Karneval i Cadiz - Costa de la Luz

Det varer ikke længe, ​​før gaderne i Cádiz vil blive fyldt op af festglade mennesker i fascinerende og fantasifulde udklædninger i hele 11 vilde farverige dage. I løbet af disse dage vil gaderne i Cádiz´ historiske centrum og de ældste kvarterer i byen blive oversvømmet med dans, musik og spændende arrangementer.

Se denne video fra karnevallet i Cádiz, det vil give dig en idé om, hvad der er i vente!

Video: Karneval i Cádiz 

Historien bag karnevallet i Cádiz 

Årsagen til, at Cádiz i dag har dette drømmeagtige karneval, siges at stamme helt tilbage til det 15. århundrede, da italienske erhvervsdrivende havde deres baser og forretninger i denne strategisk placerede kystby. Hjemve og kærlighed til de traditionelle italienske karnevaller siges at have påvirket disse italienske tilflyttere til at afholde deres egne karnevaller i det spanske med en sådan succes, at det nu er blevet et af ​​de største og vigtigste karnevaler i Spanien

Karnevallet blev allerede den 16. februar 1980 udnævnt til en international festival af turistmæssige interesse, og siden er karnevallet og festlighederne blot fortsat med at vokse, og den bliver i dag besøgt af både lokalbefolkningen og mange udlændinge. 

Folk på gaderne til karnevallet i Cádiz

Det er velkendt, at festerne i det spanske natteliv ofte varer godt ind i de tidlige morgentimer. I løbet af de 11 dage, som karnevallet i Cádiz varer, forstærkes festerne, og gaderne er fyldt til bristepunktet med festglade folk, som er ivrige efter at se parader, fyrværkeri, komikere, dukketeater, akrobater og nyde det evigt fortsættende beat fra karnevallets mange musikere. 

Hvad skal jeg tage på til karnevallet i Cádiz?

Hvad er et karneval uden kostumer? Man kan sige, at valget om udklædning eller ej egentlig ikke er en mulighed her. For hvis du virkelig vil føle, at du er en del af denne forunderlige fest, så er du nødt til at komme i din bedste udklædning.

Udklædte festglade deltagere til karnevallet i Cádiz

Kostumer spænder fra skøre solbriller og hatte til fulde kostumer, vild makeup og ikke mindst lysten og personligheden til at gå sammen med udseendet. Her finder du personer i fascinerende  og iderige udklædninger og grupper med unikke eller matchende kostumer.

Udklædte festglade deltagere til karnevallet i Cádiz

Tøv ikke med at pakke din mærkeligste påklædning i kufferten og tag ud i gaderne som en af de festligste tilskuere. Og her er masser at opleve og nyde i de historiske gader og bag hvert gadehjørne venter der nye spændende overraskelser. Her opføres satiriske sange og utallige fremmede danse og masser af muligheder for at gøre grin med hinanden. En oplevelse, som du kan kan få til dette spektakulære karneval.  

Karnevallets parader, flåder og musik

Karneval i Cádiz

Karnevallets mest populære begivenheder er uden tvivl de mange parader sammen med de berømte musikalske oplevelser, som får følgeskab af fortryllende ensembler. 

Under paraderne vil du opleve de farverige og forrygende flåder fulgt af imponerende dansere, sangere og akrobater. Alle gør de deres allerypperste for at udføre deres forestilling sublimt, så alle tilskuerene får en pragtfuld oplevelse med hjem. Paraderne er en favorit hos alle, børn som voksne. For børn er der oven i købet en ekstra bonus, da der fra mange af flåderne bliver der kastet slik ud til tilskuerne. 

Karnevallets sanggrupper

Musik er en af ​​de vigtigste dele af karnevallet i Cádiz. Dette fremgår klart af den "officielle konkurrence" der afholdes på Grand Teatro Falla og som afsluttes lige ved karnevals begyndelse. 

Tre af de mest kendte musikalske grupper, som du vil se her, er chirigotas der komisk synger om aktuelle begivenheder; det store kor Coros på hele 45 personer, der veksler mellem sjove og alvorlige sange ledsaget af guitarer; og de vittige comparsas, som synger satiriske sange om politik. Alle grupperne er iklædte kunstfærdige kostumer, og du vil se dem optræde i hele byen under festlighederne.

Du vil sandsynligvis også løbe ind i cuartetos, som er grupper på mellem 3-5 medlemmer, der hovedsageligt udfører parodier og komiske sketches ledsaget af kun et par instrumenter. Og glem endelig ikke romanceros, kunstnere, der traver rundt i gaderne med store plakater til at hjælpe dem med at fortælle deres sjove historier.

Den bedste mad i Cádiz

Det er ubestrideligt, at Cádiz har både fantastisk mad og vin, hvor byens fortrinlige køkken i vid udstrækning baserer sig på fisk og skaldyr.

I løbet af karnevallet vil du sandsynligvis spise en del i byen, og det er også uden tvivl den bedste mulighed for at opleve hele festen som en lokal. Gaderne i Cádiz er befolket med utallige tapasbarer, hvor du kan bestille hjemmelavede tapas, og du kan enten vælge at sidde ned for at spise eller tage din mad med ud i gaderne. Du ved, at du er blandt "gaditanos" - de lokale fra Cádiz - når du ser folk sidde eller gå i gaderne, mens de spiser lækker mad fra plastikbakker. Det er så typisk en aktivitet under karnevallet, at det bør du prøve!

Karneval i Cádiz

SNogle af de bedste tapas inkluderer spanske rejetortillas, søpindsvin, forskellige fisk og skaldyr ledsaget af talrige af lækre marinader. Du kan også prøve at prøve “fritura”, der er forskellige typer af stegt fisk serveret i store portioner til en overkommelig pris.

Og naturligvis lige et par tips til, hvor du kan spise og finde gode tapas: 

  • Casa Manteca
  • El Faro
  • Mesón Las Américas
  • Atxuri
  • Balandro
  • Sopranis

En restaurant du også bør besøge er El Ventorrillo del Chato, som er kendt for at være et af de steder, som bidrog til skabelsen af de verdensberømte spanske tapas.

Hvor kan du bo under karnevallet i Cádiz

Du har måske fået af vide, at du ikke skal tænke på at sove under karnevallet, men ind imellem er det nok alligevel en god ide at få lidt søvn, så du kan klare de mange fester. 

En god mulighed for indkvartering er at vælge en unik feriebolig i Cádiz eller i en af de nærliggende landsbyer. Forvent at det kan være en udfordring at finde et sted at bo, da karnevallet ikke kun besøges af spaniere, men af tilrejsende fra mange andre lande, som også vil til Cádiz og opleve denne fantastiske byfest.