Familieferie i Calella de Palafrugell

En ferie med børn bliver ofte mest vellykket, hvis der rejses til et feriemål med masser af  spændende underholdning for både børn og voksne. I Calella de Palafrugell finder du et væld af skønne strande, sjove aktiviteter og mange muligheder for at afprøve anderledes former for vandsport. I denne artikel vil vi fremhæve de bedste steder og aktiviteter, som Calella de Palafrugell har at tilbyde, så du kan få en uforglemmelig familieferie. 
 
Selvom Calella de Palafrugell besøges af mange turister er byen stadigvæk en af ​​de mest charmerende byer på Costa Brava. Her findes de hyggeligste hvide huse, uberørte strande og masser af skønne steder at udforske langs Camino de Ronda. Alt i Calella er designet til vores nydelse.
 
Calella de Palafrugell

Slap af på Calellas strande

Strandene omkring byen er en af Calellas største attraktioner. Fra bystrande i gåafstand fra centrum og med små farverige fiskerbåde i sandet til uberørte og afsidesliggendes strande og bugter, som du kun kan få adgang til via den pragtfulde vandresti Camino de Ronda.
 
De fleste af strandene i Calella tilbyder et væld af faciliteter herunder livreddertjeneste. Generelt er vandet klart og meget roligt; perfekt til at opdage områdets meget smukke og interessante havbund.
 
Af alle de skønne bugter skiller særligt "El Golfet" sig ud på grund af det fantastiske farvespil, som naturen har skabt her. Med rødlige klipper, gyldent sand, turkisblåt hav og den nærliggende botaniske haves grønne træer skulle man næsten tro, at denne strand er et maleri skabt af den franske maler Claude Monet. Nyd en dag på denne strand og lad dig betage af naturens eget storslåede farvepotpourri. 
 
Stranden El Golfet i Calella de Palafrugell

En smuk tur langs Camino de Ronda

Den pragtfulde vandresti Camino de Ronda løber langs Costa Bravas kystlinje. Tidligere blev den brugt til at overvåge Middelhavet og advare i fald der kom pirater til området. Senere lå den ubenyttet hen, men den er nu blevet smukt renoveret og genskabt, og de besøgende, som vælger at tage en spadseretur her, bliver rigt belønnet med en fabelagtig udsigt ud over Middelhavet.
 
En af de skønneste og mest afslappende oplevelser på en ferie er blot at være sammen. Gå eller cykel en tur på Camino de Ronda find den strand, som passer jer bedst til en skøn dag på stranden. På med solcremen, glem ikke at medbring vand og så afsted og opdag Middelhavet i al sin pragt. Til at slappe helt af og få mest ud af ferien, er der intet bedre end at leje et sommerhus på Costa Brava.
 
Vandrestien Camino de Ronda ved El Golfet

Kulturelle arrangementer for enhver smag

For familier med børn er den bedste begivenhed i området “Fiestas de Primaveral" (Forårsfesten). den afholdes i Palafrugell i maj måned og her vil der være parader med flotte kostumer og farverige vogne, hvor kun fantasien sætter grænserne. Det er lidt ligesom et karneval, som afholdes for at fejre forårets behagelige temperaturer.
 
Barcelona - Correfoc
 
Er du til musik og traditioner vil du virkelig nyde "Cantada de las Habaneras". Dette er en af sommerens skønneste begivenheder i Catalonien. Denne fest har mere end 50 år bag sig og afholdes i Calella de Palafrugell hvert år den første lørdag i juli. Her fyldes byens strande med musik, som stammer tilbage fra tiden, hvor Cuba hørte til den spanske rige.

Sportsaktiviteter ved Calella de Palafrugell

Hvis dagen på stranden skal kombinere med lidt aktivitet, så tilbyder mange virksomheder udlejning af udstyr til forskellige former for aktiviteter på og i havet. På en ferie med børn kan det anbefales at leje en kajak og sammen udforske de kystnære strande og nyde stilheden på ​​Middelhavet og udsigten ud over kysten af ​​Costa Brava. Området er også særdeles godt til snorkling, da havbunden er både smuk og fuld af liv. 
 
Skal der endnu mere fart på, så tag en tur til Karting Palamos, der ligger mindre end 10 km fra Calella. Her kan i tage en hæsblæsende tur i en gocart. Der er baner for både voksne og børn samt en cafe med en terrasse, hvor du kan slappe af, mens du nyder løbene.
 
Calella de Palafrugell

Oplev de omkringliggende landsbyer: Llafranc og Pals

I området omkring Calella de Palafrugell ligger der ikke kun underskønne strande og bugter, men også charmerende byer, som bestemt også er et besøg værd. Ikke langt fra Calella finder vi landsbyen Llafranc, hvorfra det kan anbefales at klatre op til fyrtårnet Sant Sebastià og nyde den utrolige udsigt ud over havet. 
 
Lidt længere væk men stadigvæk kun 15 km fra Calella ligger den fantastiske middelalderlandsby Pals, som uden tvivl er en af ​​de mest charmerende landsbyer på Costa Brava. Tag dig tid til at nyde denne hyggelige by med brostensbelagte gader i den gamle bydel og slå et smut forbi de nærliggende strande og bugter, som ligeledes er meget charmerende. 
 
Middelalderlandsbyen Pals

Turistbus Julivia

Besøge du Calella i sommermånederne har du mulighed for at tage en tur med den fantastiske "Julivia Tourist Bus", som tager dig med på en skøn tur i området. Denne bus kører rundt i hele byen og dens omgivelser i løbet af dagen, så du får set alle byens mest spændende steder og monumenter. 
 
Du kan hoppe af og på, hvor og når det passer dig. Og selskabet har også lave en gratis app, hvor du finder information om tidsplaner, ruter, placering af busstoppestederne, områdets historie og information om alt det, som bussen kommer forbi. 
 
Bussens rute går forbi Calellas strande og bugter, hvor den også passerer den botaniske have i Cap Roig. Den følger også strandpromenaden ud til havnen i Llafranc, hvor den tager os med op til fyrtårnet Sant Sebastia, så vi uden at anstrenge os kan nyde en fantastisk udsigt ud over hele kysten.
 
Voksenbillet: 5 €. Rabatkort for 3 dage: 12 €
Børnebillet: (4 til 12 år): 2,5 €.  Rabatkort for 3 dage: 5 €
Børn: under 4 år rejser gratis. 
 

Udforsk den botaniske have i Cap Roig

Den botanisk have i Cap Roig ligger mindre end 3 kilometer fra centrum af Calella og er et sted, som man ikke bør gå glip af, når man er i området. Denne have er en del af et smuk palads, som blev bygget i begyndelsen af ​​det tyvende århundrede, og som i dag er erklæret for monument af national interesse på grund af sin interessante arkitektur.
 
Slottet og haven kan særligt anbefales at besøge om sommeren, når der her afholdes et væld af udstillinger med internationale kunstnere. Den botanisk have er opdelt i forskellige terrasser, der gradvist når ned til havet. De første af terrasserne har trapper, så der er ikke adgang med klapvogne..
 
Calella de Palafrugell 
Det bedste tidspunkt at besøge den botaniske have på er, når solen er nedadgående og temperaturen falder, således at man undgår at være i haven midt på dagen. En perfekt dag ville være at tilbringe eftermiddagen i bugten El Golfet og så besøge haven, når solen går ned, da solnedgangen over havet set fra terrasserne er vidunderligt. du kan enten vælge at køre dertil eller ankomme via gangstien Camino de Ronda.
 
For at gør det så praktisk og behagelige som muligt er det bedste valg til at sikre en skøn og uforglemmelig ferie at leje en feriebolig i Calella de Palafrugell. Så er det blot om at nyde de skønne omgivelser med strande, bugter og utallige spændende aktiviteter, så i får en perfekt ferie Costa Brava.