En guide til de smukke strande i Altea

Altea er en lille by på den smukke Costa Blanca mellem de travle destinationer Benidorm og Calpe. De maleriske strande og det hvidkalkede historiske centrum med brostensbelagte gader er virkelig et besøg værd. Altea er et godt sted for en dagstur fra din ferievilla på Costa Blanca.

Ud over den imponerende gamle bydel har Altea strande, der passer til enhver smag. Der er et stort udvalg af smukke strande med småsten, som alle har krystalklart roligt hav, smukke omgivelser og faciliteter, der gør dette område til den perfekte stranddestination for familier. Udvalget af pragtfulde strande er overvældende, så læs vores guide over Alteas strande og find den, som passer til dig.

Playa de l'Espigo

Playa de l'Espigo

Espigo stranden er den seneste tilføjelse til strandene i Altea, da den blev indviet i 2016 med en lang strandboulevard, som fører op til flodmundingen af Algarfloden. Det er en strand med små sten, og den er 700 meter lang og 30 meter bred. Den er ofte velbesøgt især om sommeren, men takket være dens dimensioner føles den sjældent overfyldt. Her er ​​livreddere i sommersæsonen og det rolige, lavvandede turkisblå hav gør stranden til et dejligt sted at slappe af og have en dag sammen med familien, når du bor i en ferielejlighed i Altea.

Espigo stranden ligger tæt på byens centrum og er let tilgængelig til fods langs strandpromenaden. Hvis du bliver sulten og har lyst til noget til frokost, er der mange muligheder af restauranterne langs boulevarden, hvor menuen indeholder lækre tapas foruden lokale fisk og skaldyrsspecialiteter.

Playa de la Roda

Playa de la Roda

Lidt længere sydpå finder du stranden la Roda, som udover det blå flag, også har både livreddere og faciliteter som toiletter og udlejning af parasoller. Med en længde på 1400 meter er det en af ​​de længste strande i Altea. Den centrale beliggenhed tæt på byens centrum gør den let tilgængeligt. Hvis du vælger at tage bilen, kan du finde en parkeringsplads blot 30 meter fra stranden. Der er en bred vifte af restauranter og barer inden for gåafstand af La Roda stranden, hvor du kan genoplade batterierne efter en god svømmetur.

Stranden La Roda består af småsten, grus og sand. Vandet bliver dybt hurtigt, hvilket ikke anbefales til folk, der ikke er erfarne svømmere. Vandet er dog roligt, hvilket tiltrækker mange børn, som vil lege i vandkanten, med mindre de foretrækker en af legepladser på stranden. Stranden er populær hos sportsudøvere, da forholdene her er rigtige gode til at udøve forskellige former for vandsport som windsurfing, kajak og dykning. For de sportsinteresserede landkrabber kan vælge at spille volleyball, da der er opsat net på stranden.

Playa de Cap Blanch

Playa de Cap Blanch

Den sydligste strand i Altea er stranden Cap Blanch, som er en sandstrand blandet med små sten. Stranden er let tilgængelig, da den ligger i nærheden af byen og samtidig forbinder den Alteas strande med de omkringliggende strande ved L'Albir. Cap Blanch har det blå flag, og der er udlejning af parasoller og hængekøjer, foruden legepladser til børn, volleyballnet og fodboldmål. For de mere eventyrlystne typer er der også mulighed for at leje en kajak eller rulleskøjter. Når du bliver sulten efter alle aktiviteterne, kan du spise på en af restauranterne i nærheden, der serverer lækker lokal mad. 

Udsigten fra denne strand er simpelthen storslået og gør den endnu mere værd at besøge. Til venstre ser du den smukke Sierra Helada, mens den livlige Altea havn ligger til højre.

Playa del Albir

Playa del Albir

Albir-stranden ligger egentlig i naboområdet ved L'Albir, men da den ligger så tæt på Altea, har vi valgt at medtage den på denne liste.

Albir Beach ligger ved siden af ​​Playa de Cap Blanch og ligner meget den nærliggende strand med tilsvarende faciliteter, der sikrer en behagelig og afslappende dag på stranden. Stranden er beskyttet af klippen Punta Bombarda og naturparken Sierra Heleda til højre, hvilket gør området til det perfekte sted for vandsport som paddle-boarding.

Albir strand er let tilgængeligt, har en parkeringsplads og masser af restauranter, som ligger på strandpromenaden. Lidt længere mod syd ligger en anden lignende strand, der hedder Racó de Albir, som er populær for dens gode forhold for windsurfing.

Cala de la Barra Grande

Cala de la Barra Grande

Med krystalklare og rolige farvande er den smukke Cala de la Barra Grande den nordligste strand i Altea. Det er det perfekte sted, hvis du ønsker at komme væk fra de større og mere travle strande i centrum af Altea. På denne nudiststrand,  som kun er 50 meter lang og 7 meter bred, kan du nyde solens stråler på hele kroppen. Glem ikke dit udstyr til snorkling, da dette område byder på spektakulære oplevelser under havoverfladen med masser af liv og klippeformationer.

Cala del Metge

Cala del Metge

Denne lille men maleriske bugt er perfekt til en intim og privat strandoplevelse, hvorfor den ofte besøges af nudister. Adgang til stranden kan dog være udfordrende. Kør mod Camino del Faro, følg vejen og tag den første afkørsel til venstre. Denne grusvej fører op til bugten.

Cala del Metge er en stenet og klippefyldt strand med krystalklart vand, der er perfekt til snorkling. Og så er der en fantastisk udsigt udover bugterne ved Albir, Altea og Calpe. Glem ikke at pakke en god frokost og medbringe alle nødvendige ting til en perfekt stranddag, da denne bugt ligger isoleret og langt væk fra restauranter og butikker.

Cala del Soio

Cala del Soio

Med sine smukke klipper er den uspolerede Cala del Soio et sted, du ikke må gå glip af, når du bor i Altea. Du finder en lille havn og en chiringuito (strandbar) i nærheden, som er åben hele året rundt, og der er også mulighed for at leje et padlebræt og kajakker.

Sørg for at medbringe dit udstyr til snorkling, idet Cala del Soio er det perfekte sted at udforske livet i havet. Den bedste måde at komme frem til Cala del Soio på er til fods eller på cykel. Der er også en parkeringsplads ved Jardín de Argentina, hvor du kan parkere din bil og gå ned til bugten derfra.

Playa de Cap Negret

Playa de Cap Negret

På denne semi-urban strand er der generelt roligere end på Alteas centrale strande. Stranden består af grus og småsten, hvilket gør Cap Negret til en mere behagelig mulighed end nogle af de andre strande med sten i Altea.

Hvis du leder efter eventyr på Cap Negret, kan du leje vandski. Men hvis du vil tage det roligt og bare slappe af, er der også mulighed for at leje en hængekøje og bare nyde solskinnet og lyden af ​​bølgerne.

Altea har mange forskellige strande til den perfekte ferie på Costa Blanca. Kom til Altea, oplev den varierede kystlinje og vælg din yndlingsstrand!

Kort