7 grunde til at Blanes er en ideel familiedestination

Blanes har længe været en af ​​Costa Bravas mest ideelle familiedestinationer. Turismen i denne fiskerby begyndte så tidligt som i 50'erne, og i 2007 var Blanes den første kystby som fik certifikatet som “Familie turistdestination” af det catalanske turistagentur.
 
Blanes
Denne smukke strandby tilbyder meget underholdning for børn. Her er alt fra gode legepladser på offentlige steder og langs strandpromenaden til vandland og aktiviteter arrangeret af museer eller virksomheder. Omkring 70 restauranter har også modtaget certifikatet som “Familiedestination”, da de tilbyder børnemenuer, har høje stole til rådighed osv. De offentlige tjenester er ligeledes gode, og du kan finde alle former for perfekt indkvartering for familier i Blanes.
 
Og der er mere. Vi har listet syv ting til dig, som du kan nyde under din ferie i Blanes. 

1. Et stort udvalg af strande

De fleste strande i Blanes er perfekte til familier med børn. De tilbyder dejligt roligt vand. De centrale strande med gyldent sand har fremragende faciliteter, herunder brusere og toiletter, og der er både livreddere, mulighed for at købe forfriskninger foruden udlejning af liggestole og pedalbåde.
 
s' Abanell, Blanes
På de to største strande Platja de Blanes og S'Abanell - som ovenikøbet er den største på hele  Costa Brava - finder du yderligere aktiviteter som beachvolley, windsurfing, vandski, parasailing, sejlads, sejlture og meget mere. For de små er der særlige badeaktiviteter, som tilbydes af en børneklub, og der er et lukket udendørsanlæg, hvor både drenge og piger med garanti vil more sig i timevis. 
 
Hvis du foretrækker små strande, der er mere fredelige og omgivet af naturen, kan du besøge en af ​​Blanes hyggelige små bugter som Cala San Francesç, som stadig har de vigtigste faciliteter til dig og dine børn. Læs mere her om strandene og bugterne i Blanes.

2. Den afslappende atmosfære i en strandby

Blanes har også en lang strandpromenade med hyggelige terrasser, cykelsti og markedsboder, som gør det sjovt og hyggeligt at slentre en tur her om aftenen. Du kan også hoppe på et lille tog, som tager dig på en tur langs kysten, eller du kan vælge at tage på en skøn sejltur.

Blanes havn

Eller du kan gå en tur ned til havnen, som både har fiskerbåde og lystbåde, hvor du kan nyde friske fisk og skaldyr på en af restauranterne, eller du kan opleve hektisk aktivitet på fiskemarkedet - et af de få, der stadig er aktivt på Costa Brava. Hvis du lejer et dejligt sommerhus ved stranden i Blanes, kan du nemt nyde alle disse ting, mens du holder en afslappende og behagelig ferie.

3. En betagende udsigt fra slottet

En anden familieaktivitet kan være at gå en tur op ad San Juan-bakken ('Sant Joan' på catalansk) til slottet med samme navn. Det ligger i 173 meters højde med en vidunderlig panoramaudsigt ud over Blanes, havnen, strandene og kysten. På meget klare dage kan du udpege Montjuïc bjerget i Barcelona for dine børn. Det er opstillet skilte med information, som overskueligt fortæller dig, hvad du skal se efter i omgivelserne.

Blanes slot

Sørg for at tage vand med til vandreturen og vælg at gå derop enten om morgenen eller aftenen, når det ikke er for varmt - især om sommeren. Sørg for, at alle har behagelige sko på, og at alle er beskyttet mod solen. Medbring eventuelt hatte og ekstra solcreme.

Hvis dine børn er for unge til at tage med på turen op ad bakken og trapperne, kan du vælge at køre op ad den snoede vej. Der er gratis parkeringspladser tilgængelige.

4. Fascinerende festivaler og lokale traditioner

Blanes er en livlig strandby med mange attraktioner, gademarkeder og andre arrangementer hele året rundt. Noche de San Juan (Sankthansaften) i Blanes, er ligesom i Danmark en magisk nat i juni. Denne aften fejres på mange af de spanske strande, men spørger man folk i Blanes, så fejres den bedst her, da byen jo kan bryste sig af at have både en bakke og et slot opkaldt efter netop helgen San Juan.

Fyrværkeri i Blanes

Hvis du er i Blanes i slutningen af ​​juli, har du mulighed for at opleve den mest imponerende fyrværkerifestival på hele Costa Brava og en af ​​de bedste i Europa. Denne festival tiltrækker tusindvis af besøgende og er en del af Fiesta Mayor (den store fest) Blanes store sommerfestival. Her kan du opleve levende musik og familieorienterede traditioner, såsom giganter og ildspyende dyr i parader og folkloristisk dans. I august foregår en lignende men lidt mindre festival, Fiesta Mayor Pequeña (den lille store fest).
 
Om vinteren afholdes der også spændende arrangementer for hele familien, som f.eks. karneval i februar, som har en imponerende parade og et omfattende underholdningsprogram - herunder et specielt designet til børn. I januar kommer paraden Reyes Magos (de tre vise mænd) til byen, som er en parade designet primært for børn. 

5. De mest fantastiske botaniske haver

Hvis du ønsker at nyde hyggelige stunder sammen med din familie på et smukt og afslappende sted, så vil du elske de fantastiske botaniske haver i Blanes!

Marimurtra botanisk have, Blanes

Marimurtra i Blanes anses som en af ​​de bedste botaniske haver i Europa. Denne farverige have ligger på en bjergtop og byder på en vidunderlig udsigt ud over både Middelhavet og de smukke klippefyldte bugter under haven.
 
Over 300.000 mennesker besøger denne have hvert år. Det er en af ​​de bedste attraktioner på Costa Brava! Dine børn vil også elske denne have, for ud over de 4.000 plantearter er der også papegøjer, der ikke er bange for mennesker. De kommer ovenikøbet ofte så tæt på, at det er muligt at få et helt specielt familiefoto med hjem.
 
Det er nemt at komme til Marimurtra-haven, da den kun ligger 1,5 km fra Blanes centrum, når du vælger at følge Passeig de Carles Faust-gaden bag havnen. Du kan vælge at kombinere dit besøg med et stop i en af ​​bugterne under haven. Her ligger den smukke familievenlige bugt Cala San Francesç. Haven er åben hver dag fra kl. 10.00 til 17.00, og entréen koster 6,5 euro.
 
Cala Bona, Cala San Francesc, Blanes
En anden berømt botanisk have er Pinya de Rosa, som også ligger helt fantastisk. Her kan de besøgende nyde både en fantastisk udsigt ud over havet, mens de næsten 7.000 forskellige tropiske arter beundres. Her er der uendelige mange muligheder for at vise børn blandt andet hvor mange forskellige kaktusser, der findes. Her er også smukke aloe vera planter og masser af palmetræer.
 
Du kan kombinere et besøg i parken med en skøn eftermiddag på stranden og dermed drage fordel af den gratis parkeringsplads, der følger med entreén på 4 euro. Den smukke bugt Cala Treumal ligger blot omkring 300 meter væk. Pinya de Rosa er åben mandag til lørdag fra kl 9:00 til kl. 13:00.
 

Lloret de Mar, Santa Clotilde Gardens

Hvis du ikke kan få nok af at besøge smukke haver som disse, kan du også tage en tur til Santa Clotilde haven i Lloret de Mar, som er naboby til ​​Blanes. Læs mere om denne have og meget mere i vores guide til Lloret de Mar, som giver dig flere ideer til aktiviteter med hele familien: her finder du både et kattemuseum, et slot, en bådtur, hyggelige vandreture, stranden, ....

6. En sjov dag med børnene

Der er mange steder i Blanes, hvor du kan tilbringe en dejlig eftermiddag med børnene. Du kan tage på bowlingbanen, som også tilbyder børneaktiviteter, eller spille minigolf i Garbí Mini Park. Eller du kan få fart og action på Blanes Karting.

Går ønskerne i retningen af et vandland eller en eventyrpark er der følgende muligheder i nærheden af ​​Blanes:

Waterworld, Lloret de Mar

Hvis du har lyst til en dag med vand og sjov i solen, tilbyder Lloret de Mar, som ligger lige ved siden af ​​Blanes den bedste vandpark på den spanske østkyst og en af de største i Europa. Den ligger lige udenfor centrum af Lloret Mar blot 15 minutters kørsel fra Blanes. 

Denne store park hedder “Water World” og er i sandhed en verden af vand! Her er et imponerende  udvalg af attraktioner for alle børn såvel voksne, herunder vandrutschebaner, et bølgebassin og varme pools. Siden 2010 har besøgende kunne prøve kræfter med en 40 meter høj rutschebane, som virker næsten lodret ... En hel unik oplevelse!
 
Fra Blanes er der en gratis bus til Water World i Lloret de Mar, der afgår hver halve time. Da vandland nu engang er sjovest, når det ikke er koldt, så er parken kun åben i sommerhalvåret fra 22. maj til 17. september. I højsæsonen i juli og august er åbningstiderne hver dag fra kl. 10:00 til kl. 19:00 i juli og august, mens der lukkes lidt tidligere i de øvrige måneder. På hverdage er her som oftest færre gæster i forhold til weekenden. Mere info på hjemmesiden: http://www.waterworld.es/

Aquadiver, Platja d'Aro 

Pals vandland
Hvis du godt kan lide vandparker, så er det værd at vide, at de to parker Waterworld og Aquadiver (Platja d'Aro) ejes af det samme firma, og når du har købt billet til et af de to vandlande, så får du efterfølgende gratis adgang til det andet vandland. Aquadiver har, ligesom Water World, faciliteter for alle aldre: et bølgebassin, en hydroterapipool, et børnebassin, legepladser til børn, et picnicområde og meget mere.

Marineland, Palafolls

Det stopper dog ikke her. blot 10 minutter fra Blanes ligger endnu et vandland, nemlig Marineland i Palafolls. Dette vandland er også et delfinarium og tilbyder både shows og pædagogiske aktiviteter for børn. Mere info på hjemmesiden: https://www.marineland.es

Parc Aventura Costa Brava, Pals

Tæt på Pals, kun en time fra Blanes, kan du opleve et unikt udendørs eventyrland sammen med dine børn.

Costa Brava Parc Aventura

Parc Aventura Costa Brava er en oplevelsespark i trækronerne, hvor du kan tilbringe en fantastisk dag i en fyrreskov med mere end 80 eventyrsaktiviteter oppe i træerne: svævebaner, hængebroer, tunneler, foruden at i kan klatre i net, svinge jer i lianer og meget meget mere. 
 
It has facilities for all ages and even a special playground for 1- to 5-year-olds. The park of more than 3 hectares offers an exciting test for your abilities. An unforgettable place, where you can disconnect and be active, surrounded by the Costa Brava’s beautiful nature. (Website: http://www.costabravaparcaventura.com) 
 
Parken har faciliteter og aktiviteter for alle aldre og endda en speciel legeplads for de helt små på blot 1 til 5 år. Parken dækker et areal på mere end 3 hektar og tilbyder en spændende test af dine udendørs færdigheder. Et uforglemmeligt sted, hvor du kan koble af og bruge hjerne og kroppen på helt nye eventyr omgivet af Costa Bravas smukke natur. Hjemmeside: http://www.costabravaparcaventura.com

7. En spændende dag i Barcelona

Barcelona - Parc Guell

Den pulserende storby Barcelona ligger kun en time væk fra Blanes, så du kan nemt medtage et besøg her i dine planer. At besøge Barcelona er en oplevelse i sig selv, og så har byen oven i købet en masse at byde på for de yngste familiemedlemmer. For inspiration, se vores praktiske guide til børnevenlige Barcelona.
 
Og hvis du ikke deltog i fyrværkerifestivalen i Blanes, så har du her endnu en chance for at se storslået fyrværkeri. Barcelona har flere sommerfestivaler, hvor der afsluttes med imponerende fyrværkeri foruden sjove parader for de helt små. Tjek Barcelonas helligdage og festivaler for at finde de nøjagtige datoer.

Kort