De mest attraktive og mindst kendte parker i Barcelona (1/2)

Der er nok ikke mange med kendskab til Barcelona, som vil vove at påstå, at Barcelona ikke er en grøn by, at der ikke er parker, hvor man kan ligge og nyde den pragtfulde sol, som ofte skinner over byen. Men mange kender kun de mest berømte parker, dvs. det imponerende bjerg Montjuïc med udsigt over havet og Ciutadella parken (Parque de la Ciutadella). Vi inviterer dig her på en tur til fem af byens mindre kendte men pragtfulde parker.

Parque del Laberinto de Guinardó

Laberinto del parque del Guinardó (Labyrinten i  Guinardó-parken)
Vi starter vores tur med en af ​​de ældste haver i byen, Laberinto de Horta i Guinardó. (Havelabyrinten i Guinardó). Denne specielle have blev opført i neoklassisk stil i det attende århundrede, hvortil der siden er tilført en del italienske detaljer, hvilket får haven til at fremstå meget romantisk. Det er svært ikke at fortabe sig på dette skønne sted.

Oprindeligt tilhørte parken Marquis af Llupia, Poal og Alfarras. Den blev åbnet for publikum i halvfjerdserne, og i 1994 blev den renoveret og omdannet til den smukke museumshave, som vi kan besøge i dag.

Utvivlsomt er den største attraktion i parken den imponerende labyrinten af ​​cypresser, som ligger et stykke inde i parken. Når man har bevæget sig ind i labyrinten, er det ikke helt nem at komme ud af igen, da der er mange blindgyder, så man kan nemt komme til at bruge en del tid her. Et godt tip er, vær tålmodig. Når man er kommet vel igennem labyrinten, kan man nyde parkens biodiversitet og lyden fra kilderne og de små vandløb.

Adresse: Passeig los Castaños, 1-17
Åbningstider: kl. 10:00 til solnedgang
Metro: Valldaura (Linje 3), Mundet (Linje 3)

Parque del Guinardó

Denne kæmpestore park er uden tvivl et af ​​de vigtigste grønne områder i byen, og her har vandet en særlig betydning. Parken er opdelt i tre forskellige zoner, en relativt tæt på byen, en mere historisk zone med terrasser og vandkanaler placeret i forskellige højder og endelig en meget mere naturlig zone med høje fyrretræer, naturlige kilder og vandrestier.
 
Gå ikke glip af udsigtspunktet Mitja Lluna. Herfra har man en fantastisk udsigt over Barcelona og Middelhavet, som kun denne park tilbyder, samtidig med at man føler sig langt væk fra byen.
 
Parque del Guinardó (Guinardó-parken)
 
Foruden at nyde parken, så husk også at besøge Carmel-bunkerne (Bunkers del Carmel) på toppen af parken. Bunkerne er tidligere anti-luftskyts-installationer fra borgerkrigen, som siden er blevet renoveret, og kanonerne er blevet fjernet. I dag er det et yndet sted for en udflugt, da man her kan nyde en imponerende 360 ​​graders udsigt over hele Barcelona-provinsen.
 
Adresse: Calle de Garriga i Roca 1-13
Åbningstider: Altid åben
Metro: Alfons X (linje 4)

Jardines de la Tamarita

Denne lille park er et godt eksempel på en privat have, som er blevet overdraget til byen, og som, samtidig med at den er blevet åbnet for offentligheden, har bevaret sin sjæl og private atmosfære. Parken er omgivet af høje mure af sten og jern og er en dejlig oase af ro med springvand, vinstokke, planter, skulpturer og bænke, hvor man kan sidde og hvile sig.
 
Parque de la Tamarita (Tamaritas-parken)
 
Parken er uden tvivl en af byens mest stille og skønne parker med en afslappende og intim atmosfære. De mange buske, springvand, skulpturer og bænke giver den besøgende mulighed for at holde et relativt privat hvil i en af de af ​​de bedste parker i Barcelona  
 
Parque de la Tamarita (Tamaritas-parken)
 
Adresse: Passeig de Sant Gervasi, 47-49
Åbningstid: kl. 10:00 til solnedgang
Metro: Av. Tividabo Av.

Jardines del Palacio de Pedralbes

Jardines del Palacio de Pedralbes (Pedralbes Slotshaver) ligger i hjertet af Barcelonas universitetsområde godt beskyttet af en mur på 250 meter. Haven er fransk inspireret og har en udsøgt herskabelig karakter med mange dekorative elementer, damme og blomster overalt i parken. Det er en pragtfuld park, som i særdeleshed kan anbefales til romantikere.
 
Her ses ofte spadserende par hånd i hånd og naturligvis, grundet havens tilknytning til universitetet, mange studerende, som benytter haven til at studere i solen. 
 
Parque de Pedralbes (Pedralbes-parken)
 
Parken huser også det kongelige palads (el Real Palacio de Pedralbes), som var den kongelige families residens mellem 1919 og 1931, når de var på besøg i byen. I dag huser bygningen et museum for keramik og dekorativ kunst (el Museo de Cerámica y el Museo de Artes Decorativas). Omkring bygningen er de fleste buske klippet i ovale former. 
 
Parque de Pedralbes (Pedralbes-parken)
 
Adresse: C / Berlin 67, 5º A, 08029 Barcelona
Åbningstider: Tirsdag til søndag fra kl. 10:00 til solnedgang.
Metro: Palau Reial (Linje 3)

Parque de Joan Miró

Et minut fra Plaza de España og skjult bag den tidligere tyrefægterarena, nu omdannet til indkøbscenteret “Centre Comercial Arenas”, ligger en interessant park, som er dedikeret til den catalanske maler, billedhugger og keramiker Joan Miró. I parken står skulpturen “Kvinden og fuglen”(Mujer y Pájaro) som er designet af Miró selv. Den er let genkendelig på grund af dens former og farver.
 
Skulpturen “Kvinden og fuglen (”Mujer y Pájaro) af Joan Miró (Joan Miró-parken)
 
Spadser en tur mellem fyrretræerne og palmerne. Om morgenen er her ofte grupper af lokale barcelonesere, som benytter den gode plads til at meditere og lave yogaøvelser.
 
Parque Joan Miró (Joan Miró-parken)
 
Adresse: Carrer Tarragona, 74
Åbningstider: kl. 10:00 til solnedgang
Metro: Tarragona (Linje 3)

Kort

 

Kunne du lide vores rute?  Vi er heldigvis kun halvvejs! For Barcelona har nemlig en masse parker, der er værd at besøge ... læs videre på dette link og find en park med drager, en anden med en kunstig sø og en helt tredje med ruiner.. Hvad kan du bedst lide?