10 indbydende strande ved Tarragona

'Costa Dorada' betyder “gylden kyst”, og det navn lever denne kyst bestemt op til. Hvis du tager til Tarragona på strandferie, vil du finde kilometer efter kilometer med gyldent sand, kombineret med masser af palmer og fyrretræer.
 
Punta de la Mora, Tamarit - Tarragona

Fællestræk for strandene ved Tarragona 

Tarragona tilbyder sine besøgende imponerende historiske monumenter fra Romertiden og næsten 15 kilometer kyststrækning med både lange sandstrande med nem adgang og afsondrede bugter med krystalklart vand.

Familievenlig

Jovera, Tarragona

Strandene har typisk gyldent og meget fint blødt sand, perfekt til solbadning og afslapning og skønt for børn at lege i.

Derudover har de fleste strande dejligt roligt vand med en let hældning, så det ikke bliver hurtigt dybt, foruden gode faciliteter som brusere, restauranter og livreddere. Dette gør, at Tarragonas strande generelt er meget familievenlige.

La Mora, Tarragona

Om sommeren organiseres der ofte ekstra aktiviteter på strandene som eksempel undervisning i forskellige sportsgrene. 

Rene strande og fantastisk natur

Strandene i Tarragona er kendt for deres fremragende kvalitet, takket være regelmæssig rengøring og hyppige vandanalyser. Mange af dem er tildelt det blå flag. Nogle strande er omgivet af  værdifulde økosystemer med planter, klitter og fugle, mens andre ligger beskyttet af naturen i form af klipper. 

Playa de Tarragona

Det vidunderlige klima giver feriegæster mulighed for at tage en lun og behagelig svømmetur fra juni til september, mens solbadning og vandring er muligt hele året rundt. Foruden strandene kan du også nyde Tarragonas rige kulturelle arv og der afholdes endda en unik romersk festival i Tarragona hvert år i maj måned. 

De bedste strande i Tarragona

Altafulla, Tarragona

Her er et overblik over strandene i Tarragona by, fra syd til nord - plus Altafulla (10), som også ligger tæt på Tarragona.

Denne guide har alle de oplysninger, du har brug for til at vælge den rigtige strand til din ferie i Tarragona. Ikke overraskende ligger de familievenlige strande generelt tættere på byens centrum, mens strandene i nord har tendens til at være mere afsondret eller uberørt med færre faciliteter.

Jovera, Tarragona

1. El Miracle

Balcon del Meditteraneo, el Miracle, Tarragona

Dette er Tarragonas vigtigste centrale strand. Den er 500 meter langt og har en bredde på 75 meter. Du finder den nemt ved blot at gå fra centrum af Tarragona langs Rafael de Casanova promenaden.
 
Fra Balcón del Mediterráneo (Middelhavets balkon) er der en fantastisk udsigt ud over El Miracle-stranden og det rolige hav.
 
El Miracle, Tarragona, Costa Dorada
 
Det er uden tvivl et af de bedste steder i Tarragona, hvis du ønsker at nyde solen blandt de lokale. Som en bystrand har El Miracle gode faciliteter herunder nem adgang for handicappede. 

2. L'Arrabassada

l'Arrabassada, Tarragona

Ikke så langt fra centrum af Tarragona finder du stranden L'Arrabassada. Det er den mest familievenlige strand i Tarragona med meget fint gyldent sand.

Vandet er rent og roligt og atmosfæren er afslappet. L'Arrabassada er blevet tildelt det blå flag og dens sand rengøres dagligt. Den er 550 meter lang og 65 meter bred og har gode faciliteter, såsom brusere, strandbarer og restauranter.

L Arrabassada, Tarragona

L'Arrabassada har også en smuk promenade og nem adgang for handicappede. Det er en fantastisk strand til at gå en tur langs, fra den ene ende til den anden og tilbage. Du kan også parkere langs denne strand. 

3. La Savinosa 

La Savinosa er en anden af Tarragonas strande, som er tildelt det blå flag. Omgivet af smuk natur har den fint gyldent sand og almindeligvist roligt vand. Stranden rengøres regelmæssigt og er i gennemsnit 350 meter lang og 30 meter bred.
 
La Savinosa er normalt ikke meget overrendt, og det er en nudiststrand. Den har gangbroer og adgang for handicappede. Der er også en parkeringsplads.

4. Playa Larga

Playa Larga, Tarragona

Dette er den længste strand i Tarragona - den er 3 kilometer lang og 30 meter bred. Navnet er meget passende for denne strand, da 'Playa Larga' faktisk betyder 'lang strand' på spansk.
 
Playa Larga ligger i et fredeligt naturområde og har en dejlig sandstrand med roligt vand. Den har de vigtigste faciliteter såsom toiletter, brusere og udlejning af liggestole og parasoller. Der er også en bar og handicapadgang.
 
Playa Larga, Tarragona
 
Der er også en sejlklub, og det er et godt sted at dykke. 

5. Cala Fonda eller playa Waikiki 

Du vil finde denne nudiststrand kun 10 kilometer fra Tarragona by, tæt på en lille landsby kaldet La Mora. Lokalbefolkningen kalder også denne strand for 'Waikiki' efter den berømte strand Hawaii.

Cala Fonda, Tarragona

Det fine sand og det rolige vand giver gæsterne et fredeligt sted at slappe af i en intim atmosfære. Det er en af ​​de mest berømte nudiststrande i området, og den har ingen faciliteter.
 
Cala Fonda er 200 meter lang. Den er ikke så nem at nå frem til. For at komme dertil, gå da nordpå fra Playa Larga og gennem fyrretræskoven Bosc de la Marquesa.
 
Cala Fonda, Tarragona
 
Når du kommer til denne vidunderlige afsondrede bugt, vil du opdage at det bestemt var turen værd. Stranden er en lille charmerende oase perfekt til afslapning. 

6. La Roca Plana

Den dejlige strand La Roca Plana ('Flad sten') ligger ved siden af ​​Cala Fonda, og du kan også nå den til fods fra både den nordlige ende af Larga stranden eller fra Punta de la Mora (se kort i bunden af denne artikel).
 
Som den nærliggende 'Waikiki' er det en stille nudiststrand med roligt farvand og meget få faciliteter. De grønne omgivelser giver en smuk kontrast til det fine gyldne sand på denne strand. Roca Plana er omkring 205 meter lang og 26 meter bred.

7. Playa La Mora

Playa La Mora, Tarragona

Ligesom La Savinosa og L'Arrabassada er Playa La Mora blevet tildelt det blå flag og har fint gyldent sand og roligt vand. Stranden er 520 meter lang og 65 meter bred.
 
Denne strand er normalt ikke meget velbesøgt, selvom den har mange faciliteter herunder toiletter, brusere, mulighed for køb af forfriskninger, et parkeringsområde, livreddere og udlejning af liggestole og parasoller. Den har også en promenade, og der er nem adgang for handicappede.
 
Playa La Mora, Tarragona
 
Golfklubben Costa Daurada ligger lidt over 2,5 kilometer fra denne strand, med 18 huller og blandt andet en pool.

8. Cala Jovera 

Cala Jovera, Tarragona

Cala Jovera er en fantastisk afsondret bugt omgivet af pragtfuld natur og ligger under det imponerende slot Tamarit, som troner majestætisk øverst oppe på klippen.
 
Stranden har blødt gyldent sand. Det krystalklare vand bidrager helt sikkert til strandens drømmeagtige sceneri. Den er dog kun 90 meter lang og 20 meter bred. Lille, men sød. Bestemt et besøg værd!

9. Playa Tamarit

Playa Tamarit er en afsondret og af naturen godt beskyttet strand. I disse smukke og meget maleriske omgivelser finder du også det flotte Tamarit slot. 
 
Playa og Castillo de Tamarit, Tarragona
 
Stranden har fint sand, roligt vand og rengøres dagligt. Den er blevet tildelt det blå flag og tilbyder sine besøgende alle mulige faciliteter fra brusere og en restaurant og bar til vandsport og livreddere. Den har dog ingen promenade.
  
Den er en af de længere strande, da den er hele 1.750 meter lang og 40 meter bred. Dens størrelse gør blandt andet, at den ikke føles overfyldt. Playa Tamarit er den nordligste strand i Tarragona, og den ligger tæt på det vigtige naturområde omkring floden Riu Gaià.
 
Playa og Castillo de Tamarit, Tarragona
 
Hvis du tager bussen hertil, er det godt at vide, at stoppet tættest på denne strand er placeret i begyndelsen af ​​Tamarit slotsvejen. Turen til stranden derfra er omkring en kilometer.
 
Parkeringspladsen tættest på denne strand tilhører Altafulla (nummer 10) og ligger bag togstationen.

10. Altafulla

Altafulla, Tarragona

Denne strand begynder lige bag Playa Tamarit og løber hele vejen fra Cap Gros til La Roca del Gaía. Altafulla stranden er 1.100 meter lang og 20 meter bred.
 
Den lokale sejlklub har gjort denne strand ganske berømt, da den blandt andet har afholdt internationale mesterskaber. Der organiseres også volleyballturneringer på denne strand.
 
Altafulla, Tarragona
 
Altafulla ligger 10 minutter fra Tarragona med tog. Den er kendt for sit gyldne sand og attraktive hvide bygninger. Som mange af de andre strande er den tildelt det blå flag, hvilket betyder, at stranden har gode faciliteter, herunder nem adgang for handicappede og den rengøres jævnligt. Den er perfekt til familier med børn, og du kan leje en feriebolig i Altafulla og nyde en fantastisk strandferie.

Kort

Hvis du vil se, om du kan tage busser til en af disse strande, kan du kigge på den lokale bus´ hjemmeside: http://emtanemambtu.cat/.