Skønne strande og oplevelser omkring Figueres

Hvis du besøger Figueres, vil du helt sikkert føle dig overvældet og tiltrukket af arven fra Salvador Dali. Gaderne i denne by emmer af avantgarde og tradition og tilbyder nogle af de bedste museer i Catalonien herunder Teatro-Museo de Dalí. Men ... hvem kan modstå at opdage og opleve de fantastiske strande på Costa Brava?

 
Platja d'Aro, Cala del Pi
 
Figueres ligger i den nordlige del af provinsen Girona blot en kort gåtur fra grænsen til Frankrig, hvilket gør den til det perfekte sted at opleve de nordlige byer og strande på Costa Brava:

Strande i Portbou

Hvis der rejses med børn, er det måske den bedste løsning at tage til byen Portbou og nyde stranden Playa Gran de Portbou. Denne strand har groft gråt sand og en fortrinlig beliggende i byens centrum, og så kan den tilbyde alle former for faciliteter: strandpromenade, brusere, parkering og meget mere.
 
Cala Pelosa, Cap de Creus
 
Hvis du ønsker en mere paradisisk strand længere ude i naturen, bør du gå efter Cala del Tres Platgetes, som du kan nå ved at følge gangstien Camino de Ronda fra Portbou. Faktisk består denne bugt af en primær bugt og to sekundære, som alle er beskyttet mod vinden fra Tramontana, og de er ofte kun lidt besøgte. 
 
Cala del Pi bør også fremhæves. Det er en lille bugt med mørke småsten og krystalklart vand. Denne bugt er kendt for sin intime og afslappede atmosfære, som er ideel for nudister. Betingelserne for dykning og snorkling er ligeledes helt ideelle på denne strand. 

Strande i Llança

Byen Llanca har en 7 kilometer smuk kyststrækning med en meget varieret palet af strande, fra de meget populære med alle typer af faciliteter til de mest intime og uberørte. Llança ligger kun 20 km fra Figueres, hvilket gør byen til et meget interessant og muligt udflugtsmål. Det er en typisk middelhavslandsby omgivet af pragtfulde strande i naturparkerne Cabo de Creus og Sierra de la Albera, som er fulde af vandrestier.
 
Cala Càlitjas i Cabo de Creus
 
Strandene Puerto og Grifeu er de to vigtigste strande og takket være vandkvaliteten, renlighed og alle de faciliteter, der tilbydes, blafrer det blå flag her hver sommer.
 
Playa Bramant, Llanca, Costa Brava
Tæt på disse to strande ligger flere andre strande og bugter såsom stranden Canyelles Cros, men den strand, som særligt udmærker sig, er playa de Bramant. Den ligger mindre end 1 kilometer væk fra Llançà og kendt for en spektakulær og barsk natur. Den er omgivet af en rund stenmur, som er næsten 10 meter høj, og hvor der blot er en lille åbning, som giver mulighed for adgang til havet. Normalt er den kun lidt besøgt, så det kan næsten føles lidt som din egen private strand.

Strande i  Roses

Playa de Canyelles Petites

Vi vender nu blikket mod den sydlige del af Cap de Creus. Her finder du den skønne kystlinje ved Roses, som bestemt er et besøg værd, hvis du ønsker en tur på stranden, når du besøger Figueres. Roses har mange skønne strande, hvor de mest velbesøgte er bystrandene, da de ofte er det foretrukne valg for familier, da der her er alle former for faciliteter. 
 
Cala Montjoi, Roses
 
Hvis vi bevæger os lidt væk fra centrum af Roses finder vi skønne strande langs naturparken Cap de Creus´ som Cala Rostella, Cala Montjoi eller Cala Joncols. De har alle skønt krystalklart vand, flade sten og er omgivet af vegetation. De fleste af disse strande har ingen faciliteter.

Strande i Empuriabrava

En anden by i nærheden af Figueres er Empuriabrava. Denne by er et must at besøge på grund af de pragtfulde kanaler, der har givet byen tilnavnet “Spaniens Venedig”. Foruden disse forunderlige kanaler har byen en 7 kilometer lang kyststrækning, hvor du helt sikker kan finde en strand, som falder i din smag. En af de mest behagelige strande for familier med børn er Playa de Empuriabrava, da den er placeret i centrum af byen og har alle former for faciliteter.
 
Empuriabrava, Costa Brava
 
Men du kan også vælge at tage lidt væk fra byen, for Empuriabrava ligger i gåafstand fra naturparken Marismas del Ampurdián, der er fuld af skønne oaser med klart vand og gyldent sand, som indbyder til afslapning i skønne omgivelser ved havet og under solen.
 
Kysten ved Empuriabrava
 
De bedste er Rubina og playa de Can Comes, som er helt uspolerede og med naturmæssige forhold, som gør dem til et paradis for kitesurfing og windsurfing. Fra Figueres har du adgang til de bedste strande i Empuriabrava.

El Salto de la Caula i Boadella i les Escaules

Indtil videre har vi omtalt de bedste strande på Costa Brava nær Figueres, men området har mere end det. Hvad med at tilbringe en dag ved en flodstrand ved foden af et vandfald ? Blot 13 km fra Figueres ligger byen Boadella i les Escaules, der er kendt for "Salto de La Caula", som er et vandfald med en højde på 30 meter.
 
Stedet er et mindre naturligt paradis, hvor du kan svømme og nyde en dag i naturen. I området findes der flere huler, som var beboet i forhistorisk tid og som er værd at udforske. Når sulten melder sig, kan du vælge at besøbesøge den restaurant, der ligger i området, og som har specialiseret sig i retter fra det lokale køkken.
 
Salto de la Caula, Costa Brava
Hvis du har lyst til noget lidt mere aktivt, kan du vælge at tage til vandreservoiret Darnius Boadella og ro en tur i kajak eller kano. En fantastisk oplevelse er at følge Mugafloden ud til ruinerne af landsbyen Sant Llorenc de la Muga, som siden blev skjult under vandet i reservoiret. 
 
Selvom Figueres er en landsby lidt inde i landet, er her masser af muligheder for at nyde solen og stranden, hvis du ønsker en ferie på Costa Brava. Ud over de smukke omgivelser tæt på byen ligger der mange skønne muligheder for at bade og for at få en masse oplevelser med hjem. Reserver din feriebolig i Figueres og gør dig klar til at nyde en pragtfuld sommerferie.

Kort