En tur til de bedste strande i Cadaqués

Cadaqués er et paradis på Costa Brava! Denne fiskerby har skrevet sig ind i historien som hjem og inspirationskilde for den fantastiske kunstner Salvador Dalí. Strandene og områdets pragtfulde natur inspirerede meget af det arbejde, som denne excentriske catalanske kunstner udførte. Hvis du spekulerer på, hvad der er at se og opleve i Cadaqués, er svaret simpelt: Fænomenale strande med en bred vifte af både maleriske bystrande og intime uspolerede bugter, som ligger i den nordlige del af Cap de Creus. 
 
Cadaqués´ strande
 
Der er så mange strande i Cadaqués, at det ikke er helt nemt at udvælge de bedste. Du vil sandsynligvis forelske dig i din egen yndlingsstrand under din ferie, men indtil du finder den, så kan denne guide give dig en hjælpende hånd:

Playa Grande

Playa Grande er den mest centralt beliggende strand i Cadaqués. Du kommer dertil fra strandpromenaden, og her finder du mange faciliteter såsom strandbarer og restauranter. Den er 200 meter lang og 20 meter bred. Det er en ret velbesøgt strand, da den normalt er det foretrukne valg for familier med børn.
 
Statue af Salvador Dalí på strandpromenaden i Cadaqués
 
Du bliver hilst velkommen til Playa Grande af hovedpersonen i Cadaqués, for her står en statue af Dalí i en af hans karakteristiske positurer. Her kan man nyde den lækre lokale gastronomi i en af de to strandbarer (chiringuitos). Du kan også vælge at slappe af under solen eller gå en skøn tur på strandpromenaden. 

Es Llané y Llané Petit

Vi fortsætter med to strande, der ligger i nærheden, men som har meget forskellige karakteristika. Den første er tilgængelig fra strandboulevarden og er ca. 130 meter lang og 12 meter bred. Den er kendetegnet ved sine flade klipper, der ligger ud i havet. Det er en populær strand for familier med børn, da vandets dybde kun øges gradvist. 
 
Playa de Es Llané

Fra Playa de Es Llané kan du nå frem til Playa de Llané Petit, som er meget mindre og roligere. Den er en af de foretrukne strande for de lokale sejlere. Hvis du lejer en feriebolig i Cadaqués, har du de bedste muligheder for at nyde alle strandene og de fantastiske omgivelser. 

Playa Es Sortell

Kun 300 meter fra centrum af Cadaqués ligger en af de strande, som er favoritten for mange badegæster. Ligesom de fleste af strandene i Cadaqués har den roligt klart vand, mens selve stranden består af småsten og grus. Det bedste ved denne strand er den pragtfulde udsigt, som du kan nyde fra håndklædet: foran ligger de smukke hvide huse i Cadaqués, de modernistiske bygninger ved strandpromenaden, og helt i baggrunden ligger bjergene i Puig de Pani og Puig de Bufadors.
 
Cadaques, Costa Brava
 
I den ene ende af stranden finder du en lille bro, hvorfra du kan nå den lille ø Es Sortell. Tag en skøn gåtur her og nyd havets lyde og brisen.

Playa Sa Conca

Hvis du følger kystlinjen i sydlig retning til Faro de Cala Nans, kommer du til denne pragtfulde bugt, som er et yndet område for nudister. Selvom der ligger et par huse tæt ved, så føles det som at være langt ude i den uberørte natur. Vandet er krystalklar, roligt og ret dybt, hvilket gør det muligt for både at ankre op i bugten. 
 
Kystlinjen ved ​​Cadaqués
 
Playa Sa Conca ligger lidt længere væk fra Cadaqués, men den er alligevel ikke en del af naturparken Cap de Creus. Denne strand er perfekt til dem, der ønsker at besøge en nudiststrand uden at skulle gå for langt væk fra byens centrum. Hertil kommer, at udsigten herfra ud over klipperne i horisonten simpelthen er fantastisk.

Playa es Pianc

Vi vender nu tilbage til centrum af Cadaqués for at vende blikket mod strandene i den nordlige del af bugten. Hvis vi fortsætter ned af strandpromenaden mindre end 500 meter, finder vi den lille strand Es Pianc.
 
Cadaqués
 
På grund af sin lille størrelse og beliggenhed meget tæt på centrum er denne strand normalt helt optaget, fordi der også er barer og restauranter på selve stranden, som tiltrækker besøgende. De mange besøgende til trods, så besøg alligevel Es Pianc, da du her vil se en af ​​de smukkeste solnedgange på Costa Brava.

De to strande Playa de Ses Oliveres og Playa de El Ros

Mindre end 500 meter fra stranden Es Pianc finder vi to strande, som ligger overfor hinanden: Playa de Ses Oliveres og Playa de El Ros. Denne del af kystlinjen er fuld af små træbåde. Begge strande tilbyder et stort udvalg af faciliteter herunder udlejning af kajakker. Fra stranden kan du ro ud til den lille ø Cucurucuc, som er en klippeformation midt i Cadaqués bugten, og som inspirerede Dali i sit arbejde.

Bugter ved Punta de S'Oliguera

Nord for Cadaqués ligger bugten Punta de S'Oliguera. Her er mange strande, mange af dem små og charmerende og bestemt umagen værd at tage en bil hertil. Af alle disse skønne strande, er S'Arenella stranden, som ligger overfor en lille ø med samme navn, særlig skøn. 
 
Kysten ved Cap de Creus
 
En anden strand, som vi stærkt kan anbefale, er playa des Caials, som især er velegnet for dykkere. Havbunden i dette område byder på imponerende flora og fauna og en tabt skat. Her ligger nemlig skibsvraget fra det engelske skib Llanishen, som sank i 1917 efter at være torpederet af en tysk ubåd. Vraget har i dag et spøgelsesagtigt udseende.

Playa de Portlligat

Playa de Portlligat
 
Playa de Portlligat er den vigtigste strand i Cala de Portlligat, især fordi Salvador Dalí hus, det nuværende museum Casa-Museo de Gaudí, ligger tæt på. Dalí valgte at skabe sine fantastiske værker med dette sted som inspirationskilde. Det ligger foran en lille ø med en skøn sandstrand. Der er ingen brusere eller livreddere på stranden. I nærheden finder du dog nogle restauranter og barer foruden en stand, hvor du kan leje kajakker.

Cala S'Alqueria Gran, S'Alqueria Petita og cala Sant Lluis

Når du kommer til Racó des Moro, vil du opdage to charmerende små bugter: Cala S 'Alqueria Gran og S'Alqueria Petita. Du vil her opleve en diskret og rolig stemning, hvilket tilskrives, at denne strand er favoritten hos mange nudister.
 
Kystlinjen ved ​​Cadaqués
 
Halvvejs mellem de to strande ligger nudiststranden Cala Sant Lluis.  Det er en sand oase af fred, hvor du kan nyde solen og havet uden støj. Du vil finde dig selv ret alene her og omgivet af den skønne natur i dette øde område, selv om sommeren.

Cala Portaló

Cala Portaló er en fantastisk strand. Den ligger tæt på Faro del Cap de Creus og at komme dertil er ikke helt ligetil, hvilket gør, at ikke mange mennesker vælger denne strand. Stranden har fint sand og i kombination med de få gæster, gør det den til en hyggelig strand, hvor det er nemt af slappe af og nyde solen. Som en ekstra bonus til hyggen og intimiteten, så er den smukt omkranset af sten og klipper.  
 
Cala Portaló

Cala Culleró

Cala Culleró er en meget interessant og anderledes strand, da stenene og de klipper, der omgiver den, er blev formet af vind og havets erosion. Som følge af naturens årelange påvirkning kan du her finde sjove og særprægede klippeskulpturer, der er med til at understrege skønheden i denne del af Cap de Creus.
 
Kystlinjen ved ​​Cadaqués
 
Cala Culleró kan ikke kun prale af en afslappet atmosfære og krystalklart vand. Den har også en fascinerende havbund, da der er ruiner af skibe, der kan dateres helt tilbage til oldtidens Grækenland og romertiden. Skibene formodes at være blevet skubbet mod klipperne af den stærke vind fra Tramontana.

Cala Jugadora

Cala Jugadora er en af juvelerne i Cap de Creus. Dens gennemsigtige og rolige vand gør den til et paradis for snorklere. Den ligger lidt afsidigt og der tilbydes ikke nogen faciliteter på stranden. Derfor er der ofte ikke for mange besøgende på denne strand, så det plejer ikke at være svært at få en parkeringsplads. For at komme hertil skal du kører til Faro del Cap de Creus som befinder sig lige foran stranden. Ligesom resten Spanien er fuld af skjulte kystnære perler, er bugterne ved Cap de Creus uovertrufne og fantastiske.
 
Cala Jugadora ved el Cabo de Creus
Cadaqués og den omkringliggende naturpark Cap de Creus er et område, der er stejlt,  og hvor vind- og haveosion har skabt smukke bugter imellem naturskønne klipper. Reserver dit feriehus på Costa Brava og opdag områdets hemmeligheder.
 
Sidst men ikke mindst bør du kigge efter Cova de l'Infern, en havgrotte skabt af ​​havets kontinuere bevægelser, og som ligner indgangen til helvede, når solens stråler ved solnedgang spejler sig i havet foran grotten. Tag til Cadaqués og opdag vidunderlige strande, spændende klippeformationer, endeløse varme dage i solen, nye eventyr og timevis af sjov.

Kort