De smukkeste strande på Ibiza

Strandene på Ibiza er helt vidunderlige, og de nævnes ofte som nogle af de bedste i Spanien. Størstedelen af strandene har fint hvidt sand, klart turkisfarvet hav og imponerende klippevægge. Uanset hvor du vælger at bo på Ibiza, er der en strand, der passer til enhver smag, fra store livlige områder til små intime bugter.

Der er intet sted, som kan kaldes "den bedste stranddestination på Ibiza". Her er alt fra de festlige steder på den vestlige del af øen til de rolige områder i øst, lej en ferievilla på Ibiza til din fantastiske strandferie.

Cala Llonga

Playa de Cala Llonga, Ibiza

Beliggende langs østkysten og kun 10 minutter nord for hovedstaden på Ibiza, er Cala Llonga en af ​​de største strande på øen. Med gyldent sand og godt beskyttet mod vinden har denne strand en prægtig kombination af jomfruelig natur og krystalklart vand.

Der er også en dykkerskole her, som giver dig mulighed for at udforske Middelhavets finurlige vidundere under havoverfladen. Der er mange muligheder for vandsport på Cala Llonga, og du vil ikke have problemer med at finde sportsudstyr til leje. Her er også mange strandfaciliteter, herunder særlige legeområder for børn.

Der er nem adgang til stranden og adskillige parkeringsmuligheder, men man bør alligevel være her tidligt om sommeren, da stranden er ganske populær, og der hurtigt bliver fyldt op. 

Ideel til: Familier, venner, udøvere af vandsport 

Strandens størrelse: 200 meter lang og 100 meter bred

Faciliteter: Vandsport, børneområder, restauranter, butikker, parkering, liggestole og parasoller

Playa de Santa Eulàlia

Playa Santa eulalia, Ibiza

Blot fem kilometer fra Cala Llonga ligger Playa de Santa Eulalia. Havet er oftest roligt og varmt, og det er måske en af ​​de bedste strande til svømning med små børn på grund af den lave dybde. Dertil kommer, at badeområdet for en sikkerheds skyld er opdelt af bøjer.

Mange eksperter betragter det som et helt særligt område, da det er muligt at observere flere maritime økosystemer. Her findes blandt andet et stort område med Posidonia-søgræs, en art, som kun findes i Middelhavsområdet, og som er med til at give området en omfangsrig biodiversitet. Derfor er dette område fuldt fortjent blevet erklæret for en del af vores naturarv af UNESCO. At opretholde denne biologiske mangfoldighed er et vigtigt mål for Ibiza.

Santa Eulalia er også stedet, hvor man kan gå ombord på et lille krydstogt. Havnen i Santa Eulalia ligger på venstre side af stranden og har mange lystbåde. Rundt i byen Santa Eulàlia er der et fremragende udvalg af fornemme restauranter, der passer til de mest kræsne ganer.

Det kan stærkt anbefales at tage en afslappet tur rundt i den gamle bydel, som stammer fra det trettende århundrede. Fra sin pragtfulde placering på toppen af ​​en bakke er der en mageløs udsigt ud over havet og hele kysten.

Ideel til: Familier med børn

Strandens størrelse: 300 meter lang og 35 til 40 meter bred

Faciliteter: Vandsport, restauranter, liggestole og parasoller, brusere og toiletter.

Cala de Sant Vicent

Cala de Sant Vicent, Ibiza

Nord for Santa Eulàlia mod Figueral er der en utrolig udsigt. Fra toppen af ​​klippen ser du en fantastisk udsigt ud over bugten med krystalblåt vand. Denne særlige strand er sjældent overfyldt, selv om sommeren, så det er oftest ikke svært at finde en parkeringsplads.

Havet står i kontrast til palmerne, der skygger for promenaden. Du kan kombinere et besøg på denne strand med en udflugt til den nærliggende grotte Cova des Culleram, hvor du kan se forhistoriske malerier. Adgang til hulen er gennem en smuk fyrreskov.

På strandpromenaden er et udvalg af restauranter og souvenirbutikker. Familier med små børn og dem med begrænset mobilitet kan nyde de nemme trafikale forhold, hvor det er let for alle at komme rundt. 

Ideel til: Familier med børn

Strandens størrelse: 380 meter lang og 30 meter bred

Faciliteter: Udlejning af vandsportsudstyr, liggestole og parasoller, restauranter, brusere og toilett

Cala Portinatx

Cala Portinatx, Ibiza

Fortsætter vi langs nordkysten, ankommer vi til en af ​​de mest kendte strande på hele Ibiza. Der er tre strande i Portinatx omgivet af bakker og med udsigter, der normalt er forbeholdt postkort.

Den største er Playa S'Arenal Gross, som er en hvid sandstrand omgivet af fyrreskove. Med mange legeområder er denne strand en ideel destination for familieferier på Ibiza. Gå op til det gamle forsvarstårn fra det 18. århundrede, hvorfra der er en uovertruffen udsigt ud over bugten.

Ideel til: Familier med børn

Strandens størrelse: 30 meter lang og 50 meter bred

Faciliteter: Udlejning af vandsportsudstyr tilbydes (stand up paddle, kajakker, dykning, bådudlejning) restauranter, liggestole, parasoller, brusere og toiletter

Cala Xarraca

Cala Xarraca, Ibiza

Cala Xarraca er en af ​​de bedste strande på Ibiza for par, og samtidig er den det ideelle sted for dem, der ønsker at flygte fra de store menneskemængder. Denne smalle og stenede strand er perfekt til dem, der søger privatliv og et mere intimt miljø.

I modsætning til de fleste andre områder på Ibiza, skal svømning og badning i det hele taget  udføres meget omhyggeligt her, da der er et stort antal klipper i havet tæt ved strandkanten. Med sin unikke charme vil denne særlige strand være vanskelig at forveksle med nogen af ​​de andre strande på øen.

Det omkringliggende område er dækket af en fyrreskov. Dette område er blevet et ægte mekka for dykkere, da området huser adskillige undervandsgrotter.

At få adgang til Cala Xarraca er lidt vanskeligere end til andre strande. Selvom en temmelig stejl strandvej giver dig mulighed for at komme dertil i bil, kan det være svært at finde parkering især i højsæsonen.

På stranden finder du også familierestauranten Cala Xarraca, der med over 30 år på bagen har opnået et fremragende ry, især for sine friske fisk og lækre paellas.

Ideel til: Par og grupper af venner eller dem, der søger noget privatliv

Strandens størrelse: 70 meter lang og 20 meter bred

Faciliteter: Restaurant, liggestole og parasoller

Playa de Sant Miguel

Playa de Sant Miguel, Ibiza

Playa San Miguel er en af ​​de mest indbydende strande i¨den nordlige del af Ibiza, hvor den er beskyttet af stenede skråninger, der ligger langs den lille bugt. Den fine sandstrand har en dejlig kystlinje, der letter adgangen til havet. Playa San Miguel er en af ​​de bedste strande på Ibiza for børn og familier.

På vej til denne strand finder du mange butikker, barer og restauranter, herunder en restaurant, der betragtes som en af ​​de bedste på Ibiza, Port Balansat. På denne restaurant anbefales det at prøve øens specialitet: Bullit de peix (en fiskegryderet med både kartofler og ris).

Ideel til: Familier, svømmere, vandsportentusiaster

Strandens størrelse: 100 meter lang og 80 meter bred

Faciliteter: Vandaktiviteter, hængekøjer, parasoller, brusere, restauranter, barer og butikker

Playa Sant Antoni

Playa Sant Antoni, Ibiza

Denne fine gyldne sandstrand ligger i centrum af Sant Antoni de Portmany, på vestkysten af ​​Ibiza. Det er steder som dette, som har givet Ibiza sin berømmelse, og denne strand er en af ​​de mest besøgte af elskere af dance-music.

Sant Antoni favoriseres ofte af unge feriegæster. Musikken, der spilles på klubberne i nærheden, breder sig ud over det rolige, lave vand, hvilket gør denne strand populær blandt grupper af unge mennesker i 20érne. Dette område er livligt både dag og nat.

Playa Sant Antoni er udstyret med fremragende faciliteter til vandsport. Det er også et af de bedste steder på Ibiza til at nyde en utrolig snuk solnedgang.

Ideel til: Unge mennesker, grupper af venner

Strandens størrelse: 500 meter lang og 50 meter bred

 Faciliteter: Vandsport, brusere, liggestole, toiletter, kiosker, restauranter

Playa Cala Moli

Playa Cala Moli, Ibiza

Bare 15 minutter fra den travle San Antonio kan du finde ro og afslapning på Cala Moli. Dette er en af ​​de bedste strande på Ibiza for dem, der ønsker at undgå menneskemængder og finde et roligt sted.

De klipper, der omgiver stranden, tilbyder en storslået udsigt ud over hele østkysten og giver mange spændende muligheder for dykkere. Der er en skjult verden af ​​undervandsgrotter og klippeformationer, der venter på at blive udforsket lige under havoverfladen. Cala Moli er omgivet af fyrretræer og er beskyttet af lokale myndigheder, som ønsker at bevare den smukke natur og de oprindelige planter, der vokser i området.

Ideel til: Familier og folk, som søger ro

Strandens størrelse: 75 meter lang og 35 meter bred

Faciliteter: Parasoller, liggestole, restaurant

Cala d'Hort

Cala d'Hort, Ibiza

Cala d'Hort er et perfekt eksempel på et naturreservat. Med en spektakulær udsigt ud over den ubeboede ø Es Vedra er det en rolig hvid sandstrand med et par stenede sektioner.

Denne strand er ganske charmerende, hvilket betyder, at mange tager hertil om sommeren og med et begrænset antal parkeringsmuligheder giver det ofte en del kaos, så kom tidligt. På bjergsiden ligger der en restaurant, hvor de hovedsageligt serverer friskfanget fisk og paella. Der er også et par små butikker, hvor du kan købe souvenirs.

Ideel til: Familier og naturelskere.

Strandens størrelse Faciliteter: 200 meter lang og 25 meter bred

Faciliteter: Parasoller, hængekøjer, restaurant og en lille parkeringsplads

Playa de Ses Salines

Cala Ses Salines, Ibiza

Denne strand er en del af den berømte naturpark Las Salines, hvor naturen i århundreder har forsynet købmænd med værdifuldt havsalt, og hvor 200 unikke fuglearter nu har deres hjem. En af arterne er de ikoniske lyserøde flamingoer.

Ses Salines er en af ​​de mest berømte og mest besøgte strande på Ibiza. Den ligger i den sydlige ende af øen, cirka ti minutters kørsel fra Playa d'en Bossa og byen Ibiza.

Strand tiltrækker mange berømtheder, og med sit hvide sand og turkise hav er den uden tvivl en af ​​de mest idylliske strande på hele Ibiza. Havvandets behagelige temperatur gør området ideelt for børn og andre kuldskære sjæle. .

Omgivet af en frodig fyrreskov er stranden et af ​​epicentrene for det sociale liv på øen i sommermånederne. Strandbarerne giver de bedste muligheder for at nyde en forfriskende cocktail eller en kold øl. Men at finde privatliv på denne strand er svært i højsæsonen og den høje belægningsgrad vil sandsynligvis medfører musik fra andre badegæster og barer i nærheden. Hvis du vil besøge mere diskrete og isolerede områder, skal du gå til Es Cavallet. Der finder du en lille nudiststrand og en meget mere rolig atmosfære.

I nærheden af denne berømte strand på Ibiza kan man tage en vandretur op til La Torre de Ses Portes, et forsvarstårn fra det attende århundrede. Det kan kun nås til fods, og når man kommer fra Las Salines tager det omkring 20 minutter at nå derop. Belønningen er en smuk udsigt ud over hele stranden. 

Ideel til: Familier, venner, unge, udøvere af vandsport

Strandens størrelse: 1500 meter lang og 25 meter bred

Faciliteter: Restauranter, parkering, strandbarer, vandaktiviteter, liggestole, parasoller, toiletter, brusere

Playa d'en Bossa

Playa d'en Bossa, Ibiza

I udkanten af ​​hovedstaden ligger en af ​​de største strande i Ibiza. Den er næsten tre kilometer med rent hvidt sand, der benyttes til uophørlige fester syv dage om ugen. Nogle gange kan du dog finde områder af stranden, hvor der er lidt mindre støj. 

Det er her, du finder en af de mest kendte klubber, Bora Bora Beach Club. Her mødes de kendte til et væld af internationale begivenheder og gode gæste-DJs.

Ikke langt herfra ligger Ibiza gamle bydel og udsigtspunktet Dalt Vila, hvorfra der er en næsten drømmeagtig smuk udsigt udover havet og havnen. 

Ideel til: Familier, venner, unge, udøvere af vandsport

Strandens størrelse: 2.700 meter lang og 40 meter bred

Faciliteter: Restauranter, parkering, strandbarer, vandaktiviteter, liggestole, parasoller, toiletter, brusere

Kort over Ibizas smukkeste strande