Hvad bør du se og opleve på din ferie i Cadaqués?

Når du besøger Cadaqués vil du opleve en helt speciel atmosfære, for her er både plads til det sofistikerede og til det mere boheme. Her bliver du let fanget af byens charmerende gader, hvor du blandt andet kan opleve det bedste af Dalis kunst og byens øvrige levende kulturliv, som aldrig sover. Her er også fantastiske strande ved Cape Creus, hvor du kan tilbringe mange afslappende timer, så du føler dig hensat til paradis.
 
Oversigt ud over Cadaqués
 
Du har måske hørt om Casa-Museo Salvador Dalí, men Cadaqués byder på meget mere end dette fine museum. I denne guide vil vi fortælle om de bedste steder, arrangementer og begivenheder, som du ikke bør gå glip af, hvis du ønsker at opleve det autentiske Cadaqués.
 
Cadaques, Costa Brava

Oplev den gamle bydel i Cadaqués

Cadaqués er en smuk fiskerby med en fascinerende historie, der stadig er en del af byens arkitektur. Den gamle bydel er en labyrint af brostensbelagte gader, hvidkalkede bygninger og blå detaljer. Her er fyldt med butikker, restauranter og håndværks workshops, hvor timerne bare flyver afsted. 
 
Cadaques, Costa Brava
 
En af de særlig smukke gader er “Es Call”, hvor det jødiske samfund tidligere levede i hundreder af år, og takket være gadens detaljer og arkitektur er det en reel rejse ind i fortiden. Det er bestemt også værd at klatre op til det højeste punkt i byen, som er kirken Santa Maria fra det sekstende århundrede, og hvorfra der er en meget smuk udsigt ud over Cadaquesbugten. 
 
Cadaqués
 
Af arkitektur i Cadaqués, som bør fremhæves, er de modernistiske bygninger, som ligger op ad strandpromenaden. De fleste af disse bygninger tilhørte de lokale indbyggere, cadaquenses, som skabte deres formuer i Sydamerika, hvor de blev inspireret af den cubanske byggestil og motiver, som de efterfølgende bragte med hjem til Spanien. Forestil dig at bo i dette charmerende område på din ferie. Reserver din feriebolig i Cadaques og nyd de charmerende og skønne omgivelser.
 
Cadaques, Costa brava
 
Om natten kan du nyde det pulserende natteliv. Gaderne i Cadaqués har mange pubber, hvor du kan nyde en drink eller du kan tage på natklub og danse et par timer eller hele natten om du vil. Nattelivet er meget afslappende og hyggeligt i dette område. 

Fest for solopgangen den 1. januar

Vil du gerne starte året på en magisk, anderledes og speciel måde? Hver den 1. januar samles folk fra hele verden omkring fyret ved Cabo de Creus for at byde årets første solopgang velkommen.
 
Cap de Creus, Cadaques, Costa Brava
 
Cape Creus er det østligste punkt på det spanske fastland, så det er her, solens stråler først rammer den iberiske halvø. Det er derfor fejringen af årets første solopgang ( Sol Naciente) finder sted her. På catalansk kaldes denne fejring for Sol Ixent på catalansk.Når solens stråler er synlige i horisonten begynder den lokale Sardana dans og varm chokolade fordeles blandt de fremmødte.
 
Cap de Creus, Cadaques, Costa Brava
 
Synes du, det er lidt specielt og ret anderledes at fejre årets første solnedgang? Så tjek vores guide til de mest usædvanlige, anderledes og meget underholdende fester i Spanien

Fortab dig i Cabo de Creus

Alle catalaneres øjne lyser op, når de taler om Cabo de Creus. Dens klipper og sprækker skjuler alle former for naturlige paradiser, hvor tiden synes at være stoppet, og hvor det eneste vigtige er at slappe af i fred og ro med omgivelserne. 
 
Cap de Creus, Cadaques, Costa Brava
 
Bugterne i Cabo de Creus er nogle af de absolut bedste på Costa Brava. Her finder du krystalklart vand. Derudover har havets vedvarende erosion skulptureret klippeformationer i de mærkelige former, så de minder om blandt andet en løve, en kamel og endda en drage.
 
Cap de Creus
 
I Cabo de Creus findes der mange vandrestier, kan du benytte enten til fods eller på cykel. Fra stierne kan du ofte hurtigt nå ned til havet og tage en afkølende dukkert undervejs. Vi anbefaler, at du nyder solnedgangen fra et af udkigspunkterne. Det er magisk!

Festen for San Sebastian den 20. januar

En af de mest indgroede begivenheder i Cadaqués afholdes hvert år den 20. januar. Her begiver indbyggerne i Cadaqués i samlet flok sig op til kapellet “Ermita de San Sebastián”, som ligger i 400 meters højde, en tur på omkring to timer. I kapellet, som kun åbner den dag i året, afholdes en messe, hvorefter der danses den lokale catalanske dans Sardana, og der spises frokost samlet udendørs. De lokale indbyggere i Cadaqués indbyder besøgende til at deltage i denne begivenhed, så hvis du er på disse kanter, kan vi kun opfordre til at deltage og få en spændende og anderledes oplevelse sammen med de lokale. 

Casa-Museo de Salvador Dalí

Fra det første øjeblik du kommer ind på museet Casa-Museo Salvador Dalí, træder du ind i en verden af ​​fantasi og magi kreeret af denne ekstraordinære catalanske kunstner. Dalí så sit hjem som et levende væsen, som voksede med samtidig med, at hans eget liv udfoldede sig. Derfor blev det over fyrre år udvidet og ombygget, boligen blev tilføjet værelser og surrealistiske elementer, der gør dette hjem til endnu et af hans kunstværker. 
 
Casa-Museo de Salvador Dalí
 
Hans malerier og skulpturer er tilgængelige i alle værelser, fra værkstedet, haven, på biblioteket til de rum, hvor han boede og arbejdede. Et besøg her er et must og en flugt fra virkeligheden, en uforglemmelig tur til Salvador Dalis fascinerende verden. 
 
Dette pragtfulde museum ligger i Portlligat, som er en lille fiskerby beliggende i en bugt, som er en del af kommunen Cadaqués. Udsigten ud over havet, de mange oliventræer og vinmarker foruden de omkringliggende klipper er ubetalelig. Derfor anbefaler vi at afsætte en hel dag i din ferie til at se og nyde dette område.

Museo de Cadaqués

Et andet obligatorisk kulturelt stop er Museo de Cadaqués, et museum med værker af alle slags, hvor omdrejningspunktet er mennesker, kultur og historie i Cadaqués. Alle værkerne er inspireret af denne by og forsøger på hver deres måde at fange sjælen og skønhed i Cadaqués. Naturligvis bør udstillingen om Salvador Dalí, den store kunstner i regionen, fremhæves, men her er også værker af Richard Hamilton, Arranz Bravo, Antoni Pitxot ... og mange forskellige midlertidige spændende udstillinger.
 
Playa de Portlligat
 
Cadaqués er en af de mest charmerende byer på Costa Brava, så hvis du er på udkig efter steder med en magisk atmosfære, anbefaler vi at læse denne artikel om de uforglemmelige steder i Spanien
 

Carnavales en Cadaqués

Februar er synonym med karneval i Spanien, og i Cadaqués forstår indbyggerne bestemt også, hvorledes man holder en ordentlig fest. Karnevallerne i Spanien er kæmpe byfester med parader med optog og fantasifulde udklædninger, dans og musik. Karnevallerne er for både voksne og børn, og langt de fleste karnevaller afholder både parader, workshops og aktiviteter specielt for de små. 
 
Karneval i Cadaqués

Kulturuge i april

Den 23. april, dagen for helgen Sant Jordi, er en af ​​de største festdage i Catalonien. Traditionen dikterer, at kærester og grupper af venner giver en bog og en rose væk, men i Cadaqués fejres dagen med en kulturfestival, der varer en hel uge. Cadaqués kulturelle uge har litterære priser, konferencer, udstillinger ... og alle arrangementer er åbne for de offentligheden. Så gå ikke glip af denne oplevelse, hvis du er i området. 

Feria de indianos en Cadaqués

¡Un americano en Cadaqués! (En amerikaner i Cadaqués)Det hedder den fest, som afholdes den første weekend i juni i Cadaqués. Byens strandpromenade fyldes med boder og hjemmelavede produkter og mange kvinder iklæder sig kjole fra dengang, da Spanien stadigvæk havde oversøiske kolonier i Sydamerika. For årsagen til denne fest skal nemlig findes i det tætte forhold, der eksisterede mellem Cadaqués og Cuba i den spanske kolonitid. Der vil ikke være mangel på musikalsk underholdning eller på gadeteater, herunder når amerikaneren (her forstået som de indfødte fra de Sydamerika) ankommer til byen af søvejen. 
 
Feria de Indianos, Cadaques, Costa Brava

Den International musikfestival i Cadaqués om sommeren

Cadaqués stræber efter at behage sine besøgende, og musikfestivalen, som arrangeres hver sommer, er blot ét eksempel på dette. Siden 1970 har sommeren på Costa Brava haft en særlig rytme takket være den internationale musikfestival i Cadaqués. Denne festival begrænser sig ikke til blot en stilart. I stedet har man valgt at medtage næsten så mange forskellige typer af musik som muligt, og det er således muligt at høre alt fra flamenco, gospel, soul, pop-rock til jazz og endda klassisk musik. Med så stor varietet er der helt sikkert noget for enhver smag. 
 
I år vil festivalen blive afholdt den 4.-15. august, og programmet omfatter blandt andet internationalt anerkendte kunstnere. Men der er også gratis koncerter med mindre kendte kunstnere. 

Lokale festivaler i Cadaqués

I september på samme dag som Cataloniens nationaldag afholdes sommerens største festival i Cadaqués, hvor der kan opleves et væld af folkemusik og kulturelle aktiviteter. Disse aktiviteter omfatter en konkurrence af dukker, et besynderligt stykke grøn keramik, som transporteres på hovedet og Marnatón, som er en svømmetest, hvor der skal svømmes mellem Cabo de Creus og Cadaques. Bagefter kan der nydes musik på byens torv.
 
Cadaques, Costa Brava
 
Om vinteren i december afholdes en festival i Cadaqués til ære for byens skytshelgen: La Virgen de la Esperanza. Fejringen omfatter den lokale dans sardanas, sportskonkurrencer, spil til børn og andre populære danse.
 
Cadaquésbugtens skønhed og mangfoldige kultur ville være nok tilbud nok for den besøgende, som tilbringer en ferie i dette område. Men her er meget mere end det, for Cadaqués afholder et væld af spændende fester og aktiviteter i løbet af hele året. Book dit feriehus på Costa Brava og gør dig klar til at nyde et par dage i paradis.
 
Cadaques, Costa Brava
 
Enhver tid af året er god at besøge Cadaqués i. Denne landsby er fuld af charmerende hvide huse omgivet af smuk natur, og indeholder endeløse overraskelser. Tag til Cadaqués denne sommer, hvis du ønsker at nyde en skøn og anderledes ferie.