De mest attraktive og mindst kendte parker i Barcelona (2/2)

I vores første artikel om Barcelonas mest attraktive og mindst kendte parker besøgte vi 5 skønne parker. I denne artikel tager vi dig med til endnu 5 pragtfulde og mindre kendte parker i Barcelona, hvor du kan nyde solen, og måske finder du her din egen favorit blandt de mange parker i Barcelona.  

Parque Turó

Oprindeligt var Turó-parken, designet af Nicolau M. Rubio i Tuduri, tænkt som en privat have, men siden er den blevet åbnet for offentligheden. Den repræsenterer en oase af ro i det indre af et af byens vigtigste og travleste kommercielle områder, så der er som regel altid folk, som enten slapper af eller nyder deres frokost i parken. Der er fuldstændig læ fra byen udenfor og i den 2,88 hektar store park er der en bemærkelsesværdig stor biodiversitet af blomster og planter.  
 
Parque del Turó (Turó-parken)
 
På din tur i parken bør du ikke gå glip af dens lille kunstig sø, pladsen med det lille teater i parkens midte og de fine skulpturer, som er dedikeret til forskellige forfattere og catalanske kunstnere. Forskellige steder i parken er der gemt digte af blandt andet García Lorca, Walt Whitman og Fernando Pessoa. Nyd parken og gå derfra med genopladte batterier.
 
Den lille kunstige sø i Turó-parken 
Adresse: Avda. de Pau Casals, 19
Åbningstid: Kl. 8:00 til solnedgang
Metro: Hospital Clinic o Muntaner (Rodalies)

Parque del Turó del Puxet

Denne park er ikke super egnet til dem, der ikke holder af fysisk udfordringer, da parken ligger op ad en skråning. Men tager man turen er belønningen det hele værd. For vi kommer til at bevæge os i en usædvanlig spændende og skøn vegetation med blandt andet vinstokke, johannesbrøds- og fyretræer, mens man kan nyde den imponerende udsigt over både byen, Tibidabo-forlystelsesparken og opleve kirken el Templo Expiatorio fra en helt anderledes og særlig vinkel.
 
Parque del Turó del Puxet (Turó Putxet-parken)
 
På grund af sin beliggenhed og lidt udfordrende geografi er der ofte ikke mange mennesker, som vælger netop denne park. Så her kan du lade tankerne flyve og fare vild uden at nogen forstyrrer dig. Perfekt sted til meditation.  
 
Turó Putxet-parken
 
Adresse: Calle Manacor, frente a c. Homer
Åbningstid: Kl. 10:00 til solnedgang
Metro: El Putxet (linje 7), Vallcarca (linje 3)

Creueta del Coll

Creueta del Coll-parken er mere end blot en park med en meget god udsigt over byen. Den fungerer også som offentlig pool for hele lokalbefolkningen, så den er godt besøgt i årets varme måneder.
 
Parc de la Creueta del Coll (Creueta del Coll-parken)
 
Parken ligger i et gammelt stenbrud, hvilket i dag afspejles både i parkens unikke cirkulære form og i de høje klipper, som omgiver parken samt i en betonskulptur kaldet “Elogio del agua” (Ros til vandet). Den er lavet af Eduardo Chillida, vejer 54 tons og hænger i fire stålkabler, som er sat fast i bjerget bagved, hængende over bagsiden af en sø. Omkring søen er der forskellige palmer, som giver skygge til de opstillede bænke og borde, hvor man kan holde et velfortjent hvil og nyde sin medbragte mad. 
Parc de la Creueta del Coll (Creueta del Coll-parken)
 
Dirección: Carrer Mare de Déu del Coll, 77
Horario: de 10h hasta el atardecer
Metro: El Coll/ La Teixonera (Línea 5)
Adresse: Carrer Mare de Déu del Coll, 77
Åbningstid: kl. 10:00 til solnedgang
Metro: El Coll / La Teixonera (linje 5)

Parque de la España industrial

Vi fortsætter til en noget speciel park, som slet ikke er kendt for sine haver eller vegetation, men derimod for det modsatte. I denne park ligger fokus på at fremhæve bygninger fremfor naturen.  
 
Ved indgangen står en kæmpe stor drage med mange hoveder og tunger, som en rutschebane for børn. Vi går ned af trapperne, hvorved vi kommer til et lavere niveau i parken, hvor der ligger en kunstig skabt sø. I denne står en skulptur af Neptun. Søens bred er omgivet af tårne, som er årsagen til parkens navn. De er også en erindring om den første spanske bomuldsmølle, der blev bygget i 1847, og som var vigtig i udviklingen af catalanske tekstiler.
 
Parque de la España Industrial (Spaniens industrielle park)
 
Ved siden af den kunstige sø står en skulptur af Venus omgivet af græsområder, som indbyder til et hvil i solen. Det bedste tidspunkt at besøge parken på er afgjort om morgenen, hvor folk i alle aldre samles omkring et af ​​de mest traditionelle spil i den spanske kultur: Petanque. 
 
Drage i Parque de la España Industrial
 
Adresse: Calle Muntades, 37
Åbningstid: Kl. 10:00 til solnedgang
Metro: Sants Estació

Parque del Clot

Clot-parken er uden tvivl en af ​​de skjulte og ofte glemte juveler i Barcelonas enorme udbud af parker. Den ligger på et af togselskabet Renfes tidligere og nu nedlagte serviceområder. Der kan stadigvæk ses en del spor fra den tidligere aktivitet, og særligt bør man lægge mærke til den gamle facade, som i dag er en del af en 25 meter lang akvædukt, som ender i en lille kunstig sø.
 
Parque del Clot (Clot-parken)
 
Parken har adskillige spændende og interessante springvand og skulpturer. Og så er parken en fin blanding af de gamle elementer og fremtiden, som ses tydeligt i parken baggrund i form af det moderne  Agbar Tower.
 
Parque del Clot (Clot-parken)
 
Adresse: Calle Escultors Claperós, 36
Åbningstid: Kl. Altid åben
Metro: Glories (Linje 1)
 
 
Vi håber, du har nydt vores tur rundt i disse dejlige men ikke så kendte parker i Barcelona. Hvis du overså første del, kan du gå tilbage til begyndelsen af ​​vores tur i Barcelonas smukke parker via dette link. 
 
Vi har besøgt mange parker for at finde disse 10. Hvis du vælger at besøge alle 10, vil du få en god fornemmelse af byens topologiske og geografiske forhold, foruden naturligvis en masse smukke naturoplevelser. Så det er bare om at komme ud og nyde den friske luft og de pragtfulde parker!