De skønne strande ved Fuengirola

Fuengirola har en smuk lang strandpromenade på hele 7 km, og der ligger en perlerække af flotte strande lige ved siden af hinanden. Startende ved El Ejido i vest og afsluttende ved Torreblanca i øst er denne strandpromenade officielt kendt som El Paseo Maritimo Rey de España, som kan oversættes direkte til "Spaniens konges strandpromenade".

Beplantet med palmer og blomster kombineret med endeløse strækninger af sandstrande er strandpromenaden et smukt sted at nyde en solnedgang eller solopgang, tage en spadseretur eller jogge. I havnen er der både masser af gode restauranter og cocktailbarer, og den er det perfekte sted at hænge ud og se, når fiskerbådene og lystsejlere stævner ud eller kommer i havn.  

Der er syv hovedstrande i Fuengirola: El Ejido, Santa Amalia, San Francisco, Los Boliches, Las Gaviotas, Carvajal og Torreblanca, som blot er nogle få af de bedste strande på Costa del Sol. På de fleste finder du alt fra kølige strandbarer, sandskulpturer, butikker, rekreative områder, og muligheder for at prøve vandsport og udlejning af parasoller og liggestole. Der er også cykelstier, som gør det nemt for cyklister at færdes på strandpromenaden. Lej en feriebolig ved stranden i Fuengirola og vågn op tæt på Middelhavet. 

Fuengirola er vokset i et stabilt tempo i de sidste 20 år, og strandene har udviklet sig sammen med byen. Nedenfor finder du praktiske oplysninger om steder, du bør tjekke ud langs Paseo Maritimo.

Playa El Ejido (Playa del Castillo) 

Når du ankommer fra Marbella mod Fuengirola er El Ejido, også kendt som Playa del Castillo (Slot-stranden), den første strand du ser. Den er helt sin egen på grund af de farverige både, der ligger på stranden, som giver stranden en helt særlig charme. Og så danner de sammen med havet en smuk baggrund, når du tager billeder af din dag på stranden.

Fuengirola

Santa Amalia

Santa Amalia er næste strand, og den er forbundet med Playa El Ejido via en hængebro, som du kan se fra motorvejen, hvis du tager A7 fra Marbella.

Fuengirola - strand

Playa San Francisco

Efter Santa Amalia kommer du til Playa San Francisco. Det er en yderst velholdt strand med masser af faciliteter lige ved hånden. Den er blot 300 meter lang, så den kan godt blive noget overfyldt om sommeren, men udenfor højsæsonen er den rolig og lige til en meget afstressende dag på stranden.

Fuengirola - strand

El Puerto de Fuengirola

Efter San Francisco ligger Fuengirolas havn. Den er hyggelig og ikke særlig stor. Her finder du lystbåde og fiskerbåde, som ligger til kaj, og på landjorden er der udlejning af vandscootere og udstyr til blandt andet dykning foruden, at der udbydes et væld af ture med mulighed for eksempelvis en fisketur eller at se delfiner. Her er også et stort udvalg af både butikker, barer og restauranter. Vælger du at leje en feriebolig i Fuengirola, har du nem adgang til at nyde både byen og strandene mest muligt. 

Fuengirola - strand

Los Boliches

Los Boliches er en af ​​de mest populære strande i Fuengirola og har alt, hvad du behøver for at tilbringe en dag på stranden: udlejning af solsenge og parasoller, foruden områder for børn og spændende restauranter.

Strandbarerne (Chiringuito) her er fremragende, og du bør ikke forlade stranden uden at prøve et spyd med sardiner (Espeto de Sardinas), som grilles over åben ild. Denne andalusiske tradition er bedst nydt med en kold caña (øl) eller et glas tinto de verano ( sommervin, rødvin med danskvand).. 

Fuengirola - Los Boliches

Los Boliches er blevet tildelt det Blå Flag ved flere lejligheder. Dette tildeles til strande, der er velholdte, tager højde for det omkringliggende miljø, er sikre og har en fremragende vandkvalitet. Det er også en af ​​de bredeste strande i Fuengirola med flere adgange til havet via træplanker. 

Hvis du har fået nok af solbadning, kan du vælge at leje en vandcykel eller vandski, benytte volleyballnet, og børnene kan bruge deres energi på en af legepladserne. Skal der ske lidt andet en solbadning, har Fuengirola et væld af spændende familieaktiviteter indenfor alle genrer

Playa de Torreblanca

Hvis du kommer fra Fuengirola eller Málaga med tog er det let at komme til Playa de Torreblanca. Alt du skal gøre er at stå af ved Torreblanca stoppestedet, og så ligger stranden blot en hurtig tur ned ad bakken.

Playa de Torreblanca ligger på grænsen mellem Fuengirola og den nærliggende kystby Benalmádena, der er hjemsted for det sydlige Spaniens bedste havn. Fordi den ligger mellem de to byer, er der ofte lidt roligere her end ved de mere centrale strande.

Fuengirola - strand

På denne kilometer lange strækning er der masser af plads til at sole sig samt steder, hvor du kan leje både, prøve windsurfing, sejle i kajak eller fiske. Fiskeri er kun tilladt direkte fra kysten i lavsæsonen. Hvis du ønsker at fiske i højsæsonen, kan du er leje en båd og fiske på havet.

Playa Las Gaviotas

Playa Las Gaviotas er en 2 kilometer lang og 60 meter bred strand, som er meget populær blandt de mange udlændinge, der besøger Fuengirola i løbet af sommeren.

Her finder du et udkigssted, livreddere, offentlige brusere og toiletter, udlejning af strandstole og parasoller, og mange nærliggende butikker, der sælger kolde drikkevarer, snacks og strandtilbehør. Der er også mange gode barer og restauranter i området. Her er et stort udbud af muligheder for overnatning, og selvom byen er meget populær, er det også muligt at finde gode billige ferieboliger i Fuengirola, så du har lidt ekstra at bruge på sjove aktiviteter.

Fuengirola - strand

Kort over Fuengirola og kystens mest populære strande