En drømmeferie i L'Escala: de bedste aktiviteter!

L'Escala er en nyopdaget perle som feriemål i Spanien! Med sin placering kun en time fra lufthavnen i Girona og 90 minutter fra den kulturelle storby Barcelona, ​​byder denne strandby på en bred vifte af kulturelle berigende aktiviteter, traditionelle festivaler, naturreservater og smukke strande. Hvis du endnu ikke ved, hvor du skal holde ferie denne sommer, så tag et anderledes og spændende valg og besøg L'Escala, hvor du helt sikkert vil blive forbløffet over dette fantastiske hjørne af Spanien!

Costa Brava strand

Besøg det arkæologiske museum i Catalonien

At tage til L'Escala uden at besøge det arkæologiske museum er som at tage til Rom uden at besøge Colosseum. Museet ligger kun en kilometer fra byens centrum på en vigtig arkæologisk udgravning, som af UNESCO er udnævnt til et bevaringsværdigt område, som en del af menneskehedens arv. Her kan du besøge resterne af en græsk handelshavn fra begyndelsen af ​​den vestlige civilisation, samt et romersk forum, som var centrum for det gamle citadel.

Disse ruiner er vigtige synlige markører for tidslinjen i L'Escala. Området blev erobret af grækerne, som her grundlagde en vigtig handelsby i det sjette århundrede f.Kr., og senere, under den romerske besættelse, blev borgen reformeret og udbygget. Omkring det tredje århundrede, invaderede frankerne Spanien, og den spændende historie i denne region blev glemt. Det var ikke før engang i det tyvende århundrede, at ruinerne blev genopdaget, hvilket gør det muligt for os at besøge og udforske dette vigtige stykke af menneskets historie på den Iberiske halvø.

I udgravningerne kan vi besøge resterne af små græske huse med mosaikgulve, agora (det centrale torv i en græsk by), dele af stoa (et galleri fuldt af søjler) og den 'hellige del' af byen, hvor templerne plejede at være. To af de templer, som har overlevet, er Asklepios (guden for medicin) og Zeus ( "far til guder og mænd"). De romerske ruiner omfatter også resterne af cisterner, mosaikker og klinkegulve i huse og et oval amfiteater.

Forkæl dig selv til Ansjos festival

Spanien er fuld af fantastiske gastronomiske begivenheder, og L'Escala er ingen undtagelse fra reglen. Den vigtigste fødevareindustri i L'Escala er fiskeri. Byen er internationalt kendt for deres ansjoser, som er meget eftersøgte grundet den gode smag og høje kvalitet. Det vil bestemt ikke være forkert at kalde byens ansjoser for L'Escalas bedste ambassadører!

Hver bar og restaurant i byen serverer denne delikatesse tilberedt på den traditionelle måde med brød og tomat eller i form af kreative tapas. Festivalen dedikeret til denne velsmagende fisk tilbyder dig en unik måde at få et bedre kendskab til ansjoser.

I midten af ​​september og begyndelsen af ​​oktober afholdes “Fiesta de la Anchoa” i gaderne i L'Escala. Flere barer og restauranter konkurrerer om titlen som 'Den bedste ret med ansjoser” ... og din rolle er at prøve hver og en af ​​dem! Du følger en tapasrute rundt i byen med et “ansjospas”, hvor du får et frimærker for hver tapa, du har prøvet. I slutningen af ​​arrangementet kan du indlevere dit pas og være med i lodtrækningen om en præmie eller to! Og som ekstra bonus, så er hver tapas ganske billige, da de bliver solgt for en enhedspris på blot € 1,50 pr stk. Så find appetitten frem og gør dig klar til nogle unikke madoplevelser!

Sjov på festivalen for Kunst og Kultur i Portalblau

Festival de Músiques i Arts de la Mediterrània” i Portalblau er en af ​​de bedste sommer- begivenheder i området L'Escala. I 2017 er det allerede den niende udgave.

Når du deltager i denne festival, vil du ikke kun få mulighed for at nyde det bedste af den lokale kultur, musik og kunst, men også få mulighed for at lære L'Escala meget bedre at kende, da flere shows foregår i historiske bygninger som saltlageret “Alfolí de Sal” eller amfiteateret i Mar d'en Manassa. Hvert år er der underholdning i form af fantastiske shows  med kunstnere fra hele verden. Der er noget magisk og unikt i at nyde koncerter, danseopvisninger og cirkusforestillinger med så spektakulære kulisser som Middelhavet, arkitektoniske mesterværker og endda historiske bygninger som en græske agora.

I 2017 afholdes festivalen fra den 14. juli til den 6. august. Dette års program omfatter en udstilling dedikeret til "Flora Mediterranea"(Middelhavets blomst), det nye cirkusshow fra Pitanga-gruppe, koncerter med den berømte catalanske guitarist Quimi Portet, og danseshows skabt af danseren og koreografen Rafael Amargo.

Hvis du ønsker at deltage i denne eller nogen af ​​de andre festivaler i dette skønne område ved Middelhavet, er det en god ide at planlægge og bestille din feriebolig i L'Escala tidligt, så du kan være tæt på alle de vigtige begivenheder.

Følg Fluvia-floden 

Fluvià-floden er en af ​​regionens vigtigste vandløb, og den passerer tæt ved L'Escala. Tag en tur på cykel langs floden, nyd den fantastiske natur omkring L'Escala og slap helt af langt fra larm og andre mennesker. 

Start din tur i den lille stille fiskerby Sant Pere Pescador lidt nord for L'Escala. Denne lille hyggelige perle udviklede sig netop her på grund af floden og den handel, som kom inde fra baglandet. Når du cykler ind i baglandet langs folden kommer du forbi den meget lille landsby Cinc Claus og derfra ind i området l'Armentera, som er et interessant sted for især ornitologer. På den sidste strækning af ruten passerer du stranden i Les Dunes, som er et godt sted at tage en pause, slappe af og grave fødderne velfortjent ned i sandet. 

Lær, hvordan klitter dannes

“Museo de la Anchoa y la Sal” (MASLE - Museum for ansjoser og salt) arrangerer guidede ture til fods til middelalderlandsbyen Sant Martí d'Empúries.

Klitter

Turen går gennem smukke klitlandskaber, og guiden fortæller alt om, hvorledes de smukke klitter er skabt, og hvorfor disse ikke blot er smukke at kigge på, men også er vigtige for opretholdelsen af ​​økosystemerne i området.

Turen slutter ved udsigtspunkt Torre del Pedró, hvor man kan nyde panoramaudsigten ud over byen og Middelhavet.

Hils på Den lille prins på Riells Avenue

En ting, du bør huske at gøre i L'Escala, er at gå en tur langs Avenida Riells ved siden af ​​Riells strand, hvor du vil møde flere af figurerne fra “Den lille prins” af Antoine de Saint-Exupéry. Selvom der er mange statuer langs alléen, er den mest populære statuen af ​​Den Lille Prins, som sidder alene på en stenmur og overskuer kysten og Roses-bugten. Mange benytter besøget til tage billeder med denne ikoniske og højtelskede karakter.
 
Men lad ikke dette være enden for din gåtur. Tag trappen på Plaça de l'Univers ned mod stranden, for her kan du møde “Ræven”, som ser drømmende ud over landskabet. Lidt længere henne vil du opdage statuer af en rose, et baobabtræ, vulkanske klipper og palmer, konstellationer som repræsenterer øst. Lad dig blive transporteret til en magisk verden skabt af Saint-Exupéry på Avenida Riells!

Prøv to anderledes sportsgrene

Suping

Vi ved, at ekstremsport er den mest eksklusive aktivitet for de mest eventyrlystne og modige, men det behøver ikke være helt så vildt for at få en spændende oplevelse i L'Escala. Her finder du nemlig to spændende sportsaktiviteter, som ganske sikkert alligevel kan få dit adrenalin til at pumpe i kroppen. Tag med på en ballonflyvning eller prøv brætpadling eller Suping, hvilket bedst kan forklares med "stående surf", deraf ordet, som står for SUP - Standing Up Surfing

Vil du prøve at brætpadle, så tag til Montgo- stranden i L’escala, hvor du finder adskillige udbydere, som tilbyder både udstyr og instruktører, så du bliver klædt ordentligt på til at beherske denne sjove blanding af roning og surfing. Er du mere til de højere luftlag og ønsker at tage en tur i en luftballon anbefaler vi operatøren Globus Empordà, der arrangerer flyvninger i naboregionen af ​​Empordà.

Perfekte muligheder for surfing, windsurfing og dykning

Dykning

Langs strandpromenaden i L'Escala er der mange muligheder for at praktisere de mest spændende vandsport, herunder surfing, windsurfing og dykning.

Der er mange udbydere af kurser og udstyr til de mange forskellige vandsportsaktiviteter. Når det gælder surfing, windsurfing, kitesurfing og lignende er den ledende operatør Ion Club, hvor du kan bestille lektioner og udstyr til rimelige priser og af god kvalitet. Til dykning og snorkling er der flere muligheder, herunder Dive Paradis, Mateua Dive og Orca Diving Centre.

Kender du forskellen mellem en dykning og snorkling? I det første tilfælde kan du dykke langt under havoverfladen, og du trækker vejret gennem en ilttank. Ved snorkling trækker du vejret gennem et luftrør, som går op over havoverfladen, og du kommer dermed ikke helt så langt ned. Begge dele giver skønne oplevelser i havet, og valget afhænger nok mest af alt af din eventyrlyst.   

Barer og dansesteder i L'Escala

Tapas

Har du lyst til en glamourøs bar, et værtshus eller skal natten afsluttes på et dansegulv? Eller vil du hellere nyde aftenen på en strandbar i mere rolige omgivelser? Uanset hvad du leder efter, så finder du det i L'Escala.

I Porto de la Clota finder du en af ​​de mest inspirerende barer i byen, nemlig Octopuss Tapas & Music Club. Den åbnede sine døre for første gang i 1995, og i dag er baren et kendt sted i byen, dels på grund af sin fantastiske terrasse, hvor du kan nyde de lune sommervinde fra naturparken Tramuntana. Og dels fordi du her kan danse til lyden af ​​live DJs eller sidde og nyde en af ​​de lækre cocktails og drinks, hvor deres gin & tonic er barens uovertruffen specialitet.

Ønsker du istedet at gå fra bar til bar og nyde det sociale samvær på gaderne i L'Escala, er der ikke noget bedre sted at gå hen end til det livlige område ved Les Barques og Port d'en Perris, hvor det vrimler med barer og caféer med terrasser. Blandt de traditionelle barer er El Café, El Caravel og den mere moderne La Medusa.

En anden klassisk mulighed for at finde et pulserende natteliv er at besøge en af barerne (strandbarer) i området ved Sant Martí d'Empúries, såsom Va i Ve som ligger på Riuet-stranden, eller Coconut Chiringuito på Sant Mari-stranden. Uanset hvilken en af barerne du vælger at besøge, er du garanteret den bedste live musik og livlige DJ fester, altid ledsaget af gode cocktails og de allestedsnærværende tapas!

Besøg middelalderlandsbyen Sant Martí d'Empúries

Rejs tilbage til det 9. århundrede f.Kr. i Sant Martí d'Empuries, en smuk landsby med masser af historie! Med sine brostensbelagte gader og stenhuse, Sant Martí har en unik atmosfære. Byen og området var tidligere en af de vigtigste havne i Middelhavet med handelsforbindelser til både fønikere, Karthago og grækere. Det var hjertet og sjælen i Empuries-regionen helt indtil 1064.

Byens mest besøgte steder er de middelalderlige bygninger, omend de enten er rekonstruerede eller består af ruiner. Disse bygninger gør historien om Sant Martí levende og meget mere spændende end en historiebog. Besøg middelaldermuren, som er den bedst bevarede konstruktion. Husk også at besøge kirken Sant Martí, som blev bygget i 1538 ovenpå resterne af ​​en præ-romanske struktur fra 926.

Naturligvis bør den imponerende middelalderborg også indtages! Ud over det spændende byggeri, så har borgen også inspireret den spanske forfatter Victor Mora, da han skabte sin tegneserieridder “Capitán Trueno” (Kaptajn Torden), som han har ladet bo på selvsamme borg. 

Landsbyens forbindelse til Passeig D'empuries, hvor du kan besøge en af ​​de mange strande i L'Escala og afslutte dagen med at slappe af ved havet. 

Tilbring en dag i Girona

Girona, Costa Brava

Girona er en af ​​de største og vigtigste catalanske byer. Den er så tæt på L'Escala, at du bare er nødt til at besøge den! Og hvis du har lyst til at tilbringe flere dage i denne vidunderlige by, så tjek disse skønne ferieboliger i Girona og tag på byferie med stil!

Blandt de vigtigste attraktioner i byen er den smukke kirke Sant Feliu med sit slanke klokketårn. Kirken var byens første katedral indtil det 10. århundrede og er bygget i gotisk stil. Fra det 13. til det 18. århundrede blev kirkens nuværende gotiske kirkeskib og barokke facade bygget. Katedralen i Girona blev officielt påbegyndt i 1329 og færdiggjort i 1417 i en blanding af stilarterne barok og catalansk gotisk. Den ligger højt hævet over byen og skuer ud over landskabet.

I de oprindelige arabiske bade, som blev bygget i 1194, kan du slappe af og nyde atmosfæren i de forskellige afdelinger. Besøg også “Plaza de Independencia” (Uafhængighedspladsen) og det tidligere jødiske kvarter, især gaden Sant Llorenc, hvor du kan benytte lejligheden til at besøge Centre Bonastruc Ça Porta (det jødiske museum).

Holder du af den amerikanske tv-serie “Game of Thrones”, kan vi oplyse, at flere af de populære afsnit er indspillet i Girona. 

Lad batterierne op i Parque Natural de Montgrí

I L'Escala ligger der en fantastisk naturpark, som dækker et område på hele 8000 hektarer af uberørt natur. “Parque Natural de Montgrí” består af områderne Montgrí, Medes-øerne og Baix Ter og omfatter både klipper, øer, strande og bjerge, og hele herligheden blev i 2010 erklæret for et beskyttet naturområde.

Parken er et skønt sted for både børn og voksne at slappe af og nyde naturens skønhed, og så ligger den ovenikøbet ikke langt fra centrum af L'Escala. Tag en stor madpakke med og lad sanserne blive udfordret en hel dag i disse pragtfulde omgivelser, hvor der dufter skønt af både blomster og frisk luft. Konkurrerer med hinanden om at spotte og genkende flest fugle, her er lidt hjælp: de mest almindelige er ørne, hornugler, vandrefalke og forskellige havfugle. 

Når batterierne skal lades op, så træk ned til stranden og slap af i det bløde sand. Bad fra en af de skønne uberørte strande med udsigt til de fantastiske Medes-øer.

Vi håber, at du er blevet inspireret med vores artikel og fået lyst til at se nærmere på denne perle den kommende sommer. L'Escala er en attraktiv destination for alle, uanset om du elsker historie, sport eller natur! Området venter på at blive opdaget af dig, så kom på besøg og nyd strandene, festivalerne, kulturarven og de hundredvis af aktiviteter!