Besøg slottet Alcazar i Cordoba

Der er nogle bygninger, som er ikoniske for Cordoba. Den tidligere moske La Mezquita er en af ​​dem, og Alcazar de los Reyes Cristianos ("de kristne kongers slot") er en anden. Mens La Mezquita er kendt over hele verden, er Alcazar for de fleste en skjult ukendt perle. Er dette slot fra middelalderen et besøg værd? Lad os finde ud af det.

Alcazars have

Historien om Alcazar

Slottet og fæstningen Alcazar har altid været et vigtigt sted i Cordoba. Bygningerne var tidligere  residens for først romerske guvernører og senere mauriske kaliffer, og i 1328 blev dette pragtfulde bygningsværk de spanske kongers hjem, når de var i Cordoba.

Dette befæstede slot er kendt som Alcazar de los Reyes Cristianos, fordi det katolske kongepar Fernando og Isabella boede på slottet i over otte år, mens de orkestrerede generobringen af ​​Granada. Det var på Alcazar, at Christopher Columbus første gang fremsatte sin idé til kongeparret om at finde en vestlig rute til Indien. Det var dog først efter generobringen i 1492, at Isabella støttede Christopher Columbus´ tur, og da fandt mødet sted i Granada på Alhambra

Efter generobringen af Spanien donerede Fernando og Isabella bygningen til kirken i Cordoba, som omdannede bygningerne til kontorer for “Tribunal del Santo Oficio de la Inquisición”, bedre kendt som den frygtede spanske inkvisition. I de efterfølgende århundrederne blev slottet brugt som et civilt fængsel, og senere som et militært fængsel. I dag er bygningen et historisk monument og en del af UNESCOs verdensarv. Det anvendes nu både som et museum og som ramme for både offentlige og private arrangementer (koncerter, bryllupper ...).

Facaden på ​​Alcazar

Højdepunkter ved slottet

Alcazar blev bygget strategisk på bredden af ​​Guadalquivir-floden sydvest for Casco Antiguo (den gamle bydel). Slottet ligger kun få skridt væk fra det berømte og maleriske jødiske kvarter, så du finder det nemt, når du går gennem de smalle gader i det historiske centrum.

Cordoba, Alcazar

Når du går ind i slottet, kan du gå op i Torre de los Leones (løvernes tårn). Selvom det er lidt af en stigning, er udsigten anstrengelserne værd. For heroppefra kan du se hele byen og det omkringliggende landskab.

Fra Torre de Leones kan du få adgang til Torre del Homenaje (hyldestens tårn). De andre tårne ​​er ikke åbne for offentligheden.

Udsigt ud over den romerske bro fra Alcazar

I galleriet nedenunder udstilles forskellige artefakter, som er fundet på Alcazar. Der er romerske, mauriske og katolske fund, der repræsenterer udviklingen i Cordoba og Spanien gennem århundrederne. Der er også en ceremonihal i galleriet. Hallens vægge er delvis dækket af romerske mosaikker, hvilket gør rummet særligt interessant.

Romersk mosaik i Cordoba

Et andet højdepunkt i Alcazar kan ses uden for bygningen, nemlig den fantastiske gårdhave og have. Den store indre gårdhave kan prale af flere spændende rester af den gamle struktur,  som blev bygget, dengang da de mauriske kalifer regerede Cordoba.

Indre gårdhave på Alcazar

Den store have blev tilføjet af det katolske kongepar Fernando og Isabella, men stilen var alligevel stærkt inspireret af de mauriske haver og terrasser. Når man vandrer omkring i haven, er det svært at ikke at komme til at tænke på de berømte arabiske haver i Generalife i Granada.

Alcazars have

Alcazar de los Reyes Cristianos er en fantastisk bygning, hvor man som besøgende mærker historiens vingesus. Hvis du planlægger en ferie i Cordoba, bør du bestemt ikke gå glip af dette skønne bygningsværk.

Praktisk information

Entré

- Voksne: € 4,50

- Børn op til 13 år: gratis

- Studerende (med studiekort): € 2,25

Du kan også købe et turistarmbånd, som giver dig adgang til Alcazar, Museo de Julio Romero, kaliffernes arabiske bade og Museo Taurino (museet for tyrefægtning). Samlet pris: € 8.40 (gratis for personer over 65 år).

Åbningstider:

- tirsdag til fredag: kl. 08:30 til kl. 20:45

- lørdag: kl. 08:30 til kl. 16:30

- søndag og helligdage: kl. 08:30 til kl 14:30

Disse åbningstider kan ændres afhængigt af sæsonen, så tjek hjemmesiden for Cordoba Tourism for at være helt sikker. 

Kort