15 Restauranter med de bedste udsigter i Málaga

Alle elsker en god middag i hyggelige omgivelser. Men middagen bliver ekstra speciel, når omgivelserne er mindst lige så inspirerende og smagfulde som maden!

Her er en liste over 15 restauranter med de bedste udsigter i Málaga, hvor du sikkert vil spise på en eller flere af dem, når du krydser kysten og andre smukke hjørner af Malaga-provinsen

Refectorium El Campanario

Refectorium El Campanario

Rrestaurant  Refectorium el Campanario ligger i et af de bedste boligkvarterer i Málaga, Cerrado de Calderón. Det kræver lidt at finde denne afsides kulinariske højborg, men det er turen værd og et skønt område at vandre rundt i. I området ligger også nogle af de skønneste ferieboliger i Malaga

Restauranten er lille og har de fineste himmelblå vægge. Om sommeren åbnes den udendørs terrasse, hvorfra I har storslået udsigt over Middelhavet. Her serveres middelhavsmad med et moderne twist, og vinkortet er ganske attraktivt.

Paseo de la Sierra 36
Urb. Cerrado de Calderón 29018
Málaga, España
+34 952 203 935
http://elrefectorium.net/
Pris: 35-40 €

Parador de Gibralfaro

Parador de Gibralfaro

Der er romantik i luften omkring Gibralfaro! Denne restaurant ligger skjult blandt fyrretræer og kampesten fulde af historie side om side med et af Malagas mest besøgte attraktioner. 

Utvivlsomt et af de smukkeste og mest besøgte steder i Malaga, hvorfra du kan nyde en spektakulær udsigt ud over bugten. Det er også et af de mest populære steder at finde ferielejligheder i Malaga. Restaurant Gibralfaro byder på mad bygget på andalusiske traditioner og friske råvarer fra Malaga-provinsen.

Castillo de Gibralfaro,
29016 Málaga
+34 952 221 902

El Higuerón

El Higuerón Restaurante

Restaurant El Higuerón ligger lige oven for motorvejen, kort efter Benalmádena Pueblo i retning mod Fuengirola. Udover en yderst delikat kulinarisk oplevelse byder Higuerón på en eminent udsigt over det skrånende landskab ned mod Middelhavet. Indretningen er elegant med et rustikt touch, og menuen byder på retter inspireret af det traditionelle køkken i Andalusien og den nordlige region Asturien.

Autovia Costa del Sol 217
29640 Benalmádena
+34 952 119 163
www.elhigueron.com
Pris: 30-40€

Toro Muelle Uno

Restaurante Toro Muelle uno

Tilbage i Málaga by, mere nøjagtigt på den elegante havnefront Muelle Uno, finder vi Toro Muelle Uno på første række med udsigt til bådene, der ligger og skvulper i vandoverfladen. Når mørket sænker sig dukker de majestætiske borge Gibralfaro og Alcazaba op som lysende vogtere over byen, og tilføjer atmosfæren et magisk skær. Her kan du nyde det traditionelle spanske køkken i moderne, eksklusive omgivelser.

Muelle Uno, 
29001 Málaga, España
+34 951 109 209
Pris: 25-30€

La Caleta Playa 

Strandbar La caleta i Málaga

Efter en afslappende dag på stranden kan I trække op på strandpromenaden og nyde en middag med lokale råvarer og friskfanget fisk. I strandbaren Chiringuito La Caleta Playa befinder du dig i uformelle omgivelser med udsigt til strand, græs og palmer, blot få minutter uden for byens centrum. La Caleta har eksisteret siden 1983 og har noget af den bedste fisk i Malaga. Prøv f.eks. Málagas hofret, boquerones (hele ansjoser grillet eller friteret), sardiner, markel og muslinger.

Paseo Marítimo Pablo Ruiz Picasso 23
29016 Málaga
+34 952 11 08 48 
www.caletaplaya.com

L'Expérience 

Restaurante L'experience

Omgivet af storslået arkitektur og med udsigt til katedralens enlige tårn gemmer den spektakulære Plaza del Obispo på denne lille og søde restaurant L 'Experience, perfekt til en romantisk middag, hvis du bor i en ferielejlighed i Malagas historiske centrum. Det kan være det sidste stop efter en eftermiddag med shopping og lange vandreture i Malaga.

På L'Experience hersker middelhavskøkkenet og de gode råvarer. Det anbefales at reservere bord på terrassen, så I kan nyde synet af den storslåede katedral. Katedralen er kendt som La Manquita, den enarmede, fordi den kun har ét tårn. (Foto af Bernardo Ruiz)

Plaza del Obispo 4
29015 Málaga
+34 952 608 784
www.plazadelobispo.com
Pris: 15-20 €

El Pimpi

Restaurant El pimpi i Malaga centrum

El Pimpi er en klassiker på Málagas gastronomiske scene. Den smukt indrettede restaurant er kendt for sin søde Málaga-vin, og så ligger den dør om dør med Alcazaba. EL Pimpi Marinero er restaurantens nyeste tilføjelse, et moderne lokale på første sal med fantastisk udsigt over den mauriske borg og ruinerne af det romerske teater. Her er der særligt fokus på fisk og skalddyr, og ikke mindst deres lækre cocktails.

Med mere end 40 år på bagen er El Pimpi blevet et ikon for traditionel spansk mad og malagansk kultur.

Calle Granada 62 og Calle Alcazabilla (indgang fra begge gader)
29015 Málaga
+34 952 228 990
www.elpimpi.com

La Piscina Lounge

Hotel Molina Lario

Jeg elsker at betragte en by ovenfra. Det er en vidunderlig måde på én gang at være omgivet af fred og føle sig som verdens centrum. Fra tagbaren påHotel Molina Lario, kendt som "La Piscina Lounge" kan du få et 360º vue over Málaga. Loungen er en af de mest cool steder i byen, og atmosfæren er eksklusiv, men afslappet.

Menukortet er innovativt og spændende, og med den unge, velrenommerede kok Marcos Granados ved gryderne er der garanti for god smag og inspirerende anretninger.

Lær mere om sommerens byterrasser, også kendt som "rooftop".

Calle Molina Lario 20-22
29015 Málaga
+34 952 062 002
www.lapiscinalounge.com

Candado Beach

Restaurant Candado

Den maritime klub Candado ligger så tæt på havet, man kan komme uden at gå ombord i en båd. Candado Beach ligger lidt uden for Málaga by med udsigt til Middelhavets bølgebrus ind over den lille strand og private yachter, som skvulper i overfladen.

Candado

Maden er i klassisk andalusisk: frisk, enkel og rig på smag. Det kan også anbefales at indtage frokosten på Candado, og man kan sagtens have børn med, da restauranten råder over et udendørs område med legeplads, hvor ansatte holder øje med børnene.

Club Náutico El Candado 
Ctra. de Almería s/n
El Palo, 29018 Málaga
+34 952 206 346
www.candadobeach.es

Pris: 26-35 €

I weekenden tilbydes en rigtig lækker menu til 22 euro - den kan bestemt anbefales!

Restaurant Amador

Restaurante Amador

Restaurant Amador ligger i boligkvarteret El Atabal, ikke langt fra Malagas historiske centrum. Stedet er kendt for sin fremragende gastronomi, sine produkter af ypperste kvalitet og rimelige priser.  

Chefkok Amador og hans bror er uddannet i nogle af de bedste restauranter i Vietnam, Frankrig, Holland og England, og nu beriger de Malaga med deres lækre kogekunst og retter fulde af smag. Lokalerne er elegant indrettet med tydelig andalusisk inspiration, og udsigten over byen er enestående.

Urb. El Atabal
629190 España
+(34) 952 432 862
www.villaguadalupe.com

Restaurant Blankko 

Restaurant Blankko i Benalmadena

Blankko er en kombineret restaurant og loungebar beliggende i Benalmádena vest for Malaga by. Her finder I en ung atmosfære i afslappende omgivelser, der kunne være importeret direkte fra Ibiza. Blankko er stedet, hvor du kan lade dig underholde med de bedste dj's, flotte liveshows og imponerende events.

Maden er moderne og forførende, med let inspiration fra middelhavskøkkenet. Stedet er dog særligt kendt for sit omfattende udvalg af Gin Tonics.

Pso. De Bellavista 7
Benalmadena 29639, Málaga
+34 952 44 33 98
www.blankko.es

Restaurant Avanto

Restaurant Avanto, lige ved havet

Restaurant Avanto ligger i fantastiske naturomgivelser, på første parket til Mijas' strande. Stedet er elegant dekoreret, og stemningen er afslappet og fredfyldt. Fra den store terrasse har du udsigt til hav så langt øjet rækker. De klassiske spanske retter tilberedes med et moderne twist af den dygtige kok Rafael García.

Urb. Torrenueva-Playa
29649 Mijas
+34 952 587 539

Restaurant El Lago

restaurante el Lago

Sol og stjerner over søen - så bliver det ikke mere eksklusivt! Restaurant El Lago (Søen) kan bryste sig af en Michelinstjerne samt to sole fra den spanske guía Repsol. Restauranten, der ligger i Marbellas luksuriøse Elviria-kvarter, har sit navn efter den spejlblanke sø, der ligger for fødderne af den elegante bygning. Sammen med den omgivende golfbane understreger den stedets eksklusivitet.

Kokken Diego del Rio tryller med råvarer som er absolut lokale, idet de fleste lever op til kravene defineret i konceptet KM0 (nul kilometer). Det betyder bl.a., at råvarerne er dyrket inden for en radius af 100 km, at de er økologiske og er miljøvenligt emballeret. Retterne er helt enkle, men med en imponerende variation af smagsnuancer og konsistenser frembragt gennem mange timers tilberedning.

El Lago har kun åbent om aftenen, hvor den smukke udendørs belysning sammen med den minimalistiske gastronomi skaber en helt unik, sanselig oplevelse.

Urb. Elviria Hills
Avda. La Cumbres s/n, 29604 Marbella
+34 952 832 371

El Gran Gatsby

El Gran Gatsby i Puerto Banus

Et andet af Marbellas allermest eksklusive områder er byens berømte havn, Puerto Banús. Her ligger den avangardistiske restaurant El Gran Gatsby (Den Store Gatsby). Fra terrassen har I den skønneste udsigt over Puerto Banús, og kokkene leverer autentisk middelhavsgastronomi i skøn fusion med det catalanske køkken.

El Gran Gatsby er fuld af overraskelser, herunder deres Lounge Dance Bar. Det er en stor udendørs terrasse, hvor I efter middagen kan runde aftenen af (eller indlede natten!) med en drink, mens I lytter til dj's eller live musik.

Muelle de Honor s/n
Edificio del Mar
Puerto Banús, 29660
Nueva Andalucía
+34 951 778 797
www.elgrangatsby.com

Restaurant Albacara

Restaurant Albacara i Ronda

I den nordlige del af Malaga-provinsen besøger vi Ronda, en af provinsens smukkeste byer. Ronda igger på et plateau omgivet af dybe dale, og byens to dele forenes af en 120 meter høj bro, Puente Nueva, over kløften Tajo de Ronda.

Ikke langt fra kløften finder vi en restaurant der serverer autentisk, veltillavet middelhavsmad. Restaurantens terraser hænger nærmest frit svævende over kløften og byder på en helt unik udsigt over Puente Nueva og den klipperige kløft.

Både frokost-og aftenmenuen tilberedes med største omhu og de bedste ingredienser fra Middelhavets kyster. Det er et oplagt sted at tage et hvil efter en spændende dag i Ronda. Det kan varmt anbefales at tage på tur til områdets vingårde, der byder på helt specielle sorter og spændende, store som små, vine. Læs mere her om vinturisme i Ronda.

C/ Tenorio nº 8 
29400 Ronda, Málaga
+34 952873855

Hvis du er interesseret i flere tips til, hvor du finder de bedste kulinariske oplevelser i Málaga, kan du her læse om Málagas 10 bedste tapasbarer.