De bedste aktiviteter i Denia

Blandt de mange turistmål på Costa Blanca er Denia et af ​​de mest attraktive. Ikke kun tilbyder denne by de smukke strande, som Costa Blanca er berømt for, men byen har også et interessant historisk centrum, en bemærkelsesværdig kunstnerisk arv, en aktiv lystbådehavn og spektakulære naturlige omgivelser.

Hvis du leder efter en uforglemmelig strandferie, men også nogle kulturelle attraktioner og spændende aktiviteter, så læs denne guide, og opdag hvad Denia har at byde på.

Et besøg på Denia Castle

Bygget på toppen af ​​en klippe med udsigt over kysten, beboet og befæstet siden romertiden, er slottet i denia byens mest kendte monument. Det er en attraktion, man ikke må gå glip af, når man holder ferie i området. 

Fæstningen, som af den spanske regering er blevet erklæret for et "monument af kulturel interesse", blev bygget i det 11. århundrede i tiden under den mauriske dominans. Den oprindelige arkitektoniske stil var almohad, men gennem århundrederne har bygningerne gennemgået mange ændringer og rekonstruktioner. I dag er det muligt at identificere elementer, som er tilføjet i renæssancen og i det 18. århundrede samt rester fra en romersk bosættelse.

Hovedindgangen til slottet i Denia

Slottet er byens vigtigste turistattraktion og er ofte vært for kulturelle begivenheder og dramatiserede guidede ture. På toppen kan du nyde en fantastisk udsigt ud over den gamle bydel, kysten og det vigtigste bjerg i området, Montgó.

Indenfor murene finder du et arkæologisk museum, en permanent udstilling om navigation og udforskning af middelalderen samt en bar, hvor du kan slappe af efter besøget og nyde udsigten.

Åbningstider::
November-marts: kl.10:00 - kl.18:00
April-maj: kl.10:00 - kl.19:00
Juni: kl.10:00 - kl. 20:30
1. juli til 15. september: kl. 10.00 - kl. 20.30 (lejlighedsvis er der åbent indtil kl. 00:30)
16. - 30. september: kl. 10:00 - kl. 20:00
Oktober:  kl. 10:00 - kl. 18:30

Priser:
Voksne: €3
Børn (8-16): €1
Pensionister: €2
Studerende: €2
Grupper (Min. 25): €2 per person

En gåtur gennem det historiske centrum

Denia - Iglesia de la Asuncion

Denias historiske centrum er en fascinerende blanding af moderne arkitektur og gamle kvarterer; af elegante bygninger og gamle fiskerhuse; farverige og moderne gader og gyder fra en svunden tid. 

Casco Antiguo ligger ved foden af ​​slottet i et område, der støder op til rådhuset og kirken Iglesia de la Asunción. Den gamle bydel er bygget op som i det 17. århundrede, og det er også stadigvæk muligt at identificere nogle bygninger fra det 18. århundrede, som var den gyldne alder for handlen med rosiner, hvilket medførte en betydelig rigdom og udvikling i området. I Calle Cavallers finder du etnologisk museum, der giver et indblik i områdets historie i denne periode (entreen er gratis).

Denias historiske centrum

Når du går ned mod havet, kommer du til Calle Marques de Campos, en travl gade fyldt med butikker og barer med terrasser.  På parallelgaden Calle Calderon finder du et sjovt legetøjsmuseum.
 
Når du ankommer til havneområdet, kan du besøge barrio Baix la Mar, som er det gamle kystkvarter. Det ligger lige for foden af slottet og består af smalle gader og karakteristiske fiskerhuse med maleriske facader malet i pastelfarver. I området nærmest havnen er der mange barer og restauranter, hvor man kan smage nogle gode friske fisk.

Nyd strandene og vandsport

Denia Marina

For mange er strandene i Denia hovedårsagen til at besøge dette feriested. Byen har en kystlinje på næsten 15 km, opdelt i to forskellige strækninger: Las Rotas, der er kendetegnet ved stenede og ikke-velbesøgte bugter og Las Marinas med sine lange og indbydende sandstrande.

Begge områder byder på masser af muligheder for at have det sjovt: Du kan dykke eller snorkle ud for Las Rotas og beundre den storslåede havbund eller prøve forskellige vandsportsaktiviteter i Las Marinas-området, såsom windsurfing, kitesurfing, stå-op-padling og kajakroning.

Paddle surfing, Denia

Byen har også en meget aktiv marina. Dette er det rette sted for dem, der leder efter nogle afslappende aktiviteter langs kysten: Her kan du leje en sejlbåd eller en motorbåd eller tage på fisketur.

I nærheden af ​​Club Nautico finder du også flere steder, som udlejer alle former for udstyr til en aktiv dag på stranden: Fra jetski til små både, kajakker, kanoer, SUP, osv. 

Cykling på Denias strandpromenade

Strandområdet er også perfekt til cykling, løb eller en gåtur, takket været den smukke promenade, der starter ved marinaen og løber langs strandene Marineta Cassiana og Las Rotas. Promenaden fortsætter yderligere sydpå til naturreservatet Cabo San Antonio, der er opkaldt efter en spektakulær klippe, hvorfra der er garanteret en storslået udsigt ud over kysten. Dette udsigtspunkt kan også nås via en smuk vandresti.

Køb ind på de lokale markeder

Marked i Denia

Denia tilbyder mange muligheder for shopping. I området omkring Calle Marques de Campo og kvarteret Baix la Mar finder du mange håndværksbutikker og små hyggelige butikker, hvor du kan søge efter det perfekte tøj, tilbehør eller souvenir.

Hvis du vil smage de lokale produkter, skal du besøge markedet Mercado Municipal, der afholdes mandag til lørdag i Calle Magallanes ikke langt fra slottet. Lige udenfor Mercado hovedbygningen er der hver mandag og fredag et udendørs marked med friske lokale produkter (hovedsagelig frugt og grøntsager), som absolut er et besøg værd. Her får du mulighed for at opleve farverne og smagen af ​​den lokale gastronomi.

Marked i Denia

Om mandagen er der et ugentligt marked, hvor der sælges alt fra tøj til fødevarer. Det ligger på Explanada de Torrecremada, et friluftsområde der ligger lige vest for centrum. På samme sted er der på lørdage et loppemarked.

Et sted, du absolut ikke må gå glip af, er Lonja de Denia (fiskemarkedet). Fra mandag til fredag, kan du omkring kl. 17.30 deltage i fiskeauktionerne, der holdes blot et par minutter efter, at fiskerbådene har landet deres fangst i havnen. Oplev, hvorledes fiskene hurtigt bliver solgt og derefter nænsomt pakket og sendt videre vil køberne, som ofte består af lokale restauranter, hvor du sidenhen kan smage dagens fangst på din tallerken. 

Udforsk naturreservatet Montgó

Montgo bjerget ved Denia

Landskabet i Denia domineres af det imponerende bjerg Montgó, som er 800 meter højt og ligger ganske tæt på kysten. Sammen med sine omgivelser danner det en naturpark, der er hjemsted for 650 forskellige arter af flora og fauna, herunder ørne, falkoner, ugler, ræve, og vildsvin. Parken byder på mange stier, der er spændende at udforske på cykel eller til fods. 
 
Denia og det omkringliggende område er et paradis for cyklister. Ud over at udforske kysten ved at cykle på den hyggelige strandpromenade, kan du vove dig ind i landet ved at følge Via Verde de Denia, en spektakulær cykelrute, som er anlagt over den tidligere toglinie, der forbandt Denia og Gandia.
 
Hvis en enkelt tur ikke er nok, kan du drage fordel af de mange adrenalinfyldte aktiviteter, som er tilgængelige i området: canyoning, klatring, caving eller 4X4 udflugter ... valget er dit. Virksomheder som OK Aventuras og Tururac arrangerer et stort antal ture hele året rundt.

Tag en færge til Balearerne

Balearia Ferry Denia-Balearic

Hvem kan sige nej til en tur til Balearerne? Denia er den nærmeste spanske by til disse øer, idet der er mindre end 100 km, som  adskiller feriestedet fra Ibiza. For mange turister, der nyder livet i et feriehus i Denia, er ideen om en dagstur til de utrolige strande i Ibiza, Mallorca eller Formentera alt for fristende til at blive ignoreret!

Der er op til tre ture om dagen til øerne i højsæsonen (få al information på Balearias færges officielle hjemmeside) og overfarten til Ibiza tager fra 2 til 5 timer (afhængigt af færgen). Prisen på en returbillet starter på omkring € 60.