Oplev Vigo på 24 timer

09:00. Et besøg på det mest elegante område af havnen

Det er ikke rigtigt til at forestille sig Vigo uden dens havn. Denne enorme og imponerende havn er på mange måder byens samlingspunkt og ansigt udadtil. 

Lystbådehavn

Det mest krokette område er promenaden As Avenidas og det omkringliggende område mellem den transatlantiske mole og Plaza de la Estrella (Stjernepladsen). Gå en tur her og oplev på tæt hold de to kolossale bronze skulpturer “Svømmerne” (Los Nadadores) af Francisco Leiro, som giver dette område en original og autentiske atmosfære. 

El "Nadador" (Svømmeren)

Start din dag på uvurderlig vis ved at slentre en tur her ved havet. Turen bliver bestemt ikke mindre pragtfuld af at få selskab af selveste Jules Verne, som sidder på en imponerende skulptur. Var det noget med en blæksprutte som kæledyr?

Den franske forfatter besøgte byen i 1878 og 1884, men hans passion for Vigo stak dybere end sine besøg. I hans roman “En verdensomsejling under havet” lod han kaptajn Nemo finansierer sine eventyr med skatte fra galeonerne sænket under slaget ved Vigo i 1702. 

Jules Vernes

Skulle lysten til en forfriskning melde sig, vil man bestemt ikke gå fejl, hvis valget falder på en af cafeernes terrasser på Calle Montero Rios. Denne gågade er som en have beliggende mellem Alameda og lystbådehavnen. Læg mærke til de storslåede bygninger med facader ud mod floden: Mon vi er teleporteret til 1960´ernes Barcelona ?

Det er bestemt værd at gå tilbage gennem dette område om aftenen, især om sommeren. Så kan der nydes en cocktail på et af de mest eksklusive steder i byen, eller man kan gå igennem området og blot nyde atmosfæren og den specielle stemning.

Alameda

11:00. Oplev el Berbés og fiskemarkedet

En smule længere ude end den transatlantiske kaj ligger el Berbés, som er byens gamle fiskeområde. Havnen er i årenes løb vokset ud langs kysten, mens byen er blev udvidet ind i landet. Tæt på Berbés ligger fiskerihavnens fiskemarkedet. Det er det største fiskemarked målt både i volumen for losning og fakturering, og det er både for friske fisk og frosne.  

Den uophørlige travlhed på fiskemarkedet smitter af i de barerne, som ligger foran. Her mødes lystsejlerne for en kort stund for at udveksle historier, havnearbejdere indtager med en stamkundes mine deres daglige kaffe og turister nyder en lokal vermouth eller blot en kaffe, mens de tager et hvil inden næste etape. I dette hyggeligt miljø kan man nemt finde sig til rette og nyde den lokale stemning.  

Havnen er som et stort fascinerende dyr, der aldrig sover. Takket være de guidede ture arrangeret af havnemyndigheden er det muligt at komme helt tæt på dette spændende og levende område. For information om disse ture, kontakt da havnemyndighederne på telefonnummer: +34 986 26 80 00

13:00. En østers i Casco Viejo, den gamle bydel

Fra Berbés kan man gå ind til den gamle bydel via Rúa Real. En anden og mere "luftig" valgmulighed er at krydse en gangbro, som forbinder indkøbscentret A Laxe tæt på den transatlantiske kaj med markedet Da Pedra, hvis lykkeligste dage desværre efter alt at dømme ligger i fortiden. 

Salg af østers

Ved siden af ​​markedet Da Pedra ligger gadeboder, der sælger en af ​​de mange delikatesser fra floden: Arcade østers, hvis smag næsten er af åndelig dimensioner ifølge den galiciske forfatter Alvaro Cunqueiro.

Gaden hedder egentlig Pescaderia (fiskemarked), men den kendes af de fleste som Rua das Ostras (østersgaden). Dette bløddyr af en delikatesse kommer fra Arcade, en lille by i begyndelsen af ​​Vigos flodmundingen. For 15 euro kan du købe et dusin østers og nyde en fantastisk gastronomisk oplevelse.

Østers

15:00. I fodsporene på Street Art 

I hele byen er der mere end en halv snes vægge, mure og facader, som er dekoreret med vægmalerier og graffiti med mange forskellige udtryk og farver. Dette gør Vigo til en fortrop i forhold til urban kunst i byen, hvilket er med til at fremstille byen som en kosmopolitisk og anderledes ung destination.

Street Art i Vigo

Den samme filosofi ligger til grund for en festival, som tiltrækker mange besøgende: O'Marisquiño. Dette er en festival for dem, som holder af urban kunst i alle dens afskygninger. O'Marisquiño er skate, akrobatik, off-road cykling, koncerter og meget mere. Festivalen afholdes hver sommer på havneområdet.

Vægmalerier i byen, Vigo

16:00. Museer

Ofte overraskes besøgende i Vigo over, at udbuddet af museer er langt mere omfattende end forventet. Men byen har været i stand til at opretholde et tæt forhold til nogle af de vigtigste galiciske kunstnere i det sidste århundrede, herunder José Otero Abeledo, ofte blot omtalt som Laxeiro, som var et sandt geni med paletten.

Museo do Mar - Det maritime museum

Det mest fascinerende af alle museerne i Vigo har imidlertid intet at gøre med maleri. I forstaden Alcabre ligger en smuk arkitektonisk bygning mellem to små og smukke strande og med en pragtfuld udsigt over havet.

Dette er Museo do Mar, byens maritime museum. Det består af fyrtårn, pladser, mole og flere lagerhaller fra en gamle konservesfabrik, som takket være de dygtige arkitekter César Portela og Aldo Rossi er omdannet til et flot museum. 

Museo do Mar - Det maritime museum

Museet har sit eget akvarium og en tilstødende restaurant, hvor du kan smage de bedste fisk og skaldyr fra flodmundingen, samtidig med at du nyder udsigten til de smukke øer Las Cies i baggrund. Museet ligger meget tæt på Samil, byens største og mest kendte strand.

Museo do Mar - Det maritime museum

Et andet kunstneriske højdepunkt er Museo de Arte Contemporáneo (Marco - Museum for moderne kunst). Det ligger i byens tidligere retsbygning (Palacio de Justicia), som også var byens fængsel, hvilket forklarer bygningens oprindelige sekskantede og panoptisk struktur af bygningen. 

Indenfor på Museo de Arte Contemporáneo, hvor den panoptiske struktur ses.

Museo de Arte Contemporáneo er åbent fra tirsdag til lørdag (herunder også helligdage) fra kl. 11:00 til kl. 14:30 og igen fra kl. 17:00 til kl. 21:00. Om søndagen er der kun åbent fra kl.11:00 til kl. 14:30. Museet ligger i hjertet af byen i den ene ende af rúa Príncipe, en bred gågade som er den vigtigste handelsgade ikke blot i Vigo, men i hele Galicien.

Facaden på Museo de Arte Contemporáneo

18:00. Udsigter som inspirerer digtere til smuk poesi

Geografisk minder Vigo om Roma: en by med mange bakker og høje bjerge, som giver byen en helt speciel atmosfære. Fra alle bjergene er der en fabelagtig og ekstraordinær udsigt ud over byen. Vi holder os her til blot to: Monte do Castro og Monte da Guía.

Ankre

Monte do Castro kan nås til fods, da det ligger i byen. Går man op ad den vestlige skråning, kommer man op til et genopbygget “castreño”, et fort fra kelternes tid. Bjerget prydes også af både ankre og kanoner, som er blevet fundet i floden. De stammer fra slaget om Vigo i 1702, hvor den fransk-spanske flåde led store tab.

På bjergets højeste punkt kan man beundrer resterne af den gamle fæstning, haverne omkring og en helt fantastisk udsigt over bugten.

Ría de Vigo - Floden ved Vigo

Lidt længere væk fra byen i området kaldet ​​Teis ligger Monte da Guía. Selvom der er lidt længere gåtur herud, så er belønningen turen værd. Her er nemlig en helt spektakulær udsigt over floden med øerne Las Cies i baggrunden.  

Der er mange andre udsigtspunkter i bjergene omkring byen. Hvis man ønsker et andet perspektiv, så tag til Cesantes, som er en nabokommune til Redondela. Fra dette punkt et stykke oppe ad floden ses broen Rande og øen San Simón fra deres deres smukkeste sider.

To af de mest berømte galiciske middelalderlige digtere, Mendinho og Martin Codax, har skrevet adskillige kærlighedsdigte med floden og øen San Simón som inspirationskilder. Og faktisk bør landskabet vække en poetiske åre i enhver besøgende. 

Ría de Vigo - Floden ved Vigo

20:00 Nyd det gamle kvarter Casco Viejo fuldt af liv. 

Den ældste del af byen er kommet på mode. Mærkeligt at tænke sig, at byens borger længe har haft vendt den gamle bydel ryggen. Måske fordi bydelen har ikke den samme glamour, som mange andre galiciske byer. I stedet har Vigo et særligt lys og atmosfærisk dybde, der gør den helt unikt. Og de fleste galisere vil mene, at byen har en af ​​de smukkeste steder i landet: Plaza de la Constitución.

Kurvefletning

Området har i de senere år fået en ansigtsløftning, særligt i de mest triste områder, hvilket har givet bydelen fornyet energi. Nu er den gamle bydel i Vigo et samlingssted for mange mennesker, især i weekenderne og i sommermånederne (september og oktober inkluderet).

Casco viejo, den gamle bydel

De nye tapasbarer, restauranter og bryggerier trives overalt og sameksisterer med de øvrige handelsdrivende i det gamle kvarter. For her ligger stadigvæk gamle antikvariater, historiske værtshuse, der modstår de nye tider, og få butikker med kurvefletning (cesteiras).

Plaza de Porta do Sol, Vigo

24:00 En aften i byen

Areal er et posh og eksklusivt område at udøve en af spaniernes foretrukne fritidsaktiviteter,  “tapear”. Her nyder man en drink og eventuelt lidt at spise, inden man fortsætter til næste sted og gentager samme mønster. Det er en god mulighed for at møde de lokale. Fra klokken tolv bevæger mange sig til det mytiske kvarter Churruca, hvor koncertstedet La Iguana Club er velkendt blandt de fleste, mens La Fábrica de Chocolate er et af de nye steder i byen. 
 
En ting er sikker: Nattelivet i Vigo er et af de mest varierede, og det vil bestemt ikke skuffe festglade besøgende.