Kom til tops på Malagas smukke tagterrasser

Video fra Malagas tagbarer

En evig stræben efter at skabe mere rum på mindre plads, har skubbet haverne ud af mange hastigt voksende byer. Men behovet for åndehuller uden os og gadestøj lader sig ikke undertrykke. Vi har brug for at kunne trække os tilbage fra den travle betonjungle og komme op til overfladen efter luft.

Tagterrassen er blevet den pladsbesparende - men ikke desto mindre horisontudvidende! - løsning. Her finder vi et frirum midt i det urbane centrum, hvor vi kan betragte det travle byliv fra en ny vinkel. Tendensen har allerede spredt sig med lynets hast til alverdens storbyer!

Se Malaga fra en ny vinkel

I en mindre, tætbebygget by som Malaga, som nyder godt af over 3200 solskinstimer om året, er tagterrasserne særligt tillokkende.

Malaga tagterrasse

Selvom du befinder dig midt i den travle turistby, kan larmen ikke bryde stilheden på fjerde etage - og slet ikke, når du kommer op på 8., 9. og 10. etage, hvor flere af byens tagbarer befinder sig.

Udsigten er selvsagt formidabel. Der er noget næsten magisk over at betragte solen gå ned i horisonten, mens mørket sænker sig over byen og erstattes af funklende lamper.

Der er ganske enkelt ikke nogen bedre måde at tilbringe en sommeraften i Malaga!

Historien om tagterrasserne

Traditionen med at samles på tagterrasserne begyndte i 1980'erne. Terrasserne blev samlingssted for naboer og familier, særligt når der var sport i tv. Konceptet bredte sig hurtigt, og der blev snart afholdt organiserede arrangementer hvor folk betalte for indgang og drikkevarer. Derved opstod den moderne tagbar.

Solnedgang fra terrasse i Malaga

Det var dog først, da de store hoteller dukkede op i Malaga, at folk for alvor begyndte at sætte pris på tagterrasserne og den spektakulære udsigt, de tilbød.

Parador Hotel på bjerget Gibralfaro var det første hotel, der kunne bryste sig af en helt exceptionel udsigt. En udsigt, der tilførte enorm værdi og tiltrak både lokale og turister i massevis.

En anden charme ved tagterrasserne er muligheden for at få overblik over byens udvikling, idet man kan observere kontrasten mellem den traditionelle og den moderne arkitektur.

Malagas bedste tagbarer

I dag findes de fleste af Malagas gode tagbarer på byens hoteller.

AC Hotel Málaga Palacio (Cortina del Muelle 1 - kort)  og nabohotellet Molina Lario (C/Molina Lario 22 - kort) byder på enestående udsigter over Malagas havnefront.

Vil man hellere skue ud over Malagas historiske centrum med dets skæve tage og mange kirketårne, kan Sallés Centro Hotel (C/Mármoles 6 - kort) og Oasis Hostel (C/San Telmo 14 - kort) anbefales. Ydermere er restaurant Alea (C/Fajardo 11 - kort) bestemt et besøg værd.

Vil I nyde en god middag inden i stiger til vejrs, kan vi anbefale disse 16 restauranter med Malagas bedste udsigter.

Åbningstider

I Malaga slår tagbarerne dørene op midt på foråret og lukker ned igen omkring midten af oktober. Barene holder typisk åbent fra midt på dagen, hvis de har frokost på menuen. På hverdage lukker de omkring kl. 02 og i weekenden en times tid senere.

Fristet? Så lad dig inspirere yderligere af de mange lækre ferieboliger i Malaga.