De bedste attraktioner og begivenheder i Blanes, Costa Brava

Det er svært at kede sig i Blanes. Denne charmerende strandby, der markerer begyndelsen af Costa Brava, har både spanske gademarkeder, festivaler og traditionelle arrangementer, som afholdes i løbet af hele året, så her er masser af aktiviteter for den besøgende. 
 
Blanes
Blanes har smukke strande og klippefyldte bugter, pragtfulde kirker, en charmerende gammel by med en hyggelig strandpromenade, imponerende monumenter foruden masser af restauranter og barer, som sørger for et pulserende natteliv. Blanes ligger også ved siden af den livlige badeby Lloret de Mar og kun en time væk fra Barcelona.
 
Så hvad er det, du ikke må gå glip af? Hvilke arrangementer og attraktioner bør du opleve, når du besøger Blanes?

1. Den botaniske have i Blanes

Blanes har nogle af de bedste botaniske haver i hele Europa. De kan uden tvivl betragtes som byens største attraktion, og en oplevelse du ikke må gå glip af.

Botanisk have Marimurtra

Den botanisk have Marimurtra, Blanes
Denne farverige have ligger på en bjergtop og byder på en vidunderlig udsigt ud over Middelhavet og de smukke klippefyldte bugter under haven. Den dækker næsten 15 hektar og blev oprettet i 1920 af den tyske forretningsmand Carl Faust. Nu er der mere end 4.000 forskellige plantearter foruden papegøjer, som du kan få taget et sjov billede sammen med. 
 
Haven er åben hver dag fra kl. 10.00 til 18.00 (du kan gå ind til kl. 17.00), og entreen koster 6,5 euro. Du kan snildt gå dertil, da haven kun ligger 1,5 km fra Blanes centrum. Gå ad Passeig de Carles Faust-gaden bag havnen. Herfra kan du kombinere dit besøg i haven med et par afslappende timer i en af ​​bugterne under haven - den vidunderlige Cala San Francesc.
 
Cala Bona, Cala Francesc, Blanes
Cala San Francesç er en af de smukkeste strande på Costa Brava, og Marimurtra haven er en af ​​de bedste attraktioner. Kombinationen af ​​havens tropiske omgivelser med det dejlige blå hav i baggrunden er uforglemmelig. Særligt malerisk er det lille Linnaeus-tempel ved kanten af ​​klippen. Ikke underligt at over 300.000 mennesker besøger denne have hvert år.

Den botanisk have Pinya de Rosa

Den botanisk have Pinya de Rosa, Blanes
En anden smuk og berømt botanisk have er Pinya de Rosa. Den er virkelig et besøg værd. Pinya de Rosa er officielt erklæret for “af national interesse”. Også fra denne have er der en spektakulær udsigt ud over havet. Haven dækker ikke mindre end 50 hektar med næsten 7.000 tropiske arter. Den blev bygget i 1945 og har mange forskellige arter af kaktusser, palmer og aloe veraplanter.
 
Pinya de Rosa er åben hver dag fra kl. 9.00 til kl. 18.00. Prisen for at besøge denne have er blot 4 euro, hvilket også giver dig gratis parkering, som du kan drage fordel af, hvis du også ønsker at besøge det nærliggende kapel Ermita de Santa Cristina.
 
Eller du kan tilbringe resten af ​​dagen i den smukke bugt Cala Treumal, som blot ligger ca. 300 meter væk.

2. Slottet og udsigten til Blanes

Hvis du er på udkig efter en fantastisk udsigt ud over Blanes, havnen, strandene og kystlinjen, skal du bare vandre op ad San Juan-bakken ('Sant Joan' på catalansk) til slottet med samme navn. Det ligger på toppen i 173 meters højde. 

San Juan, Blanes

Det er bygget i midten af det 13. århundrede og har siden gennemgået mange ændringer over tid. Reelt er der kun et tårn fra det 16. århundrede og nogle restaurerede rester tilbage, men udsigten er fantastisk. I området er der opstillet skilte, så du ved, hvad du ser fra toppen. På meget klare dage kan du endda se profilen af Montjuïc bjerget i Barcelona.
 
Sørg for at tage vand med til vandreturen og tag gerne derop om morgenen eller aftenen, når det ikke er for varmt - især om sommeren. Brug behagelige sko og medbring solcreme og eventuelt en hat. Hvis du ikke er er meget for at gå op ad en bakke og trapper, kan du vælge at køre derop af en snoet vej. Der er gratis parkeringspladser tilgængelige oppe på toppen. 

3. Fisk og skaldyr, Blanes største specialitet

Blanes, både, strand

Blanes har en lang tradition for fiskeri. I havnen ligger der både lystbåde og fiskerbåde, og det kan bestemt anbefales at nyde frisk fisk og skaldyr på en af de mange spændende lokale restauranter i havnen. Du kan også opleve aktiviteten på La Lonja de Blanes, havnens livlige fiskemarked, som tilmed er et af de få, der stadig er aktive på Costa Brava.

I løbet af året afholdes flere gastronomiske arrangementer, hvor de deltagende restauranter i Blanes tilbyder specielle menuer med særligt fokus på lokale berømte produkter.

Rejer, Blanes

Jornadas de la Gamba (rejens dage) foregår f.eks. i maj og Jornadas Gastronómicas del Suquet de Peix, som er fejring af Blanes traditionelle fiskeret, afholdes i oktober. Du kan få mere information om disse på Blanes’ turistkontor.

4.  De bedste begivenheder og festivaler i Blanes

Som en badeby tilbyder Blanes flest fester og kulturelle aktiviteter om sommeren, når der er mange besøgende.

Et par eksempler på, hvad du vil kunne opleve i Blanes er Sardanas eller den traditionelle catalanske folkedans; Habaneras, som er de caribiske sange, der blev bragt fra Cuba til Blanes i det 19. århundrede af dem, der emigrerede derfra, og hvor disse sange sidenhen blev adopteret og tilpasset af lokale fiskere. Her er også dansefestivaler, udendørskoncerter, sportsaktiviteter, workshops med lokale håndværk og meget mere.
 
Og ligesom de fleste landsbyer og byer i Spanien har Blanes fantastiske sommerfestivaler:

La Noche de San Juan (Sankthansaften): en magisk sommerfest på stranden

Noche de San Juan (Sankthans) - magiske ritualer

Blanes har ikke overraskende en af ​​de bedste fejringer af Noche de San Juan i Catalonien. Blanes har trods alt både en bakke og et slot opkaldt efter San Juan-helgen ('Sant Joan' på catalansk).
 
Denne særlige aften fejres her natten mellem den 23. til den 24. juni, som er den korteste nat på året. Denne nat kaldes også 'Noche del Fuego' ("Bålets nat"), da spanierne denne nat samles omkring bål på stranden med deres medbragte mad og drikkevarer og byder sommeren velkommen. Og naturligvis gøres det med en fest og dertilhørende fyrværkeri. 
 
Den festlige atmosfære spredes over hele byen med gadefester (verbenas), musik og overfyldte barer. Det er også almindeligt i Catalonien, at man denne nat drikker den lokale cava og nyder den typiske dessert kaldet 'Coca de Sant Joan', som er lavet af sødt dej med vaniliecreme og kandiserede frugter.

Fiesta Mayor de Blanes & den bedste fyrværkerifestival på Costa Brava

Blanes, strand, fyrværkeri
Hvis du besøger Blanes i slutningen af ​​juli, så er du heldig, da du her kan opleve den mest imponerende fyrværkerifestival i hele Costa Brava og en af ​​Europas bedste!
 
Concur Focs d'Artifici er en berømt international fyrværkerikonkurrence og en del af festivalen Santa Anna, også kaldes Fiesta Mayor de Blanes (den store fest i Blanes). Denne sommerfestival fejrer byens skytshelgen Santa Anna og tilbyder alle former for underholdning, såsom musik, folklore og parader med giganter.
 
Blanes koncert
Fyrværkerikonkurrencen er den største begivenhed i Blanes, og den tiltrækker tusindvis af mennesker fra omkringliggende områder og længere endnu væk. De kommer alle for at se det spektakulære fyrværkeri, som de forskellige konkurrerende lande disker op med. 
 
Du kan allerbedst se fyrværkeriet fra stranden, men du kan også vælge at se det fra bakkerne eller fra Sa Palomera-klippen, som adskiller Platja de Blanes og S'Abanell stranden, og hvor du er lige midt i handlingen. Selv i forhold til Blanes unikke omgivelser og kulturelle tilbud, er disse fyrværkeri et uforglemmeligt skuespil!
 Blanes fyrværkeri

Fiesta Mayor 'pequeña' eller “den lille store sommerfestival”

Har du booket en strandferie i Blanes i august? Så kan du også se frem til den traditionelle sommerfest “Fiesta Mayor Pequeña” eller “den store lille festival”, som fejres til ære for de hellige San Bonosio og San Maximiliano omkring den 21. august.

Den har et festligt og omfattende program med musikalske, kulturelle og sportslige aktiviteter, såsom en regata eller rokonkurrence. Festivalens mest berømte begivenhed er den natlige gåtur Caminada Popular Nit de Sant Bonós.

Karneval

Karneval Blanes

Hvis du besøger Blanes om vinteren, så kan du opleve en anden slags lokal fest, nemlig karnevallet. Forbered dig på at have det sjovt, for spanierne elsker denne begivenhed. Alle klæder sig ud, og der er parader i hele byen.

Dette livlige karneval omfatter også aktiviteter som koncerter, specielle workshops, legepladser og shows specielt designet for børn. For flere aktiviteter med børn i Blanes, se vores Blanes familie guide.