Ideer til din ferie i Figueres

Da Figueres er et yndet rejsemål for kunstelskere, er den blevet hovedstad i området Alto Ampurdán. Byen ligger i nærheden af ​​Costa Bravas kyst og kun få skridt fra Frankrig, så det er ikke så underligt, at byen besøges af både mange indenlandske og udenlandske turister hver dag, som kommer hertil for at opdage alle de skønne landskaber, der tidligere var en stor inspirationskilde for kunstneren Salvador Dalí.
 
Den gamle bydel i Figueres
 
Men Figueres er meget mere end blot Dalí og de skønne landskaber. I denne guide vil vi vise områdets spændende kulturrelle arv og de bedste begivenheder, som afholdes i Figueres i løbet af året. Og så har Figueres flere smukke strande, du ikke bør gå glip af.

Besøg Dalís museum “Teatro-Museo Dalí”

Vi startede vores tur i Figueres med at besøge byens mest kendte attraktion: Teatro-Museo Dalí. Et unikt og  drømmeagtigt museum, der er lige så surrealistisk, fantasifuldt og opfindsomt som manden, der skabte det, nemlig Salvador Dalí.  
 
Teatro-Museo Dalí i Figueres
 
Omgivet af smukke cypresser tager en røde facade med store hvide æg på taget imod os og giver en lille ide om, hvad der venter indenfor. Teatro-Museo Dalí blev bygget på resterne af det tidligere teater i Figueres, og designet blev lagt i hænderne på den catalanske kunstner, som mente, at selve bygningen også skulle være en oplevelse for de besøgende. Derfor er selve bygningen endnu et af hans mange fantastiske værker. 
 
Teatro-Museo Dalí i Figueres
 
Indenfor findes nogle af Salvador Dalís mest fremragende værker, fra hans første kreationer til nogle af de sidste. I den tilstødende bygning kan man beundre pragtfulde smykker, som også er designet af Dalí med stor fantasi og ganske surrealistiske. Teatro-Museo Dalí bør du ikke gå glip af, når du besøger Figueres. Vi anbefaler, at du køber billetter online for at undgå de lange køer, specielt om sommeren.

Udforsk San Fernando slottet

Blot 800 meter fra dette skønne museum ligger Rosesbugten, hvor man kan besøge det enorme slot “Castillo San Fernando” (Castell de Sant Ferran på catalansk). Det er en militær fæstning, der stammer tilbage fra det attende århundrede, men heldigvis er det alligevel i en beundringsværdig stand. De kolossale dimensioner dækker et område på 32 hektar og mere end 3 kilometer i omkreds, hvilket gør det til det største monument i Catalonien og en af ​​de største militære fæstninger i Europa.
 
San Fernando slottet
 
Der afholdes spændende guidede ture, hvor man kommer tæt på fæstningens sofistikerede teknikker og historie. På tæt hold kommer man til at opleve bygningens kolossal størrelse, hvor eksempelvis staldbygninger var store nok til at rumme 450 heste, og fæstningen havde underjordiske cisterner, der kunne lagre op til 10.000 liter vand. Vi anbefaler at tage med på en guidet tur, så oplevelsen bliver helt perfekt.  

Besøg den historiske bydel i Figueres

Den gamle bydel i Figueres kendt for at være rig på historie med både middelalderlige, neoklassiske og modernistiske arkitektoniske perler. I løbet af middelalderen var Figueres omkranset af en tyk forsvarsmur. I dag er tårnet “Torre Gorgot”, som er en del af Teatro-Museo Dalí, det eneste levn, som er tilbage af denne forsvarsmur.  De mest velbevarede områder fra middelalderen i Figures findes ved Rådhuspladsen (Plaza de Ayuntamiento) og i det tidligere jødiske kvarter, Carrer Magre. Et monument fra middelalderen, som bestemt er værd at besøge, er kirken Sant Pere, som er bygget i gotisk stil ovenpå resterne af et gammelt romersk tempel.

Statue af Salvador Dalí i Figueres
 
Figueres puls og nerve er uden tvivl byens centrum ved hovedgaden Rambla, som er fuld af butikker, barer og restauranter, og hvor der ligger adskillige smukke modernistiske bygninger fra slutningen af ​​det nittende og begyndelsen af ​​det tyvende århundrede. Læg særligt mærke til bygningerne “Casa Cusí”, “Casa Salleras” og “Casa Puig-Soler”. 

Legetøjsmuseet i Catalonien

Inden vi fortsætter til de bedste begivenheder i Figueres, bør vi nævne et af ​​de mest originale museer i byen, som udelukkende er dedikeret til legetøjets verden. “El Museo del Juguete” (Legetøjsmuseet) ligger i hjertet af Figueres og indenfor huses mere end 4.000 stykker legetøj, herunder fly, dukker, biler og tog. Et fantastisk sted for børn og barnlige sjæle. 
 
Nogle af disse små skatte har tilhørt kendte og populære spanske personligheder som Salvador Dalí, maleren Joan Miró og digteren Federico García Lorca.  Et fantastisk sted for børn og barnlige sjæle, du bør bestemt bør besøge på din ferie på Costa Brava.

Vin fra Empordà

Foruden Dali er dette område også kendt for de skønne vine fra Empordà. Fremstillingen af vin i Empordà går helt tilbage til tiden, da grækerne og romerne var i området. I dag produceres der vine i dette område, der er af så god kvalitet, at de regnes for at være blandt de bedste i verden. Hvert år i september afholdes begivenheden “Muestra del vino del Empordà” i Figueres, hvor der arrangeres smagninger af lokal vin og mad, og der organiseres mange forskellige former for aktiviteter, som har forbindelse til vinproduktion. 
 
Kunst i Figueres
 
I april afholdes endnu en festival for vinproduktion, denne gang er det på hele Costa Brava, hvor der afholdes forskellige arrangementer. Til denne fest, Festival Vivid, afholdes der også arrangementer i Empordà. Denne festival er så god, at den er med på vores liste over de bedste gastronomiske begivenheder i Spanien, så du bør ikke gå glip af det. Middelhavets vinde og aromaen fra de catalanske bjerge skaber sammen skøn vin fuld af nuancer.

Akustisk festival i Figueres

Sommermånederne er de bedste at besøge Figueres i. Er man musisk interesseret bør man vælge at besøge Figueres under “Festival Acústica de Figueres” (akustisk musikfestival), hvor der vil være mange musikalske forestillinger i byens centrum. Denne festival afholdes i august og september, og som navnet antyder er formatet akustisk, så atmosfæren er meget afslappet. En perfekt måde at afslutte en dag med sightseeing i Figueres. 
 
Hvert år stiger antallet af besøgende til denne festival, startende med blot 3.000 besøgende i 2001 til helt op til 60.000 i år. De besøgende kommer hertil for at opleve den bedste musik i Catalonien, og de bliver bestemt ikke skuffede. Det er en skøn fest for alle. 

Den internationale cirkusfestival: Circ d'Or Elefant

Den internationale cirkusfestival “Circ d'Or Elefant” er på bare 5 år blevet en af ​​de bedste cirkusfestivaler i hele verden og den næststørste cirkusfestival i Europa. Den er vokset så meget i anerkendelse, at den i dag tiltrækker mere end 80 kunstnere fra 13 forskellige lande og mere end 20.000 tilskuere.
 
Kunst i Figueres
 
Den internationale cirkusfestival tager os med til en verden af ​​akrobatik, magi og underholdning præsenteret af de bedste internationale kunstnere. Det er en forunderlig verden med piruetter, spring i luften og umulig koreografi. Der vil være mere end 20 forskellige cirkusoptrædener, og en  jury vil udvælge vinderen, som tildeles præmien Elefant d'Or (den gyldne elefant). 

Komikfestival i Figueres 

Vi slutter af med en af ​​de festivaler, der gradvist bliver mere og mere vigtig for denne form for kultur og underholdning i Catalonien og Spanien. Det er komikfestivallen “Festival Cómico de Figueres”, som helt sikkert vil få et smil frem på de besøgende. 
 
Festivalen afholdes normalt i april måned og består af en skøn blanding af indendørsteater, gadeoptrædener, monologer, latterterapi, workshops, konkurrencer og endda timer i “latter-yoga”. Nogle af aktiviteterne er gratis og meget velbesøgte. Vi anbefaler, at du konsulterer det fulde program på festivalens hjemmeside. 
 
Den internationale cirkusfestival: Circ d'Or Elefant
Har du bestemt dig for at besøge Figueres i år? På grund af sin fantastiske beliggenhed i hjertet af Ampurdán og med kort afstand til Costa Brava er Figueres perfekt både for dem, der holder af bjerge og kultur og for dem, der er mere til en strandferie. Reserver din feriebolig i Figueres og nyd den skønne kultur og natur foruden nogle af de bedste begivenheder i Catalonien.