Pindongos Klatreskov, Malaga

Klatreskoven er kommet til Costa del Sol.

Først kom Amazonia i Marbella, og parkens popularitet overgik langt alles forventninger. Derfor var det blot et spørgsmål om tid, før flere klatreskove begyndte at skyde op rundt omrking.

Pindongos klatreskov, Malaga

Med 320 årlige solskinsdage og et smukt landskab af bjerge og skove er Costa del Sol et oplagt sted til en klatreskov - eller parque de arborismo, som det hedder på spansk.

Og så er det en ideel udflugt for familier, der holder ferie på kysten. I Pindongos er der underholdning og udfordringer for både store og små!

Pindongos Klatreskov

Der er ganske enkelt noget fantastisk sjovt ved at klatre i træer.

Især når det involverer seler, hængebroer, svævende træstammer, via ferratas og alt derimellem. Man kommer hurtigt til at føle sig som noget af en adræt abekat, når man svinger sig fra trætop til trætop.

Særligt for børnene er der en oplevelse for livet i vente!

Pindongos Klatreskov, Malaga

Pindongos-klatreskoven er både billigere og vildere end lignende parker på Sokysten.

Parken er opført og drevet af en lokal klatreklub. Den er derfor bygget på kærlighed til og dyb respekt for naturen.

Fokus er lagt på læring og eventyr. Formålet er at give deltagerne en på opleveren og samtidig lære dem at vise respekt og omsorg for naturen.

Pindongos klatreskov, Malaga

Og det er naturen, der er i fokus - ikke turismen. Her er ingen souvenirbutikker eller talende tegneseriefigurer. Og du får ikke bare en klatresele i hånden og bliver sendt af sted.

Inden børn slippes løs i klatreskoven, bliver de undervist i at tage deres sele på selv og hægte sig på sikkerhedskablet på korrekt vis. Men de lærer også, hvordan de tager vare på naturen og færdes i den med respekt.

Sikkerheden er i centrum, og klatreinstruktører følger børnene rundt på ruten - enten til fods, på den mindste bane, eller oppe i højden.

Faciliteter i Pindongos

Klatreskoven er opdelt i tre ruter: en grøn, en gul og en rød. Den grønne er den nemmeste, og den røde er den mest udfordrende. Der er dog rigelig spænding på alle tre ruter.

Den største forskel er højden, der bidrager betydeligt til sværhedsgraden, når det gælder om at overvinde sig selv og kaste sig ud i eventyret.

Pindongos klatreskov, Malaga

Den røde rute er godt 15 meter høj, men teknisk er den ikke så meget sværere end de andre.

Faktisk er den grønne rute næsten mere teknisk krævende, og den har tilmed en lille via ferrata til sidst, hvor man klatrer i klipper på små trin bestående af jern boret ind i klippesiden. Man befinder sig kun et par meter over jorden, så selv de yngste i familien kan være med.

Der er ingen alderskrav for at deltage. Man skal dog være 1,4 meter for at få adgang til den røde rute, medmindre man følges med en voksen, som klipper sikkerhedsselen af og på stålkablet.

De tre ruter strækker sig tilsammen over 700 meter, som forceres via 8 svævebaner, 25 hængebroer en lille via ferrata og talrige andre forhindringer.

Pindongos klatreskov, Malaga

Besøg Pindongos

Parken er ikke altid bemandet, så man bør ringe i forvejen:

Javer: +34 665765304

Jesús: +34 656447289

Pindongos ligger i et af de smukkeste områder i Malaga, i hjertet af Sierra de los Camarolos, lige oven for landsbyen Villanueva del Trabucco.

Det er et af Malaga-provinsens mest uspolerede naturområder, præget af tætte granskove og forrevne klipper. 

Rundt om Pindongos er der rige muligheder for at tage på vandreture eller prøve en ægte via ferrata. Der er også et par smukke picnicområder, men der er ingen faciliteter, så medbring mad og drikke samt skraldeposer. Det er dog på tale at etablere en lille restaurant i området.

Priser

Priserne er meget rimelige. Man betaler per rute, man vil prøve, og må bruge så lang tid i parken, som man har lyst til. Så medbring picnic og tag jer tid til at gå en tur og nyde naturen.

Den grønne rute koster 6 euro, den gule koster 7 euro og den røde 8 euro. Man kan prøve to ruter for 10 euro. Der gives rabat til grupper, og man kan tilmed bestille parken til en fødselsdag for omkring 80 euro.

Få mere information på Pindongos hjemmeside.

Pindongos Klatreskov, Malaga

Rutevejledning

Pindongos ligger omtrent 5 km fra Villanueva del TrabuccoKør først ind til centrum af Villanueva del Trabucco - se kort. Følg floden opad i retning af bjergene - der vil være skilte til en campingplads (der aldrig åbnede). Hold mod højre og bliv ved med at køre opad. På et tidspunkt møder I en vejgaffel, hvor I kan køre ligeud eller mod højre - følg vejen til højre. Herfra skulle I kunne se parken. Pindogos er bygget i det område, der var tiltænkt campingpladsen.

Se kort.

Aktiviteter nær Pindongos

Blot et par kilometer væk finder I den smukke Fuente de los Cien Caños (De tusind spirers kilde), et spektakulært vandfald ved Guadalhorce-flodens udspring. Stedet er et af Andalusiens mange beskyttede naturmonumenter.

Det kan også anbefales at besøge de små, traditionelle landsbyer Villanueva del Trabucco og Villanueva del Rosario. Den nærliggende by Riofrio er et oplagt sted at spise frokost - særligt, hvis du kan lide fisk! Byen er kendt for sin økologiske størkaviar, og alle restauranter serverer ørred på et utal af måder.

På vel tilbage mod Malaga bør I køre forbi El Torcal naturpark, et utroligt lille naturreservat af de mest særprægede klippeformationer.