De bedste seværdigheder og aktiviteter i Calpe

Calpe er en kystby i den nordlige del af ​​Costa Blanca, som ligger mellem Moraira og Altea. Med en interessant historie, som er blevet påvirket af både fønikerne, romerne og maurerne, har byen udviklet sig til et populært sted, som tiltrækker folk fra hele verden. Til dig, som bor i en ferielejlighed i Calpe og vil have det meste ud af ferien, har vi lavet denne guide med de bedste ting, som du kan lave og opleve i Calpe.

Gå op på klippen Peñón de Ifach

Calpe med Peñón de Ifach i baggrunden

Udsigten i Calpe og på mange steder på Costa Blanca domineres af den imponerende Peñón de Ifach-klippe, som er en kalkstensklippe på 332 meter. Klippen og dens pragtfulde omgivelser blev i 1987 erklæret for en nationalpark, hvilket gør den til den mindste nationalpark (45 ha) i Spanien.

Trods sin lille størrelse findes der her en lang række sjældne lokale planter og 300 forskellige dyrearter. Dertil kommer de mange fugle, som hvert år benytter Peñón de Ifach som deres yngleområde, hvilket gør klippen til et helt fantastisk sted for dem, som er interesserede i flora og fauna. Du kan vælge at gå op ad klippen med eller uden en guide. Der er adskillige stier, som fører op til toppen. Her belønnes alle anstrengelser med en betagende udsigt i særklasse. 

Slap af på strandene

Playa La Fossa

Calpe er det perfekte sted for en strandferie. Her findes både smukke hvide, bymæssige familiestrande og mere intime, klippefyldte bugter, hvor udforskning af det marine liv bør være på din to-do liste. En af de mest berømte strande i Calpe er Playa de Levante eller La Fossa. Det er den perfekte strand for familier med børn, da stranden har mange faciliteter, gode svømmeforhold og krystalklart vand, for hvilke stranden er blevet tildelt det blåt flag. Andre fantastiske familiestrande, der også har det blå flag status, er Playa del Arenal Bol og Playa del Cantal Roig, som er en mindre strækning beliggende tæt på havnen og Peñón de Ifach.

Ud over store strande, som tiltaler familier med børn, har Calpe også flere små bugter med en roligere atmosfære, hvor du kan nyde uovertrufne udsigter, og de er perfekte steder at udforske det marine liv under havoverfladen på denne kyst. Bugter som Cala de Racó, Cala Gasparet, Cala del Morrelló, Cala Calalga, Cala Manzanera, Cala Les Bassetes og Cala Del Mallorquí er alle et besøg værd, når du lejer et feriehus på Costa Blanca.

Dyrk vandsport

Paddleboarding

Vandsportsentusiaster vil elske Calpe, da her er uendelig mange muligheder for at komme ud på vandet. Et af de bedste steder er Cala Les Bassetes, hvor du finder en lille lystbådehavn samt Les Bassetes centro de buceo (dykkecenter) og Las Antipodas vandsportscenter. I Cala Les Bassetes kan du ro i kajak, sejle, dykke, stå på windsurfing og paddleboarding. Du kan også melde dig til et dykkerkursus, hoppe om bord på en katamaran eller nyde havet på en organiseret bådtur, hvor der er mulighed for at snorkle i havoverfladen på nogle af disse ture.

Et andet sted, som er fantastisk at udforske under havets overflade er Cala El Racó. Denne bugt ligger tæt på Peñón de Ifach og er det perfekte sted at snorkle blandt forskellige arter af fisk. Playa La Fossa er stedet for jetski-entusiaster, da du kan leje alt det nødvendige udstyr. 

Tag på cykeltur

Et klima med mere end 300 solskinsdage om året og en gennemsnitlig årlig temperatur på omkring 19° C kombineret med et smukt kuperet landskab og enestående havudsigt, er Calpe en fremragende cykeldestination. Calpes veje tiltrækker både amatører og entusiaster fra hele verden samt professionelle cykelhold, der vælger byen som basis for en træningslejr. Calpe og byens omgivelser er ofte med i Vuelta a España, som er det største cykelløb i Spanien.

Når du planlægger at cykle i Calpe, kan du selvfølgelig selv medbringe din egen cykel og udstyr. Du kan også vælge at leje en cykel og det udstyr, som du behøver, i en af de mange lokale cykelbutikker, som findes i Calpe.

Udforsk den gamle bydel

Hvis du vil lidt væk fra de fulde strande og de mere travle dele af Calpe, kan du altid søge tilflugtssted i den gamle bydel, som ligger på toppen af ​​en bakke. For at komme til den gamle bydel skal du blot følge hovedgaden og dreje til venstre ved Plaza de la Constitución.

Fordi Calpe oprindeligt var en fiskerlandsby, havde Calpes gamle bydel mure for at beskytte beboerne mod angreb fra nordafrikanske pirater. I dag er kun nogle af murerne fra denne tid tilbage og heldigvis ingen pirater, så du kan frit gå rundt i det historiske centrum, udforske de små maleriske brostensbelagte gader og de dekorerede trapper. Nyd en lokal frokost på en af de mange lokale restauranter som Casa Mola Mola og El Posit Restaurant.

De bedste ting at se er kirken Nuestra Señora de las Nieves, Torreó de la Peça, der er blevet omdannet til Museo del Collecionismo, Museo de Historia y Arqueología de Calpe (byens historiske og arkæologiske museum) og flere vægmalerier og mosaikker af kunstneren Gastón Castelló fra Alicante. Det vægmaleri, der vises på turistkontoret, er særlig spektakulært, da det viser Castellós opfattelse af Villa de Calpe. Sæt søndagen af til dem, som holder af at gå på markeder og tag til udkanten af den gamle by. Her ligger hver søndag et marked med kunst og kunsthåndværk, hvor du kan købe lidt af alt, herunder bøger, brugte genstande, økologiske fødevarer og planter.

Oplev saltvandslagunerne i Calpe

Salinas de Calpe - saltvandslagunerne i Calpe

Calpes saltvandslaguner ligger i selve byen tæt på Peñon de Ifach. Disse områder var af stor betydning i den romerske æra, idet saltet blev anvendt til at konservere fødevarer som fisk og kød. Mange århundreder senere var disse saltvandslaguner stadigvæk af afgørende betydning for mange familiers overlevelse. Udnyttelsen og udvindingen af salt fra lagunerne fortsatte indtil 1988, før områderne blev erklæret for en stor maritim zone og senere i 1993 erklæret for et beskyttet naturområde.

I dag kan du nyde skønheden i området takket være et stisystem, som fører dig rundt mellem de forskellige laguner og anlæg. Salinas (spansk for saltvandslagune) har udviklet sig til et område med en ekstrem varieret flora og fauna og med besøg af store flokke af trækfugle, heriblandt de smukke og elegante lyserøde flamingoer.

Tag på fiskeauktion

Når du besøger byen, bør du lægge vejen forbi Calpes fiskeauktion. Det er en del af byens historie og langvarige lokale tradition for fiskeri i området. Auktionen afholdes på fiskemarkedet på havnen hver mandag til fredag ​​kl. 17.00.

De lokale fiskerbåde ankommer til havnen i en rækkefølge, som er bestemt af  Fiskeriforeningen. Fiskene, der landes fra disse både, lægges i kasser og sættes på et transportbånd, så de kan passere forbi interesserede købere, som kan læse alle slags oplysninger om produkterne på skærme. Også navnet på den båd, der har fanget fisken, vises på disse skærme. Efterfølgende kan købere tilkendegive deres interesse ved at trykke på en knap på den fjernbetjening, som de har fået udleveret. Efter et køb dækkes fisken med is og transporteres til den respektive køber. Intet går til spilde efter fiskeauktionen, så fisk, der ikke er blevet solgt, købes i stedet for af Fiskerforeningen til nedsat pris. Senere kan du besøge en af de mange fiskerestauranter i Calpe havn og og nyde en fisk fra dagens auktion.

Som du kan se, er Calpe et levende sted fuld af ting at gøre og se. Besøg byen og oplev selv, hvorfor det er et af de mest populære feriemål på Costa Blanca.