Familieferie i Figueres

Der er særligt en ting, som du ikke kan undgå at møde og blive fascineret af, når du besøger byen Figueres, og det er kunstneren Salvador Dalí og hans fantastiske værker. El Teatro-Museo de Dalí er en fantastisk bygning tegnet af samme kunstner, og det er det bedste sted at blive introduceret og overvældet af hans excentriske værker. Men Figueres har meget mere at byde på, og i denne artikel giver vi her et overblik over de bedste aktiviteter og steder du kan besøge på din familieferie i Figueres. Hvis du vælger at bestille en feriebolig til din familieferie i Figueres, vil du helt sikker få en komfortabel og skøn oplevelse.
 
Læg fart, stress og mangel på tid på hylden og lad Figueres indhylde dig i Dalís surrealistiske verden, for her er et sted, hvor du og familien kan lade fantasien flyve og få inspiration til kreative ideer og anderledes oplevelser. 

Teatro-Museo Dalí

Da Figueres er verdenskendt for Salvador Dalí, så begynder vi med den imponerende bygning El Teatro-Museo de Dalí. Som navnet afslører var det tidligere byens teater, hvor Dalí havde tegnet og designet, mens det nu er ombygget til et museum. Til skabelsen af denne spektakulære bygning lod Dalí sig inspirere af landskabet Alto Ampurdián, som ligge omkring byen, og resultatet er en unik eventyrbygning, hvis lige ikke findes andre steder.  
 
Teatro-Museo Dalí i Figueres
Hans mål med bygningen var at tilbyde en unik oplevelse til alle, der besøgte ham, og man må sige, at det er lykkedes for ham. Facaden er en pragtfuld rød farve, dekoreret med detaljer i guld, og på toppen står mange store hvide æg. Indenfor er de mange værelser forskellige og dekoreret med alle former for detaljer, hvor det er tydeligt at se, at dette stammer fra kunstnerens egen hånd.
 
Teatro-Museo Salvador Dalí i Figueres
 
I en tilstødende bygning er der en udstilling af smykker designet af Dalí, og de er helt bestemt noget ud over det sædvanlige. Vi anbefaler også at aflægge et besøg på “Universo de Dalí” (Dalís universe) som er en spændende oplevelse for både voksne og børn, hvor man kan opleve et væld af farver, former og motiver, som ikke kan undlade at imponere selv yngre børn. Køb billetter via stedets hjemmeside for at undgå at skulle vente mange timer i kø i solen.

En charmerende landsby ved Middelhavet 

El Teatro-Museo de Dalí i Figueres kan ved første øjekast være den umiddelbare og logiske årsag til, at Figueres i dag er hovedstaden i Alto Ampurdián. Men byens historie går tusinder af år tilbage, og der er blandt andet fundet beviser for, at både grækerne og romerne udviklede og videreudviklede vinproduktionen i det nuværende vindistrikt Empordà. Byens historie ses mange steder i bybilledet og der værnes om disse skønne kulturelle klenodier. 
 
Museo-Teatro Dalí i Figueres
 
Nogle af de smukkeste pladser i byen stammer helt tilbage fra middelalderen. Besøg rådhuspladsen eller det gamle jødiske kvarter og lad dig transportere tilbage i tiden. Af den forsvarsmur, som omkransede byen, står i dag kun tårnet “Torre Gorgot”, som du nemt finder, når du besøger Teatro-Museo de Dalí, da tårnet er en del af denne bygning. 
 
De mest pragtfulde bygninger er måske dem, der findes langs hovedgaden la Rambla. De er sande arkitektoniske juveler fra slutningen af ​​det nittende og begyndelsen af ​​det tyvende århundrede og opført i modernistisk stil. I dag huser de et væld af butikker, restauranter og museer, som er værd at fare vild i blandt. Det historiske centrum er fuldt af små torve og pladser talrige interessante skulpturer, såsom monumentet af Salvador Dalí, som vi bestemt kan opfordrer vi dig til at finde og beundre. 

Slottet Sant Ferran

Et andet besøg, som vi stærkt kan anbefale at du besøger på din familieferie i Figueres, er Castell de Sant Ferran (Slottet San Fernando), som ligger på toppen af en bakke over Rosesbugten med en spektakulær panoramaudsigt ud over omgivelserne. 
 
Slottet San Fernando
 
Castell de Sant Ferran er et af ​​de største militære fæstningsværker i Europa. Det blev bygget i det attende århundrede og er i en imponerende god stand. Det er muligt at besøge slottet på egen hånd eller tilmelde sig en guidet tur. Der er også mulighed for at genopleve fortets historie via en anderledes tur med både off-road biler, hvor der besøges underjordiske gallerier, og med gummibåde, hvor de besøgende kommer ned i fæstningens underjordiske cisterner. Et helt fantastisk besøg!
 
Hvis du beslutter dig for at besøge Castell de Sant Ferran, så anbefaler vi at konsultere deres hjemmeside, da reservation til tider er nødvendigt.

Sport og udendørseventyr i Figueres

Hvis du rejser med børn, er du sandsynligvis på udkig efter nogle spændende og anderledes udendørsaktiviteter, som i allesammen vil være underholdt af. En helt speciel oplevelse, som ikke tilbydes mange steder så smuk som her, er en ballontur med en erfaren ballonskipper. I kommer til at svæve hen over vinmarkerne og dalene i Ampurdián og få en oplevelse for livet. 
 
Slottet San Fernando i Figueres
 
I Figueras er der flere muligheder for at tage et spil paintball og få gang i adrenalinet. En anden skøn mulighed er at leje en kajak i Boadella reservoiret og følge Muga floden ud til antikke ruiner, som ligger under vandet.
 
Har du lyst til sand mellem tæerne og en dukkert i Middelhavet, så tag en tur til en af byerne tæt på og opdag Costa Bravas fantastiske strande og skjulte bugter. Ikke langt fra Figueres ligger byerne Roses og Empuriabrava, som blot ligger få skridt fra naturparkerne i Cabo de Creus og Aiguamolls. Tjek vores guide til de bedste ideer til, hvad du bør se i Roses

Et væld af spændende museer

Foruden de mange spændende  butikker og indbydende restauranter i det historiske centrum af Figueres ligger her også mange interessante museer, som også fortjener et besøg. Og selvom Figueres er en lille by, så er der et stort antal museer, hvor Museo de la Técnica de l’Empordà (det tekniske museum), el Museo de la Electricidad (elmuseet) eller el Museo del Juguete de Cataluña (legetøjsmuseet) blot er nogle af dem.
 
Teatro-Museo Salvador Dalí i Figueres
 
Legetøjsmuseum er nok det allermest interessante, hvis du rejser med børn. Det ligger i hjertet af Figueres på hovedgaden La Rambla. Museet har over 4000 forskellige stykker legetøj og er et fantastisk sted, som sender de voksne en tur tilbage til barndommen, mens børn forundres og morer sig over tidligere tiders legetøj.

Festival del Circo: Elefant d’Or

Figueres har en imponerende vifte af aktiviteter hele året. El Festival del Circo: Elefant d’Or er en imponerende cirkuskonkurrence, som er blandt de bedste af sin art i Europa.
 
Der er deltagere fra mere end 10 lande, og mere end 80 forskellige internationale kunstnere konkurrerer om at vinde den gyldne elefant, mens de udfører pirouetter og umulige koreografier, der fascinerer det besøgende publikum. 
 
Slottet Sant Fernando i Figueres
 
Figueres er det perfekte sted at nyde en familieferie. Byens rige kulturarv, kvaliteten af museerne og de smukke omgivelser er garant for et par skønne fridage med familien. Hvis du bestiller din feriebolig i Figueres, har du alle oplevelserne lige ved hånden og familiens base tæt på, når batterierne skal genoplades til de næste oplevelser.