Handicapvenlig ferie i Malaga

Anden del af vores guide til handicapvenlige rejsedestinationer bringer os til Malaga (læs Del 1 om Handicapvenlig ferie på Tenerife).

Terrazas en Muelle Uno

Solkystens hovedstad er rig på kulturelle skatte inden for bl.a. kunst og gastronomi, og ikke mindst smukke strande. Byen overses stadig af mange feriegæster, der tager direkte vestpå til andre feriebyer på Costa del Sol. Men byen har undergået omfattende renoveringer de seneste år, og efterhånden får flere og flere øjnene op for dens skønhed og alsidighed.

Men har byfornyelsen også gjort Malaga tilgængelig for feriegæster med handicap?

Vi har talt med Malagas turistchef Javier Hernandez Rodriguez, direktør i Malaga Convention Bureau (MCB). Organisationen har fokus på at tiltrække kongresser og andre store events til byen, og de kender derfor Malaga ud og ind. Se vores engelske kollega, Louise Brace, i interviewet med Sr. Hernandez.

 

Handicapvenlig turisme i Malaga

Malaga har modtaget adskillige priser for sit fokus på handicapvenlighed. Byens myndigheder har beskrevet 10 handicapvenlige ruter, som leder én forbi de vigtigste turistattraktioner og museer samt nogle af byens smukkeste grønne områder. 

Malaga Plaza de la Constitución
Ruterne er tilpasset gangbesværede, og ved seværdighederne tilbydes guides på tegnsprog og skrevet med blindeskrift. Ikke bare Malagas turistattraktioner er inkluderet, men også mange af byens butikker, restauranter, caféer og grønne områder. De findes ind til videre kun på spansk, men de er ikke teksttunge, og billeder og stednavne giver gode indikationer til over 600 tilgængelige steder i Malaga.

På rådhusets hjemmeside (Ayuntamiento de Malaga) kan du finde de ti handicapvenlige ruter i PDF-form.

Handicapvenlige strande i Malaga

Malaga-provinsen har nogle af Costa del Sols bedste strande. I højsæsonen, 15. juli til 15. september, afholdes et særligt program kaldet Disfruta la Playa (Nyd Stranden). De to strande Playa Misericordia og Playa del Dedo tilbyder i denne periode særlig assistance til handicappede. Dette indebærer bl.a. overvågning hver dag fra kl. 12 til 19, særlige bærestole så man kan komme i vandet, en lift, redningsveste, gangstave og udstyr til svømning.

Stranden la Misericordia, Malaga

Begge strande har også skyggefulde hvileområder med hængekøjer. På parkeringspladsen er der særlige handicappladser, og ramper og gangstier fører ned til vandet, til handicaptoiletter og -bade (indendørs og udendørs), omklædningsrum samt til livreddertårnene.

Læs guiden fra Disfrute La Playa 2013. Det meste af informationen må forventes at være generelt gældende, men ellers hold øje med om der udgives en opdateret version af guiden.

Adgang og transport i centrum

Malaga arbejder løbende på at fjerne flere og flere barrierer i byen. I hovedgaderne findes handicapparkering, og mange busser er indrettet med ramper og plads til kørestole. Se kort over handicapparkering og lyskryds med lydsignaler (brug menuen øverst til højre på hjemmesiden for at se de to separat).

Byens officielle taxaservice har også en del handicapvenlige taxaer.

Taxi

Shopping i Malaga

I Malagas historiske centrum er langt størstedelen af butikkerne allerede tilgængeligt indrettet, og de lokale myndigheder samarbejder med erhvervslivet om at kunne tilbyde endnu flere handicapvenlige faciliteter.

Ambiente en Calle Larios, Málaga

Sport, teater og koncerter

Malagas store eventfaciliteter er alle fuldt tilgængelige, herunder Rosaleda Stadion, hvor der spilles både lokale og nationale fodboldkampe.

Teatro Cervantes og Teatro Echegaray har begge fuld adgang for handicappede gæster. Til større events er der tegnsprogstolke og såkaldte magnetiske feltlinjer, der opfanger lydende fra scenen og transmitterer den uden baggrundsstøj til høreapparater.

Information om handicapvenlighed i Malaga

Malagas officielle organisation for turisme arbejder på at udvikle en ny, interaktiv hjemmeside, der skal give overblik over handicapvenlige steder og attraktioner i byen.

Det kan anbefales at besøge et af Malagas ni turistkontorer, hvoraf det største ligger på Plaza de Marina på vej mod havnen. Kontoret har et hold medarbejdere uddannet i tegnsprog, et kort over Malaga med blindskrift, samt forstørrelsesglas.

Hvis du ønsker at holde ferie i Malaga har Feriebolig-Spanien et udvalg af ferieboliger tilgængelige for kørestolsbrugere.