Ferie i Benidorm: 5 spændende aktiviteter

Spaniens Costa Blanca er populær på grund af kystens ideelle placering, de rene strande samt en venlig og imødekommende lokalbefolkning. Der er masser at se og gøre på din ferie i Benidorm, og der er noget for ethvert budget og enhver smag.

Benidorm by night

Benidorm er ofte blevet præsenteret i pressen med billeder af hæmningsløse fester og berusede ældre damer på "Madge"-scootere, men er det virkelig sådan i den sydspanske kystby?

Du kan godt se sådanne scenarier i byen, og det er trods alt den største by på Costa Blanca, som er frekventeret af en bred varietet af mennesker. Men hvis du ved, hvor du skal gå hen, kan du undgå disse farverige udskejelser - hvis du altså ikke selv ønsker at deltage i dem.

Vi foreslår fem spændende aktiviteter, som du kan give dig til i byen. som alle er enten gratis eller ganske overkommelige rent prismæssigt.

1. Tag på stranden! Men hvilken én af dem?

De fleste spanske feriegæster plejer at styre direkte mod stranden, som noget af det første. Hvis du normalt bor inde i landet i Danmark, så kan et glimt af havet, det bløde sand under den dejlige sol nemt sætte scenen for hele ferien.

Benidorm view

De tre største strandområder i Benidorm hedder Levante (som betyder solopgang), Poniente (som betyder solnedgang) og Finestrat-stranden, som er en meget mere støjsvag strand beliggende i den sydlige ende af denne enorme metropol.

Levante er den mest besøgte strand, og den tiltrækker mange solbadere, men det er ikke den bedste strand i byen. Promenaden er fyldt med støjende barer og diskoteker, der generelt tager overpriser for deres varer, så vi prøver at undgå denne del af byen.

Du kan holde en mere afslappende ferie i den gamle bydel, som du kan se i midten af kystlinjen på ovenstående foto. Du kan også tage til den mere spanske Poniente-strand til højre på billedet. 

2. Hvilken forlystelsespark skal jeg vælge?

Som det sømmer sig for et travlt og veletableret turiststed, er der masser af forlystelsesparker for hele familien, både for de mindste og de lidt større legebørn.

Benidorm - Terra Mitica 

Benidorms forlystelsesparker er placeret forskellige steder i udkanten af byen. Alle parker inkluderer:

  • Aqualandia: et badeland, som er helt perfekt til de hede sommerdage. Der er masser af vandaktiviteter. 
  • Terra Mitica: En traditional park med sjove forlystelser, shows og forestillinger, så du er underholdt hele dagen.
  • Terra Natura: et 32 hektar dyrepark, hvor du kan komme helt tæt på dyrene, og blandt andet møde nogle af Benidorms pelsede bekendtskaber.
  • Mundomar: et mini-akvarium med forskellige udstillinger og masser af havpattedyr og havfugle.
  • Aqua Natura: et andet badeland, der til dels er en forlængelse af Terra Natura.

3. Højt til hest!

Man forbinder ikke lige umiddelbart Benidorm som en by for hesteinteresserede. Men der er faktisk op til flere rideskoler, der tilbyder forskellige hesteaktiviteter, som f.eks. ponyridning.

Horse riding

Du behøver ikke at være en erfaren rytter for at kunne opleve Benidorm fra hesteryg. Nyd en stille tur gennem duftende fyrretræsskove, mens solen bager i nakken.

4. Spot stjernerne i ITV-show om Benidorm

ITV1 har lavet et tv-show om Benidorm, som filmes på hotellet, Sol Pelicanos, som ligger cirka tre gader fra Levante-stranden i Rincon de Loix-området. Vi kiggede forbi hotellet, efter at de havde filmet den 4. episode. Det var en spøjs oplevelse at sætte sig ved Mateo's bar ud til poolen. Som ikke-resident kan du frit gå ind på hotellet og smugkigge filmoptagelserne.

Benidorm tv show pool

Du kan også tage til den gamle bydel eller besøge kabaret-showbaren, Morgan's Tavern, som ligger på Calle Girona, herefter kan du tage på Neptunes bar. Snyd ikke dig selv for Benidorm-paladset og Levante-stranden, som du kan stoppe ved på en køre- eller gåtur rundt i byen.

5. Shoppingparadis

Der er et hav af butikker i Benidorm. Du kan finde almindelige små spanske souvirbutikker sammen med store internationale mærker. Hos Eurotabaco kan du købe billige cigaretter til din ferie eller til at tage med dig tilbage til Denmark. 

Shopping

Der er et meget populært shoppingområde i den gamle bydel ved Avenida Martinez Alejos, på Passaig de la Carretera og omkring den centrale plads, Plaza Mayor.

I Rincon de Loix er der også mange butikker, hvor personalet kan betjene dig på tysk, hollandsk og engelsk. Her kan du selvfølgelig også finde de uhørt billige kinesiske butikker, som sælger praktisk talt alt mellem himmel og jord.

Hvis du lejer en bil, kan du tage til indkøbscenteret, La Marina, i Finestrat, hvor du kan finde mærkevarer som Mango, Zara, Casa, Ale Hop, Douglas, Druni, C&A, H&M og mange flere. Der er også mange restauranter og snackbarer, som har overkommelige priser. Skulle du få lyst til en tur i biografen, er der også mulighed for det i centeret. Biografen har aircondition.

Uanset, hvorfor du vælger at holde ferie i Benidorm, kan du være sikker på at blive positivt overrasket.