Oplev Teguise på Lanzarote del 2, sporty Costa Teguise

I del 1 af vores guide til en af ​​de mest interessante områder i Lanzarote, Teguise, besøgte vi den charmerende historiske by Teguise inde på øen. I del 2 af Oplev Teguise tager vi en spadseretur langs kysten på en af ​de smukkeste og mest interessante af feriestederne på De Kanariske Øer: Costa Teguise.

Costa Teguise, Lanzarote, De Kanariske Øer

Sport og solbadning ved Costa Teguise

Beliggende på den nordøstlige kyst i kort afstand fra Lanzarotes hovedstad Arrecife og blot 15 km fra lufthavnen er Costa Teguise en by med en splittet personlighed. På den ene side er byen et overflødighedshorn af muligheder for afslapning med hele seks forskellige lækre sandstrande, hvor man kan slænge sig på sit håndklæde og arbejde på sin solbrune farve. Strandene spænder fra brede bugter med solsenge og masser af faciliteter nær centrum til næsten øde bugter med uberørt og helt klart havvand mod nord. 

Den anden side af Costa Teguise er, ligesom andre dele af Lanzarote, fuld af aktivitet! Byen er nemlig en populær destination for mange atleter og vandsportsentusiaster, som dermed giver byen en speciel atmosfære af aktivitet og tilbagelænethed blandet sammen. 

Ligesom andre byer på Lanzarote kan det hvidkalkede udseende tilskrives den berømte lokale arkitekt og miljøforkæmper César Manrique. Hjertet af byen er centreret omkring Pueblo Marinero, en charmerende labyrint af gader og pladser i stil med en traditionel kanarisk by, hvor der er fyldt med butikker, barer og restauranter.

Strand, Costa Teguise, Lanzarote, De Kanariske Øer

Hvad kan man lave i Costa Teguise

Ved første øjekast på disse dejlige strande kan det være fristende at finde et roligt sted, lægge sig ned og gøre intet bortset fra lejlighedsvis at køle sig ned i havet med en svømmetur. Men der er masser af spændende sport at lave i Costa Teguise.

 

Dykning

Det betyder ikke noget, hvis man aldrig har været iført en våddragt før. Efter en kort undervisning kan man gå fra stranden lige ned i en fantastiske undersøiske verden på Playa El Jabillo. Selv i januar kan det lade sig gøre. Vandet er ikke varmt, men bestemt muligt at være i vandet i længere tid, når man er beskyttet af en våddragt. Det er en anbefalelsesværdig oplevelse. Der er masser af dykkerskoler i Costa Teguise at vælge imellem.

 

Windsurfing, kiteboarding og padling

Forskellige strande er særlige favoritter hos windsurfere og kiteboarders, hvor stranden Las Cucharas tidligere har været vært for et verdensmesterskab i windsurfing. Også her er der et udvalg af skoler, hvis man aldrig har prøvet det før og har brug for undervisning. Det er også muligt at padle på boards. Det er ikke så svært at lære, det kræver mest af alt balance. Inden for få minutter kan man være klar til at padle ud og more sig på det smukke hav. 

 

Løb og cykling

Lanzarote er en ø, hvor det virker som om, der er flere maratonløb og triatlon, end der er karaoke-barer. Den lange promenade på Costa Teguise fungerer som en ideel træningsbane til en solbeskinnet løbetur, mens området inde i landet med sine grusstier er perfekt for cyklister, især hvis man ønsker en rute uden udmattende stigninger.

 

Ud over vandsport er der også en golfbane, et mindre vandland og et lille akvarium i Costa Teguise.

Pueblo Marinero, Costa Teguise, Lanzarote, De Kanariske Øer

Restauranter i Costa Teguise

Den sporty atmosfære i byen betyder, at der er et mere interessant valg af restauranter i Costa Teguise end på mange af de andre feriesteder på De Kanariske Øer.

For traditionelle tapas kan både blæksprutter, churros de pescado (stegt fisk) og pommes frites af søde kartofler på restaurant La Aulaga Casa Felix bag Playa Bastian anbefales. Ønsker man noget mere kreativt, så snup et bord med en havudsigt på Restaurant La Peskera på Playa de las Cucharas og udforsk menukortet. Hvis det stadigvæk er på menuen, kan deres prisvindende tapa af gedeost, bacon, banan og figner helt bestemt anbefales.

For en mere romantisk middag, selvom spisning ved strandkanten i sig selv er romantisk, så besøg den lækre restaurant Montmartre på Avenida de Las Palmeras, som ligger et par gader inde i landet fra kysten. Stedet og menuen er så autentisk fransk, at man nogle gange endda kan få escargot da croute.

Trænger man til et skud koffein i form af en god kop kaffe, en lille snack eller noget sundt så har Browns Deli på C.C. Calipso et stort udvalg i lækre salater, tærter og kager, foruden den føromtalte kaffe.

Tapas, La Peskera, Costa Teguise, Lanzarote, De Kanariske Øer

Natteliv i Costa Teguise

Natteliv kan være lige så afslappet eller livligt, som man ønsker det. Som udgangspunkt kan byens natteliv deles lidt op. Syd for byen ligger mange pubber og andre internationale barer med velkendte øl, mad og tv-programmer. Den nordlige side af Costa Teguise har omvendt en mere lokal atmosfære.
 

Hvornår bør man besøge Costa Teguise

Hvis man er til windsurfing / kiteboarding er betingelserne for dette bedst mellem april og september.
Men ønsker man derimod at slappe af eller dyrke andre former for sport, så er enhver måned et godt tidspunkt at besøge Costa Teguise.