Guide til glutenfrie spisesteder i Malaga

Malaga er en blomstrende by på mange forskellige niveauer! Det er en fantastisk by for kulturelskere og solsøgende, men byen kan også prale af et imponerende gastronomisk udbud. For mennesker med cøliaki (glutenallergi) er udvalget imidlertid meget ofte ganske begrænset. Især på ferie er det svært at finde passende steder at gå og spise uden at skulle bekymre sig om maden nu indeholder gluten eller ej. Malaga er imidlertid en meget cøliaki-venlig by med et ganske stort udvalg, når det kommer til glutenfrie restauranter.

Málaga Sin Gluten

Malaga er en blomstrende by på mange forskellige niveauer! Det er en fantastisk by for kulturelskere og solsøgende, men byen kan også prale af et imponerende gastronomisk udbud. For mennesker med cøliaki (glutenallergi) er udvalget imidlertid meget ofte ganske begrænset. Især på ferie er det svært at finde passende steder at gå og spise uden at skulle bekymre sig om maden nu indeholder gluten eller ej. Malaga er imidlertid en meget cøliaki-venlig by med et ganske stort udvalg, når det kommer til glutenfrie restauranter.

Malaga er en banebrydende by i Spanien på dette område, da byen var den første til at starte sit eget “Red Sin Gluten” (Glutenfri Netværk), et samarbejde mellem ACEMA (Association of Celiacs of Malaga - foreningen af gluten allergikere i malaga) og Malaga Kommune.

Inden for rammerne af dette samarbejde overvåges og informeres virksomhederne af ACEMA og Malaga's afdeling for sundhed og forbrug om glutenfri madlavning. Herudover følger restauranternes personale kurser om, hvordan man forebygger at der kommer for gluten allergikerne uhensigtsmæssige ingredienser i maden forurening. Derfor er de virksomheder, der er en del af “Red Sin Gluten”, steder, hvor du kan gå hen og spise sikkert som glutenallergiker.

For at hjælpe personer med cøliaki med at udvælge, hvor de kan spise i Malaga, har vi lavet denne liste med et udvalg af vores 10 favorit glutenfrie steder, hvor de fleste af dem er medlemme af “Red Sin Gluten”. På disse etablissementer kan du kunne nyde et måltid under din ferie i Malaga uden bekymringer for gluten.

1. Pizzeria & Ristorante Gianni (Huelin)

Pizzeria & Ristorante GianniDenne italienske familieejede restaurant ligger meget tæt på stranden, hvilket gør den til det perfekte sted at tage en bid efter en dag i bølgerne. Den livlige atmosfære på terrassen og den venlige service gør dette sted til et hyggeligt sted for alle gæster inklusiv personer, som lider af cøliaki. For at kunne tage imødekomme personer med glutenallergi, har dette sted installeret separate arbejdsborde i køkkenet for at forhindre, at retterne uden gluten blandes med andre retter. Herudover svarer personalet gerne på alle spørgsmål, du måtte have om glutenallergi. 

På menuen er det tydeligt angivet med asterisker (stjerner), hvilke retter også kommer i en glutenfri version, hvilket er mere end halvdelen af ​​menuen! Glutenallergikere kan vælge mellem forskellige forretter som hvidløgsbrød, salater, supper, en bred vifte af pastaretter, kødretter og endda hver eneste pizza, de har. Den friske pizza er ganske lækker. Gem noget plads til dessert og spørg hvilke glutenfrie muligheder, de har i øjeblikket. Den glutenfri tiramisu er simpelthen vidunderlig. På Giannis får du et godt måltid til rimelige priser.

Pizzeria & Ristorante Gianni Anbefalede glutenfrie retter: Mozzarella hvidløgsbrød (€ 3), Pizza Toscana (€ 9), Pizza Quatro Stagioni (€ 8,50), Spaghetti Vongole (€ 8,95), Papardelle Ai Tartufi (€ 9), Tiramisu (€ 4)

Málaga Sin Gluten medlem: Ja

Adresse: Calle Río Rocío, 10, local 4

Vejbeskrivelse: Gå i vestlige retning fra centrum, indtil du kommer til Parque de Huelin. Følg cykelstien gennem parken, gå ud af parken og fortsæt ligeud indtil du kommer til Calle Río Rocío på højre hånd. I denne gade ligger restauranten et stykke nede af gaden på din venstre side.
Hjemmeside: http://www.gesinfo.es/clientes/gianni/restaurante.php
E-mail: giannimalaga@hotmail.com
Telefon: (+34) 952 31 26 18
Åbningstider: hver dag: kl. 13:00 - 16:00 og kl. 21:00 - 00:30.

2. Restaurante Oleaje (Parque del Oeste)

Restaurante OleajeHer er separat køkken eller forskellige arbejdsborde her, da Oleaje er en 100% glutenfri restaurant i Malaga! Navnet er malet i en lyseblå farve og kan oversættes bogstaveligt talt til "surf". Et godt navn, da restauranten kun er et stenkast fra stranden. På terrassen kan man tilmed nyde en flot udsigt ud over den maleriske Parque del Oeste, hvor børn leger, og solen reflekteres i de små damme. Alt i alt et meget behageligt sted at nyde gode retter tilsat personlig og indbydende service.

Menuen byder på en bred vifte af retter til almindelige priser. Til at dele kan du vælge mellem typiske spanske retter som lækre croquetas de pollo, velsmagende flamenquin (friteret svinekød med skinke og ost) og jamón ibérico (spansk skinke). Desuden har de tre salater, en meget velsmagende wokret med ris og en række fiskeretter (med laks og tun).

Ønsker man en kødret, vil man føle sig forkælet i denne restaurant, da der her er et bredt udvalg af velsmagende kødretter herunder entrecot og svinekoteletter. Har man en sød tand, vil man elske desserterne på Oleaje. Blandt andet tilbyder restauranten en lækker brownie, en perfekt gulerodskage med vanilleis og en tarta de tres chokolade (chokoladekage med ikke mindre end tre slags chokolade), alle sammen lavet så også glutenallergikere kan nyde disse lækkerier.

Restaurante Oleaje

Anbefalede glutenfrie retter: croquetas de pollo (€ 8,50), flamenquin (€ 8,50), laksetatar med avocado (€ 15,50), wokret med ris og kalvekød (€ 9,50), gulerodskage med vanilleis (€ 5) tarta de tres chokolade (€ 5,50)

Málaga Sin Gluten medlem: Nej

Adresse: Avenida Sor Teresa Prat, 76
Vejbeskrivelse: Kør mod vest fra Malaga centrum mod Parque del Oeste. Lige før du kommer ind i Parque del Oeste, drej til højre ind på Calle Diamantino García Acosta. Fortsæt lige indtil du ser Restaurante Oleaje på et gadehjørne på din højre side.
Hjemmeside: http://oleajemalaga.com/
E-mail: reservas@oleajemalaga.com
Telefon: (+34) 951 49 97 56 / (+34) 696 62 71 82
Åbningstider:
- Tirsdage til lørdage: kl. 13:30 - 16:00 og 20:30 - 00:00
- Søndage: kl. 13:30 - 16:00
- Lukket om mandagen

3. Yummy Helados (Centrum)

Yummy HeladosDet kan være meget varmt i Malaga om sommeren, og så det er godt for glutenallergikere at vide, hvor de kan søge tilflugt og få en forfriskende glutenfri is. Her er Yummy Helados det rette sted at gå hen. Butikkens farverige design sikre, at du ikke går fejl!.

'Hvilken smag indeholder ikke gluten?' er et helt overflødig spørgsmål i denne isbar, da alle smagsvarianter er glutenfrie! Yummy har et bredt udvalg af smagsoplevelser som oreo, lækre frutas del bosque (skovfrugter) og mint. For at gøre tingene endnu bedre er deres vafler og pandekager med nutella også helt uden gluten. Hvis du planlægger at blive lidt længere i Malaga, så glem ikke at bede om et loyalitetskort, da hver tiende is så vil være gratis!

Yummy Helados

Anbefalede smagsvarianter: mango, skovfrugter, oreo, Malaga dulce (smager som Malagas søde vin) og mange flere. En mellemstor is i en vaffel: € 3

Málaga Sin Gluten medlem: Ja

Adresse: Calle Molina Lario, 6
Vejbeskrivelse: Når man står foran katedralen og kigger på den, drej til venstre og gå lige ud. Du vil se Yummy på din venstre side.
Hjemmeside: http://www.yummyhelados.com/
E-mail: hola@yummyhelados.com
Telefon: /
Åbningstider: hver dag: kl. 12.00 - 00.00

4. Vegetariano Cañadú (La Merced)

Vegetariano CañadúVegetariano Cañadú er beliggende på Plaza de la Merced. Stedet skiller sig ud fra de andre restauranter på denne plads med sin dejlige, stilfulde terrasse. Det er en favorit blandt vegetarer grundet de smagsfulde retter, den venlige service og de rimelige priser. Vi anbefaler at reservere, især i weekenden.

Ingen almindelige tapas her, men de tilbyder nogle små retter til at dele. De glutenfrie retter er tydeligt angivet på menukortet med et symbol for glutenfri, og i restaurantens køkken holdes alle glutenfrie produkter strengt adskilt fra andre produkter. Forretter omfatter belgisk endiviesalat med hummus og gode frisklavet patatas bravas (krydrede kartofler). For dem, der ønsker en salat, kan her vælges mellem en tropisk salat og en græsk salat. 

Glutenfri hovedretter omfatter risotto og en lækker grøntsagshamburger med hjemmelavede pommes frites. For dem, der har noget plads til dessert, serverer Cañadú blandt andet en chokoladebrownie og en kokosnød/custard-kage. Ønsker man at nyde et glas vin, er der et godt udvalg af naturlige vine uden tilsætningsstoffer. Det er også et godt sted at nyde musik, da gadekunstnere ofte optræder på Plaza de la Merced.

Vegetariano Cañadú

Anbefalede glutenfrie retter: patatas bravas (€ 4), belgisk endiviesalat med hummus (€ 4,50), græsk salat (€ 6,50), champignonrisotto med asparges og parmesanost (€ 9,50), grøntsagshamburger med hjemmelavede pommes frites (€ 8,30 ), chokoladebrownie (€ 4,50), kokos/custard-kage (€ 3,30).

Málaga Sin Gluten medlem: Ja

Adresse: Plaza de la Merced, 21
Vejbeskrivelse: Når man kommer fra byens centrum, kan man finde Cañadú i højre hjørne af Plaza de la Merced
Hjemmeside: http://www.canadu.es/
E-mail: canadu.malaga@gmail.com
Telefon: (+34) 952 60 27 19
Åbningstider:
- Mandage til torsdage og søndage: kl. 13:15 - 16:15 og kl. 19:30 - 23:30
- Fredag ​​og lørdag: kl. 13:15 - 16:15 og kl. 19:30 - 00:00

5. Casa Juan (Huelin)

Casa JuanFor en ægte autentisk lokal oplevelse skal du gå til Casa Juan. Denne familieejede restaurant tæt på stranden er specialiseret i pescados og mariscos (fisk og skaldyr), som meget ofte serveres stegte. Da restauranten ligger tæt på stranden og leverer en kombination af venlig service og god mad, er der ofte mange gæster her. 

På menukortet finder du en hel side med oplysninger om de glutenfrie retter, de serverer, hvilket tydeligt viser, hvor meget de går op i dette. De bruger endda forskellige former på tallerknerne til retter med og uden gluten: runde (med gluten) og firkantet (uden gluten).

På Casa Juan kan glutenallergikere nyde pescaíto frito (stegt fisk) en typisk ret i Malaga og et bredt udvalg af friske fisk foruden en række glutenfrie desserter og endda glutenfrie øl! Priserne er lidt højere end i andre lignende restauranter, men mad og service er prisen værd.

Casa Juan

Anbefalede glutenfri retter: stegt blæksprutte (€ 8), stegte boquerones (€ 7.20), conchas finas (€ 1,85 pr. Stk.)

Málaga Sin Gluten medlem: Ja

Adresse: Calle Río Rocío, 18, lokal 11
Vejbeskrivelse: Gå mod den vestlige retning af Malaga, indtil du kommer til Parque de Huelin. Følg cykelstien gennem parken, gå ud af parken og fortsæt ligeud indtil du kommer til Calle Río Rocío på højre hånd. Restauranten ligger på din venstre side.
Hjemmeside: http://www.restaurantecasajuan.es/
E-mail: info@restaurantecasajuan.es
Telefon: (+34) 952 32 52 11 / (+34) 639 13 57 61
Åbningstider:
- Tirsdag til søndag: kl. 11.00 - 23:30
- Lukket om mandagen

6. El Pastelero Real (Perchel Sur)

El Pastelero Real

El Pastelero Real er en lille skjult perle til glutenallergikere tæt beliggende ved floden. Hvis du har en sød tand, vil du elske dette vintagested, da det er specialiseret i glutenfri og laktosefri wienerbrød, kager og brød. De har produkter, der indeholder gluten, men disse er produceret på et andet sted. Desuden er de opmærksomme på risici og bruger handsker til at sikre, at der slet ikke er nogen sammenblanding.

Betjeningen er meget venlig, og personalet svarer gerne på alle de spørgsmål, du måtte have om deres produkter til beskedne priser. Det er det perfekte sted at købe dine cupcakes til eftermiddagste på den solrige terrasse i din feriebolig i Malaga.

El Pastelero Real

Anbefalede glutenfrie produkter: chokoladekage (2x € 1,50), palmera (konditorkage med chokolade, € 2), gulerodskage (€ 2), chokoladebrownie (€ 2,25), chokoladekage (€ 1,50).

Málaga Sin Gluten medlem: Ja

Adresse: Pasaje San Fernando, 6
Vejbeskrivelse: Følg Pasillo del Matadero ved siden af ​​floden. Drej til højre ind i Calle Cuarteles. Pasaje San Fernando er en lille gyde på din venstre side.
Hjemmeside: https://www.facebook.com/elpastelerorealsingluten/
E-mail: eprpasteleria@gmail.com
Telefon: (+34) 951 15 39 32
Åbningstider:
- Mandag til Fredag: kl. 9:30 - 14:30 og kl. 16:30 - 20:30
- Lørdage: kl. 9:30 - 20:30
- Søndage: kl. 9:30 - 14:30

7. Restaurante Gallego Candamil (Perchel Sur)

Restaurante Gallego Candamil

Dette er endnu en restaurant i Malaga, som gør et fremragende arbejde for glutenallergikere, idet de også tager professionel hånd om råvarerne og retterne, således at de ikke bliver blandet med noget, der indeholder gluten.  Restauranten serverer mad baseret på galicisk tema, og gøre egentlig ikke meget ud af sig selv set udefra, da den ser lidt mørkt ud. Men maden er yderst velsmagende, og de venlige tjenere gør hele besøget til en lys og varm oplevelse. 

Næsten hele menuen på Gallego Candamil er velegnet til glutenallergikere! De glutenfrie retter er angivet med stjerner, og i menukortet finder du flere sider, hvor alt er markeret med symboler. Du kan vælge mellem flere kombinerede menuer og platos del día (dag menu), som inkluderer både kød og fisk foruden et ret stort udvalg af vine. 

Galicien er kendt for sine fisk og skaldyr, og her kan du finde forskellige specialiteter fra denne spanske region såsom pulpo a feira (galicisk stil blæksprutter), muslinger, kulmule og torsk. Candamil har dog også nogle kødspecialiteter, som f.eks. Lacón con grelos o col (svinekød med rodfrugter eller kål, pølse og kartofler). Andre typer af kød, der tilbydes, er for eksempel mørbrad og oksehale. Priserne er rimelige og det er rigtigt godt sted at gå og spise med en stor gruppe, da restauranten har store lokaler.

Anbefalede glutenfrie retter: pulpo a feira (€ 15,65), muslinger (€ 7,95), lacón con grelos o col (€ 13,15), bøf af kalvekød (17,55 €), torsk tilberedt efter galicisk tradition (€ 13,75)

Málaga Sin Gluten medlem: Ja

Adresse: Calle Cuarteles, 15
Vejbeskrivelse: Start på Museet for moderne kunst (CAC) ved floden, kryds floden og gå ind på Calle Cuarteles. Gallego Candamil ligger på din venstre side.
Hjemmeside: http://www.restaurantecandamil.com/
E-mail: /
Telefon: (+34) 952 32 39 07
Åbningstider:
- Mandag til lørdag: kl. 13:00 - 16:00 og kl. 20:30 - 23:30
- Søndage: lukket / august: lukket

8. Astrid Tapería Orgánica (Centrum)

Taperia Astrid

Astrid omtales af sine gæster som et dejligt økologisk sted i centrum af Malaga. Det er kunstnerisk indrettet med en flot udsigt ud over køkkenet, hvor den sunde og økologiske mad tilberedes. Det er det perfekte sted at spise frokost og nyde solen på terrassen.

Glutenallergikere kan vælge mellem et større antal tydeligt afmærkede retter, som er glutenfri eller har en glutenfri variant til rimelige priser. Retterne er ikke meget store, men deres friskhed og gode  smagsoplevelse opvejer det til fulde. Når det er varmt, kan du prøve den kolde gazpachosuppe lavet af produkter fra en lokal plantage. Der er forskellige glutenfrie salater at vælge imellem som den lækre og sunde quinoa salat.

Hvis du har lyst på en hamburger, kan du få en rødbedehamburger eller en økologisk hamburger med kalvekød. Begge kommer uden brød, men det gør dem ikke mindre lækre. Holder man af fiskeretter, er der flere lækre muligheder at vælge imellem, herunder aborre, torsk og laks. Der er to muligheder for dessert hos Astrid: mango panna cotta og mandelkage.

Taperia Astrid

Anbefalede glutenfrie retter: gazpacho (€ 6,25), quinoa salat (€ 7,50), grillede auberginer (€ 6,95), økologisk hamburger (€ 8,50), grillet laks (€ 7,75), mango panna cotta (€ 4,85)

Málaga Sin Gluten medlem: Ja

Adresse: Calle Calderón de la Barca 6, lokal 2 og 3
Vejbeskrivelse: Restauranten ligger ved siden af Plaza Enrique García Herrera, hvor du vil se en legeplads for børn. Astrid Tapería Orgánica ligger på højre side af legepladsen på gadehjørnet ved Calle Ferran Gonzalez.
Hjemmeside: http://www.taperiaorganica.com/
E-mail: info@taperiaorganica.com
Telefon: (+34) 952 22 03 50
Åbningstider:
- Om sommeren (21. juni til 29. oktober): mandag til lørdag kl. 13.00 - 16.00 og kl. 20.00 - 00.00 og lukket om søndagen
- Om vinteren (1. november til 20. juni): mandag til lørdag kl. 13.00 - 23.30 / søndage: kl. 10.00 - 16.00

9. El Vegetariano de la Alcazabilla (Centrum)

El Vegetariano de la Alcazabilla er en interessant indrettet vegetarisk restaurant i hjertet af Malaga, tæt på Alcazaba. De har en hyggelig lille terrasse, hvor du kan fordybe dig i den livlige atmosfære om aftenen.

El Vegetariano de la Alcazabilla

Restauranten har ikke et så stort udvalg af glutenfrie retter som nogle af de andre restauranter på denne liste, men kvaliteten, priserne og de smukke omgivelser gør dette sted til et must-besøg for glutenallergikere. De har nogle mindre glutenfrie retter, der er tydeligt afmærket på menuen, såsom grillet svampe med røget salt, hummus, vegetarisk paella og flere grøntsagssupper.

Sørg for at prøve den glutenfri blandede tallerken med ris og tre forskellige tilbehør. Hvis du vil have en salat, har du fire muligheder at vælge imellem herunder ensalada Alcazabilla (salat, courgette, tomater, løg og guacamole). Til dessert kan glutenallergikere nyde en lækker kefir, som er en yoghurtdrik, der stammer fra Kaukasus-bjergene. Du kan også vælge at spørge efter, om dagens menu (menu del dia), der omfatter en forret, hovedretter, salat og dessert, indeholder glutenfrie varianter.

Anbefalede glutenfrie retter: hummus (€ 4,50), vegetarisk paella (€ 3,50), glutenfri blandet tallerken, ensalada Alcazabilla (€ 8,50)

Málaga Sin Gluten medlem: Ja 

Adresse: Calle Pozo del Rey, 5
Vejbeskrivelse: Kør forbi Alcazaba og drej til højre efter Cine Albéniz. Vegetariano de La Alcazabilla ligger på din højre side.
Hjemmeside: http://www.elvegetarianodelaalcazabilla.com/
E-mail: /
Telefon: (+34) 952 21 48 58
Åbningstider:
- Mandag til torsdag: kl. 13.00 - 16.00 og kl. 19.00 - 22.00
- Fredag og lørdag: kl. 19:00 - 23.30
- Søndag: kl. 13.00 - 16.00

10. Aire Gastrobar (Malagueta)

Aire Gastrobar

Aire Gastrobar ligger i en bygning fra begyndelsen af det tyvende århundrede tæt på Plaza de Toros og er en flot restaurant med moderne indretning. Her kan du nyde middelhavskøkkenet i moderne stil fremstillet af lokale andalusiske produkter og serveret i en elskværdig og indbydende atmosfære. Med en gastrobar med tapas, en terrasse og en første sal vil du helt sikkert synes om dette sted til at nyde et glutenfrit måltid af høj kvalitet.

Glutenallergikere kan vælge imellem et ret stort udvalg af varierede retter, som er markeret med stjerner. Her er retter som angus mørbrad med kartofler, torsk med grøn quinoa risotto eller laksetartar og fra det lokale område Axarquia serveres der avocadoer med sprøde glutenfri kiks. Den lille glutenfrie bolle, du får før middagen, ledsages af en dejlig olivenolie fra Jaén, som sælges i små metalflasker til € 7.

Uanset  om man er til kød eller fisk, så har Aire Gastrobar nogle lækre retter på menuen. Der er også et delikat udvalg af vine. Der er to forskellige desserter for glutenallergikeren: en forfriskende mojito sorbet og en banan gryderet med chokoladeis, der kombinerer varmt og koldt. Retterne er ikke enorme, men Aire Gastrobar er et fantastisk sted at have en lækker raffineret glutenfri middag i en stilfuld atmosfære.

Aire Gastrobaro-Anbefalede glutenfrie retter: laksetartar (€ 12), tallerken med andalusiske oste (€ 14), torsk med grøn quinoa risotto (€ 18), banan gryderet med chokoladeis (€ 6)

Málaga Sin Gluten medlem: Ja

Adresse: Avenida de Pries, 16
Vejbeskrivelse: Start på Plaza de Toros, gå lige ud af Paseo de Reding som bliver til Avenida de Pries. Aire Gastrobar er på din højre side.
Hjemmeside: http://airegastrobar.es/
E-mail: info@airegastrobar.es
Telefon: (+34) 952 60 94 89
Åbningstider:
- Om vinteren: mandag til lørdag:  kl. 13:00 - 16:30 og kl. 20:00h - 00:00 / søndag: kl. 13:00 - 16:30 / lukket om mandage
- Om sommeren: mandage: kl. 20:00h - 00:00 / tirsdage til lørdage: kl. 13:00 - 16:30 og kl. 20:00 - 00:00/ lukket om søndagen og mandagen om dagen


Selv om disse restauranter hævder at tilbyde 100% glutenfri retter, kan Feriebolig-Spanien ikke holdes ansvarlig for problemer eller sammenblandinger af glutenfri og ikke glutenfri mad i disse restauranter.

Kort