En rejse gennem 17 af de mest uforglemmelige steder i Spanien

Spanien er fuld af fantastiske destinationer! Når du besøger disse eventyragtige steder, vil du helt sikkert opleve magiske øjeblikke, som vil følge dig resten af dit liv. 

Vi har samlet de smukkeste billeder af 17 utrolige destinationer, som tager dig med på en tur på tværs af Spanien. Du finder her de vigtigste højdepunkter, og mon ikke vi har vagt din lyst til at besøge og udforske dette smukke land, når du har læst denne artikel og for en tid følt dig hensat til et eventyrland. God fornøjelse! 

17 steder, du kan ikke bør gå glip af i Spanien:

1. Cedeira - A Coruña

Cedeira

San Andrés de Teixido er en lille landsby i Spaniens yderste nordvestlige hjørne i kommunen Cedeira, som ligger i provinsen La Coruña. Byen ligger 140 meter over havets overflade i imponerende smukke omgivelser. Området er et af de mest mytiske og religiøse områder i Spanien, og landsbyboerne har tilbedt de døde i tusinder af år.

Det siges, at alle galicere ved, at de før eller siden skal foretage en pilgrimsrejse hertil. Hvis man ikke når det i live, må man foretage det i døde, omend det ofte ikke vil være som et menneske, men i stedet for som et dyr, gerne et lille et. Derfor skal man huske at tage vare på de små dyr, så man måtte møde på sit besøg heroppe. Områdets motto er derfor ikke så overraskende: Va de muerto quien no fue de vivo. (Gå som død, de som ikke gik i live)

For at ære Jesu apostel er kapellet navngivet “San Andrés”. Omkring kapellet er det ofte stablet store bunker af sten. De er blevet stablet af pilgrimme, som tror på, at netop disse sten vil tale ved den endelige dom og fortælle, hvilke sjæle der vil gå til San Andrés.

Foto venligst udlånt af Belén Argueso.

+ Ferieboliger i Galicien

2. Miravet - Tarragona

Miravet

I den nordøstlige provins Tarragona, på toppen af en 100 meter høj bakke grænsende op til Ebro-floden, ligger en gammel landsby og i tilknytning hertil, fæstningen Miravet, som er et af de bedste eksempler på catalansk arkitektur. Denne gamle mauriske fæstning blev omdannet til et slot-kloster, da det muslimske Spanien blev overmandet. 

Dette er et fantastisk sted, der imponerer alle besøgende. De brostensbelagte gader er smalle, og du kan stadigvæk finde mauriske kunst, særligt i de smalleste gader. Du kan også se den gamle oliemølle, og du bør bestemt ikke gå glip af de betagende udsigt fra slottet. Du kan også vælge at tage en båd fra molen til en tur ned langs floden, hvorfra du kan beundre de skønne landskaber, der omgiver dette utrolige sted.

Foto venligst udlånt af Maria Jose Salas Garrido.

+ Ferieboliger i Tarragona

3. Torla - Huesca

Torla

Navnet Torla siges at komme fra et tårn fra det femtende århundrede, som blev bygget for at forsvare byen mod franskmændene. Byen har sin helt egen sande identitet og er en af de bedste destinationer for både historieinteresserede og naturelskere. Den har således både en rig historie og kulturarv, og så er den porten til både Ordesa National Park og Monte Perdido. 

Torla ligger i Sobrarbe, 100 kilometer fra Huesca. Toppen af ​​Mondarruegobjerget, der ligger  2800 meter over havets overflade, er altid synlig i dette ekstraordinære område.

Den gamle bydel i Torla er, ligesom de to byer ovenfor, af middelalderlig oprindelse, og den er smukt bevaret og i meget god stand. Torla kan prale af smukke stenhuse, og deres vinduer med dobbelt buer, samt våbenskjolde på deres facader.

Foto venligst udlånt af Santi Mendiola.

+ Ferieboliger i Huesca

4. Picos de Europa

Picos de Europa

Mange har hørt om Picos de Europa, men det er noget helt andet selv at gå en tur på disse betagende ruter i dette smukke landskab, hvor det er muligt at beundre og sætte pris på områdets smukke landsbyer, dale og bjerge. Det er uden tvivl en stor oplevelse! Denne imponerende natur ligger i både Asturien, Cantabrien og Castilla y León. Picos de Europa er en af de største kalkstensformationer i Europa.

Området er hjemsted for over 100 arter af fugle, herunder kongeørne og gåsegribbe. Dyrelivet på landjorden er ligeledes rigt med både hjorte, ulve og lejlighedsvis observeres der også bjørne i området.

Foto venligst udlånt af Francisco Molina.

+ Ferieboliger i Picos de Europa

5. Somiedo - Asturias

Somiedo

Somiedo i Asturias er et af de mange smukke naturområder i Spanien. Området dækker et areal på 300 kvadratkilometer og er blevet erklæret en biosfærereservat af UNESCO. Dette giver god mening, for området er fuldt af smukke landskabs-scenerier med søer, lysninger og træer, som vokser vildt og uberørt. De eneste, som holder naturen i skak, er de vilde dyr, som lever i området. 

Dette naturområde består af fem dale: Sapiencia, Valle del Lago, Puerto de Somiedo, Las Aortas og Cigüeñas. Somiedo er fuld af overraskelser for rejsende, som du vil opdage, når som du slentrer ned af områdets stier. Her kan du blandt andet få øje på de specielle stenhytter, kendt som Teitos. Og husk at holde øje med bjørne i området, fordi denne park er et af de steder med flest vilde brune bjørne i hele Europa.

Foto venligst udlånt af Diego Garin Martin.

+ Ferieboliger i Asturias

6. Sierra de Tramontana - Palma de Mallorca

Sierra de Tramonatana Palma de Mallorca

Hvis der er et sted i verden, hvor ​​mennesket og naturen eksisterer i perfekt harmoni, så er Serra de Tramuntana på Mallorca et godt bud. Der er så perfekt her, at området er erklæret et World Heritage Site af UNESCO i kategorien ​​kulturlandskaber.

Det er beliggende i den nordvestlige del af Mallorca med et samlet areal på 90 kvadratkilometer, der omfatter 18 kommuner herunder som Pollença og Escorc.

Foto venligst udlånt af Jesus L.

+ Ferieboliger i Mallorca

7. Aínsa - Huesca

Ainsa

Aragón har mange utrolige smukke ruter, som kan benyttes hele året, men vejret arter sig oftest bedst om sommeren til at nyde disse områder. På flugt fra maurerne bosatte visigotere sig i disse nordlige områder og dannede blandt andet kongeriget Sobrarbe. Den gamle hovedstad Aínsa ligger i dag i disse skønne området i 580 meters højde over havoverfladen og bør bestemt besøges. 

I nærheden af Aínsa ligger et af ​​de ældste klostre i Spanien: klostret San Victorian, som blev bygget omkring det sjette århundrede af selvsamme helgen, som det er opkaldt efter. Aínsa er en autentisk middelalderby og er af det spanske kulturministerium deklareret som et bevaringsværdigt område med monumenter af historisk og kunstnerisk værdi.

Foto venligst udlånt af Juan Luis Olaeta.

+ Ferieboliger i Huesca

8. Hondarribia - Guipúzcoa

Hondarrabia

Mange kunstnere er blevet forført af den middelalderlige skønhed Hondarrabia, som ligger ved mundingen af ​​Bidasoa-floden på den baskiske kyst kun 25 km fra San Sebastián.

Gå ikke glip den ældste del af byen, dens gamle mure og fisker-kvarteret. Sørg også for at klatre op til det lille kapel Santuario de la Virgen Guadalupe og til et smukt fyr, som er nogle af områdets mange andre seværdigheder. Det atlantiske klima nydes bedst om sommeren, og de smukke strande får dig nemt til at planlægge din næste tur til området, allerede inden du tager herfra. 

Foto venligst udlånt Chememoro.

9. Peñiscola - Castellón

Peñiscola

Peñiscola er kendt for mange ting, herunder dets vidunderlige slot, et kunstnerisk historisk monument, der har udsigt over byen. Peñiscola er et magisk sted med spektakulær arkitektur. Det ligger lidt nord for provinsen Castellón, og den gamle bydel ligger på en klippe 64 meter over havets overflade. Hele to lufthavne, Valencia og Reus, ligger i nærheden og gør det nemt at komme hertil. Den flotte naturpark Sierra de Irta ligger ligeledes tæt på.

Den nordlige strand ved Papa Luna slottet er både den største og mest kendte strand i området med 5 km fint sand og klart vand. Alt i alt, et ideelt feriemål for hele familien.

Foto venligst udlånt af Victor Gutierrez Navarro.

+ Ferieboliger i Peñiscola

10. Ribadesella - Asturias

Ribadesellas

Den gamle bydel i Ribadesella blev grundlagt af kong Alfonso X i det 18. århundrede og er erklæret et sted af kulturel interesse. I Ribadesella står middelalderlige bygninger i stærk kontrast til byens moderne arkitektur. Byen er opdelt i to med en bro, som fører over til byens fiskerihavn.

Ribadesella har en bred vifte af interessante steder at besøge såsom kirkerne Santa María de Junco og San Esteban de Leces,samt renæssancekapellet Nuestra Señora de Guía i den gamle del af byen. Andre steder, som du bør besøge, omfatter rådhuset og ​​Tito Bustillo-hulen, der besidder nogle af de mest beundrede forhistoriske malerier i Europa.

Foto venligst udlånt af Luis Relgada.

11. Cudillero - Asturias

Cudillero, Asturias

Denne atypiske fiskerlandsby i Asturien er bygget oven på tre bakker. Høje, tynde og farverige huse står langs de stejle smalle gader og kigger ud på et smukt landskab. Udsigterne fra disse huse bør bestemt ses, så besøg udsigtsposterne fra La Garita eller El Mirador del Pico, og se om du kan spottet fyrtårnet. Du bør heller ikke gå glip af det uforglemmelige sted, Plaza de la Marina, som er landsbyens torv i centrum af byen. 

Byens traditionelle retter er baseret på alt fra havet. De bedste retter med kulmule og blæksprutter kan findes her, og de er af den bedste kvalitet. Du bør ikke forlade byen uden at prøve den lokale "Curadillo" eller "Casadielles".

12. Hayedo de Montejo de la Sierra - Nord for Madrid

Hayedo de Montejo de la Sierra

Hayedo de Montejo de la Sierra er et naturområder, som det kræver lidt forberedelse at få adgang til, men det er bestemt anstrengelserne værd. For at besøge en af de tre hovedstier, må du først have tilladelse fra det et miljøcenter, og turen rundt i området vil være ledet af en guide. Dette gøres for at sikre dette skrøbelige miljø, som ikke findes andres steder i nærheden.

Diversiteten i træer og øvrige planter er stor, og det er virkelig en oplevelse at bevæge sig rundt i denne skønhed. Efteråret er den smukkeste tid for et besøg.

Billede venligst udlånt af Alejandro Rubio Cárdaba.

+ Ferieboliger i Madrid

13. Tossa de Mar - Girona

Tossa de Mar slot

Den gamle fiskerby Tossa del Mar er beliggende på Girona kysten, halvvejs mellem Barcelona og den franske grænse. De nærmeste lufthavne er Barcelona og Girona og med et typisk middelhavsklima og en gennemsnitlig temperatur på 30 grader Celsius i løbet af sommeren, er Tossa del Mar et yndet mål for turister. 

Den mest berømte og populære strand er kendt som Grande (Stor), og en af ​​byens skatte er middelalderslottet La Vila Vella. De smalle gader med panoramaudsigt er beskyttet af originale mure fra middelalderen, hvilket er med til at gøre dette til et meget specielt sted.

14. Cadaqués - Costa Brava

Cadaqués

På Costa Brava finder du den lille stille fiskerby Cadaqués. Dens navn er en afledning af ordene Cap d'Aqués, eller “Sten-næsset” på dansk. 

Denne typiske fiskerby er charmerende, og kan prale med at have været hjemsted for Salvador Dalí. For at nå til byen, er du nødt til at køre gennem et område med snoede veje, hvilket undertiden kan være lidt af en udfordring, men det er samtidig en smuk vej, så nyd turen. I nærheden af byen ligger Cabo de Creus Naturpark. 

Billede venligst udlånt af Miguel Angel.

15. Las Médulas - León

Las Medulas

Nordvest for Aquilanos-bjergene og i nærheden af León ligger Las Médulas, som udgjorde Romerrigets vigtigste guldminer. Romerne brød gange ned igennem bjergene, hvorefter de hældte store mængder vand ud for at skylle guldet ud af bjergene.

Det er der kommet et smuk og særpræget naturområde ud af, som i 1997 blev erklæret et World Heritage Site af UNESCO. 

Foto venligst udlånt af Oscar Martin.

16. Bahía de la Concha - San Sebastián

La Concha

San Sebastián er kongebyen i Baskerlandet. Den ligger ved Bahía de la Concha (muslingeskals-bugten) og blev optaget på Condé Nast Traveller Golden List 2013 som den bedste turistmæssige destination i landet. San Sebastiáns er også kendt for at have noget af det bedste mad i verden.

Udsigten fra bjergene Urgull og Igueldo er utrolig smuk og bør bestemt ikke forpasses. Du bør også besøge den gamle bydel, hvor de gamle og travle gader fristende inviterer til at smage på det lokale køkkens lækre retter og de velkendte pintxos.

San Sebastián er rig på historie og har en stor arkitektonisk mangfoldighed, og er derudover også kendt for sine strande, såsom La Concha, som er en af ​​de mest spektakulære.

Foto venligst udlånt af Juan Pablo de Miguel. 

17. Strandene i Cádiz

Beaches of Cádiz

Vores sidste destination er nogle af de smukkeste strande i det sydlige Spanien, nemlig strandene i Cádiz-provinsen. Gå en tur barfodet i det dejlige sand og udforsk så mange af de paradis-lignende strande som muligt. De ligger som perler på en snor over det meste af kysten. Disse endeløse strækninger af fint sand og klart vand er omgivet af betagende skønhed er ren balsam for sjælen. 

Cádiz-provinsen har også andre skatte. Fra de romerske ruiner i Bolonia, til tårnet Puerco en Sancti Petri, til borgerkrigens efterladte bunkere i Zahara de los Atunes. Cádiz er i sandhed en helt speciel og unik destination.

Foto venligst udlånt af Juan Antonio Ocaña.

Kort