Aire de Sevilla: arabisk hammam og spa

Når fødderne værker efter at have trasket byen tynd på en lang dags sightseeing i Sevilla, er der ikke noget bedre end at lade sig nedsynke i de varme, velduftende bade i den fredfyldte hammams historiske omgivelser.

De arabiske bade ligger i den hyggelige gade Calle Aire i det gamle jødiske kvarter, Santa Cruz, og er det ideelle sted at tage et pusterum fra det travle byliv.

Historien om Andalusiens arabiske bade

De arabiske bade, Aire de Sevilla

Den arabiske tradition for at tage lange, afslappende bade stammer fra Det Byzantinske Rige - også kaldet det Østromerske Rige - som bl.a. inkluderede Egypten, de romerske provinser i Afrika samt dele af Libyen.

I Andalusien blev badene anlagt af maurerne, der brugte dem til både sociale og professionelle sammenkomster. Da de kristne tilbageerobrede regionen blev næsten hver eneste hammam jævnet med jorden, da det at tage lange bade blev betragtet som en dekadent, materialistisk skik.

I dag er blot enkelte af de oprindelige badstuer bevaret, men traditionen for afslappende og livgivende spaoplevelse er genoptaget.

Et besøg i Sevillas hammam

Når du går ned ad den smukt dekorerede trappe til Aire de Sevilla, flankeret af bronzelanterner, dæmpes alle lyde til en hvisken. Stemningen er afslappet men også let højtidelig i den smukke hammam, hvor der er kræset for omgivelserne i lige så høj grad som der kræses for gæsterne.

De røde vægge reflekterer varmen fra stearinlysenes flammer, mens den stille musik flyder fra højttalerne og blandes med duften af røgelse og æteriske olier, der svøber sig om de badende gæster.

De arabiske bade, Aire de Sevilla

Typisk varer et besøg i Aire de Sevilla halvanden time, som tilbringes i de forskellige afdelinger af den rummelige hammam. I midten ligger tesalonen, hvor der serveres varm og kold urtete, som kan nydes mellem badene.

De termiske bade består af tre bassiner: det varmeste er 40 grader varmt, det næstvarmeste er 36 grader og det kolde bassin er blot 16 grader. Ved at gå fra bassin til bassin kan du skiftevis lade roen brede sig og tage en forfriskende dukkert, der sætter gang i blodomløbet.

Dernæst kan du besøge dampbadet, som er det ideelle sted at få renset krop og sjæl, fulgt af en god "massage" i jacuzzien 'Thousand Jets Pool'. Endelig kan du finde den ultimative ro i saltvandsbassinet, hvor du vil føle dig let som en fjer og kan lade krop og tanker flyde frit.

Yderligere kan du tilkøbe en traditionel massage (15-60 min) eller specielle oplevelser såsom undervandsmassage eller en afslappende 'firhændig' massage.

Der er ingen forstyrrende snak eller uro i Aire de Sevilla, for der er ingen adgang for store grupper. Så du kan være sikker på at finde både ro og privatliv i de arabiske bade.

Ideen bag Aire de Sevilla

Ideen til Aire de Sevilla opstod som en vision om at forene den andalusiske kulturhistorie med behovet for at finde ro i storbyen.

De arabiske bade, Aire de Sevilla hammam

De smukke bade blev indrettet i et 1200 m2 stort palads bygget i det 16. århundrede - meget passende bygget oven på ruinerne af en gammel badeanstalt - af en rigmand hjemvendt fra Amerika. Stilen fra de oprindelige arabiske bade er bevaret, iblandet træk fra både 1100- og 1500-tallets arabiske arkitektur.

Badene i Sevilla blev hurtigt populære, og man åbnede derfor en afdeling i både Barcelona og Almería. Siden har også New York fået en hammam, der ligesom de foregående forener historiske omgivelser med en gennemgribende ro og fred.

Praktisk information

De arabiske bade, Aire de Sevilla hammam

Medbring: Badetøj er det eneste, du behøver - Aire de Sevilla udlåner badetøfler og håndklæder, og i omklædningsrummene finder du shampoo, shower gel og hårtørrere.

Åbningstider: Der er afsat halvanden time til hvert besøg, og det anbefales at ankomme 15 minutter før, så der er god tid til at skifte tøj.

Der kan bestilles tid i følgende tidsrum:

Dag: 10:00-11:30, 12:00-13:30, 14:00-15:30
Aften: 16:00-17:30, 18:00-19:30, 20:00-21:30, 22:00-23:30
Fredag og lørdag aften kan man endvidere reservere et midnatsbesøg fra 24.00 til 01.30.

Priser: Fra 26€ per person for 1,5 time og op til 210€ for den ekstra luksuriøse 4-timers Tratamiento Aire de Sevilla.

Reservationer: Det kan anbefales at bestille tid på forhånden enten online eller per telefon.

Badene er som udgangspunkt åbne for begge køn, med undtagelse af specifikke sessioner for herrer og damer. Man skal være 18 år for at få adgang.

Kontakt Aire de Sevilla

Telefon: +34 955 01 00 25

Addresse: Calle Aire, 15, 41004 Sevilla, Spain

Mere information: www.airedesevilla.com