Bedste steder at spise på Tenerifes sydlige side

Tenerife har altid været det perfekte valg til en ferie i solen. Øen har "postkortsmukke strande", fantastiske seværdigheder og selvfølgelig - et fantastisk udbud af spændende mad. Tenerifes gastronomi er inspireret af gamle traditioner og af de forskellige kulturer, der har beboet øen gennem årene. Den stærke kulinariske identitet afspejles i lokale retter, der har udviklet sig over en lang periode.

De populære feriedestinationer Los Cristianos, Las Americas og Costa Adeje huser nogle af de bedste restauranter på øen.

Casa Tagoro, Los Cristianos

Tenerifes restauranter: Casa Tagoro, Los Cristianos

Casa Tagoro er en ægte perle og ligger lige rundt om hjørnet fra Los Cristianos hovedtorv. De venlige ejere Karin og Gerhard udmærker sig med kulinarisk charisma. Det internationale team af kokke arbejder i det åbne køkken under ejerens omhyggelige tilsyn. Casa Tagoro har en menu, som bugner af spændende internationale retter af høj kvalitet. Casa Tagoro anbefales også af den berømte Michelin-guide.

Prøv Casa Tagoros fantastiske menu (fire eller seks retter, herunder en aperitif, fra 68 euro), som tilbyder en fremragende mulighed for at nyde kreative smagsoplevelser baseret på sæsonens produkter. Af kundernes favoritter kan blandt andet nævnes bøf tartare, tiger rejer, bryst af vagtler og rødbederisotto. Casa Tagoro lægger også meget energi i at udvælge og servere de bedste vine fra øen.

Adresse: Calle del Valle Menéndez 28, Los Cristianos
Åbningstider: Tirsdag til lørdag fra kl. 18.00 til 22.00, søndag kl. 13.00 - 22.00, lukket om mandagen.
Tlf. +34 822 660 833
Prisklasse: €€€€

Masia del Mar, La Caleta 

Tenerifes restauranter: Masia del Mar

Masía del Mar er uden tvivl en af ​​de mest populære seafood restauranter i den sydlige af Tenerife. Restauranten har en fantastisk havudsigt, især ved solnedgang og ligger ved den charmerende landsby La Caleta blot et stenkast fra det livlige feriested Las Americas. Masía del Mar er en familiedrevet restaurant med over 40 års historie og erfaringer bag sig. 

Masia del Mars er eksperter inden for fisk og skaldyr. Deres specialiteter omfatter seafood paella, hummer, frisk blæksprutte og lokale fisk tilberedt med stor omhu. Masia del Mar anvender de friskeste fisk og ingredienser. Deres imponerende vinkort sikrer, at du får den perfekte drink til den lækre mad.

Lejlighedsvis arrangerer de levende musik med forskellige temaer om aftenen. Spis på denne side af øen, hvor solen leverer en smuk forestilling, når den går ned.

Adresse: Calle El Muelle 3, La Caleta
Åbningstider: Dagligt fra kl. 11.00 til kl. 23.00
Tlf. +34 922 710 895
Prisklasse: €€-€€€

Molino Blanco, Costa Adeje

Tenerifes restauranter: Molino Blanco, Costa Adeje

Molino Blanco er en populær restaurant i hjertet af Costa Adeje med et legendarisk ry for sit spændende kanariske køkken. Restaurantens interiør har en autentisk kanarisk og rustik atmosfære, og dens vartegn er den store hvide mølle ved indgangen. Restauranten har daglige musikforestillinger, og den er blevet besøgt af berømtheder som Mariah Carey og Rod Stewart. At spise på Molino Blanco er som at sidde i en privat spisestue på Tenerife og er derfor helt ideel til dem, der vil prøve ægte kanarisk mad og atmosfære sammen med god musik og dans.

Molino Blancos omfattende menu er en kombination af traditionelle kanariske, spanske og internationale retter. Til at starte med, prøv galicisk blæksprutte, hvidløgsmarinerede kongerejer eller muslinger i marinara sauce. Til hovedret anbefales dagens frisk fisk ledsaget af lækre kanariske kartofler og mojo saucer. Til kødspiserne tilbyder Molino Blanco store bøffer og kanariske kødretter som 'Carne Fiesta' ( kødfest). En anden lækker mulighed er confit de canard i en citrussauce. Når det kommer til drikkevarer, har Molino Blanco et omhyggeligt udvalgt vinkort med både internationale og kanariske vine. 

Adresse: Avenida de Austria 5, Costa Adeje
Åbningstider: Dagligt fra kl. 14.00 til kl. 24.00
Tlf. +34 922 798 987
Prisklasse: €€€€

El Rincon de Pancho, Los Cristianos 

Tenerifes restauranter: Rincon de Pancho, Los Cristianos

Denne restaurant er et fund for dem, der ønsker at spise virkelig god mad uden at skulle bruge en formue. El Rincón de Pancho er en af de nyere restauranter på den sydlige del af Tenerife. Den ligger lige rundt om hjørnet fra hovedtorvet i Los Cristianos og har et stort udvalg af traditionelle kanariske retter. Selv om restauranten kun har har eksisteret i et par år, ligger den allerede i toppen af anmeldelserne på ​TripAdvisor for restauranter i Los Cristianos. Restauranten, som ser ganske almindelig ud og ikke gør meget væsen af sig, er normalt propfuld af både lokale og turister. Så sørg for at reservere et bord især i weekender og på helligdage.

Stedet ejes af brødrene Francisco og Carlos, og de arbejder for at maden skal smage fantastisk og laves af råvarer af høj kvalitet. Nogle af de lækreste tapas-retter omfatter 'almogrote' (ostepasta), bagt banan indpakket i bacon og panerede croquettes. Deres fiskeret er restaurantens specialitet, som er torsk (bacalao) i rød peber sauce og deres stegte blæksprutter. Er man mere til bøf, bør der bestilles en solomillo a la parrilla (mørbrad stegt på grill). Det er også muligt selv at færdigstege bøffen ved bordet, hvis det foretrækkes.

Adresse: Calle del Valle Menéndez 20, Los Cristianos
Åbningstider: Mandag til lørdag fra kl. 13:00 til kl. 23:00
Tlf. +34 922 787 393
Prisklasse: €€

Meson Las Lanzas, Playa de las Américas

Tenerifes restauranter: Meson Las Lanzas, Playa de las Americas

Meson Las Lanzas ligger i hjertet af travle Playa de las Américas og er en autentisk spansk restaurant. Køkkenet drives af den venlige ejer Alejandro, der serverer god frisk mad til rimelige priser. Dette sted præsenterer det bedste af det kanariske køkken og er et sted, der bør besøges, når du holder ferie på den sydlige del af Tenerife.

Restauranten henvender sig til et bredt publikum, for her serveres både både kød, fisk og skaldyr, og retterne spænder fra friske lokale fisk og muslinger til t-bone steaks og stegt lam. Menuen indeholder også et stort udvalg af tapas, såsom iberiske skinker, forskellige typer panerede croquettes og specialiteter som blæksprutte og carpaccio af tunfisk. 

Adresse: Avenida Noelia Afonso Cabrera, Residencial Las Viñas, Playa de las Americas
Åbningstider: Mandag - Søndag (lukket tirsdage) kl. 13.00 til kl. 16.00 og fra kl. 19.00 til kl. 23.30
Tlf. +34 922 791 172
Prisklasse: €€-€€€

El Cine, Los Cristianos

Tenerifes restauranter: El Cine i Los Cristianos

El Cine er en af ​​de travleste restauranter i Los Cristianos. Selv før frokosttid er restauranten fuld af både lokale og turister. køer er mere reglen end undtagelsen!

El Cine er en meget populær fiskerestaurant i Los Cristianos, hvilket det har været så godt som altid lige siden den åbnede i 1987. Indretningen er beskeden, men maden fremragende. Her serveres lokal kanarisk mad af høj kvalitet men til meget rimelige priser. Prøv for eksempel husets specialitet: stegt blæksprutte. Der serveres også grillede blæksprutter, grillede rejer og sardiner, som også er meget lækre. Retterne ledsages af kanariske kartofler med mojo saucer.

Adresse: Calle Juan Bariajo 8, Los Cristianos (ved siden af ​​apoteket i Los Cristianos strand)
Åbningstider: Dagligt fra kl. 11.30 til kl. 23.00
Tlf. +34 609 107 758
Prisklasse: €

Kort