Top 10 tapasbarer i Malaga

"Tapaer", det vil sige at spise tapas, er en af de mest almindelige måder for spanierne at spise i byen på. I Malaga og i hele Andalusien findes et væld af udsøgte gastronomiske fornøjelser, som du kan nyde under din ferie i det sydlige Spanien. Tapas er en del af spansk gastronomi, og for nogle af Andalusiens restaurationer er disse retter miniature kulinariske kunst.

Vi præsenterer her vores bud på, hvor du finder de bedste tapasbarer i Malaga, hvis du har lyst til en fest i hovedstaden på Costa del Sol. Alle ligger i det historiske centrum og meget tæt på hinanden, helt ideel til en andalusisk tapasrute.  

Alle barerne ligger inden for gåafstand i Malagas centrum, så du kan uden problemer prøve flere af dem på en aften!

Cafe-Bar Mercado Atarazanas

Cafe-bar Mercado Atarazanas

Cafe-bar Mercado Atarazanas er en genistreg. Jeg fik baren anbefalet af en spanier, jeg faldt i snak med på en restaurant, og den viste sig at leve op til anbefalingen. Den ligger i bageste hjørne af den centrale markedshal, hvor du også finder Malagas største marked, Atarazanas. Den er et godt sted at besøge, da du her kan finde skønne lokale produkter, som du kan benytte til en lækker middag om aftenen i jeres ferielejlighed i Malaga

Atmosfæren er afslappet og jovial. Når der er myldretid på markedet - særligt lørdag middag - er der en hektisk stemning af liv og glade dage, og man må kunne gøre opmærksom på sig selv for at blive betjent. I løbet af ugen er der mere roligt, og du kan sagtens få en siddeplads i baren.

Alle barens råvarer kommer fra markedet, så du kan være sikker på, at både skalddyr og grøntsager er helt friske! Der kan derfor også være en vis variation i udvalget af tapas, afhængigt af hvilke varer der er tilgængelige på dagen. Priserne er mere end rimelige. 

Anbefaling: dybstægt fisk (Pescado frito), eller grillet (a la plancha) , ansjoser (Boquerones), blæksprutteringe (Calamares), grillet kulmule med hvidløg og persille (Rosada a la plancha), bruschetta med rejer (Brocheta de gambas), og ikke mindst spydene med letstegt tun eller rejer (Pinchito de atún/gambas) er fantastiske. 

Åbningstider: 9.00-15.00. Søndag lukket.

Adresse: Mercado de Atarazanas, Calle Atarazanas 10, 29005 Málaga.

El Refectorium Catedral

El Refectorium Catedral Malaga

Det originale Refectorium slog for første gang dørene op i 1972 i området La Malagueta, som er et af de mest populære kvarterer til at finde en feriebolig. Restauranten har længe været betragtet som førende inden for det lokale malaganske køkken.

Den nyere lillesøster, El Refectorium Catedral, ligger som navnet siger lige over for katedralen. Den åbnede i april 2013 og har hurtigt skabt sig et formidabelt ry og lever snildt op til storebror, der nu er blevet døbt El Refectorium Malagueta.

Maden er enestående, og råvarerne udvælges personligt af restaurantens ejer, Sergio Ramírez. Fisk fra Malagas kyster, Garrucha-rejer fra Almería, lam fra Burgos og rød tun fra Barbate.

Anbefaling: "Guiso de bacalao con garbanzos" (gryderet med torsk og kikærter), "Arroz negro con sepia" (blæksprutte med ris farvet af blæk), "Croquetas caseras con jamón ibérico" (hjemmelavede kroketter med iberisk skinke), "Ajo Blanco" (kold, cremet suppe på hvidløg og mandler). Forlad ikke stedet uden at prøve deres berømte russiske salat. Deres varierede vinkælder har vine fra hele Spanien og Malagaprovinsen er blandet andet repræsenteret med sine vine fra Ronda.

Åbningstider: 13:00-17:00 og 20:00-24:00. Lukket søndag eftermiddag samt mandag. 

Adresse: Calle Postigo de los Abades 4, 29015 Málaga // 0034 952218990

Taberna Uvedoble

Taberna Uvedoble Malaga

Taberna Uvedoble er en lille perle i centrum af Malaga, og du passerer den nemt uden at opdage den. Spanske madanmeldere refererer ofte til Taberna Uvedoble som en del af den nyeste generation af "gastrobarer" eller "gastrotapas". Den minimalistiske, lyse indretning ligger langt fra den traditionelle, andalusiske bar. 

Anbefaling: "Tataki de atún con porra Antequerana" (tun med den klassiske cremede tomat/hvidløg-suppe fra Antequera) er blandt barens stoltheder og må absolut prøves. "Ensaladilla Rusa con gambas" (mayonnaisesalat med kartofler og rejer), "Bacalao con patata y alioli de piquillos" (torskefisk med kartofler, hvidløgsmayonnaise og peberfrugt), "Fideos negros con calamaritos de Málaga" (sorte nudler med blæksprutte). 

Åbningstider:  Mandag til søndag:12:00-16:00 og 20:00-24:00. 

Adresse: Calle Cister, 15 29012, Málaga // 0034 951248478.

KGB - Kisko García Bar

Kgb Restaurante Málaga

Den højt elskede restaurant Manzanilla, som oprindeligt var med i denne artikel, lukkede efter to år i Malaga. I stedet er åbnet en anden helt særlig restaurant, KGB, under ledelse af Michelin-kokken Kisko Garcia.

Indretningen er inspireret af amerikanske spionfilm, mens maden er det ene delikate eksempel efter det andet på den fineste gastronomiske kunst. Menukortet fusionerer det andalusiske og det asiatiske køkken, fra flamenquín til forårsruller.

Kisko Garcia blev kendt da han arbejdede for den lokale Michelin-kok Jose Carlos Garcia på El Café de Paris i Malagas havnekvarter, Malagueta, og siden fik hans egen restaurant, El Choco i Córdoba, også en Michelinstjerne.

Åbningstider: 13.00-16.30 og 20.30-23.30. Søndag aften lukket.

Adresse: Calle Fresca 12, 29015 Málaga // 0034 952 22 68 51

Bodega-bar El Pimpi

Bodega-bar El Pimpi, Malaga

Bodega-bar El Pimpi er lidt af en instution i Malaga, og El Pimpi sender ofte repræsentanter med, når Malagas turistråd rejser rundt til internationale messer. Restauranten er kendt for sin Malaga-vine, og grupper af spaniere mødes gerne til en flaske af husets vin. 

Maden på El Pimpi er ikke så spektakulær som på andre af de nævnte barer, men de store lokaler med mørke træmøbler, hængeplanter og traditionel udsmykning er helt unik. Den nye, store udendørs terrasse er perfekt til en drink og en snack på en lun sommeraften, med udsigt til borgen Alcazaba og ruinerne af det romerske teater.

Hver torsdag er der live flamenco-musik på El Pimpi, og indimellem er restauranten vært for velgørenhedsmiddage og kulturelle arrangementer.

Anbefaling: de søde Malaga-vine (hvis du ikke er til det helt søde, så bed om en "pintado", en blanding af sød og tør vin), salater, ost og skinke, samt et bredt udvalg af "Tostas" og  "Molletitos" (mini-sandwiches). "Surtido de tostas Pimpi", "Bacalao y salmorejo" (fisk og traditionel, cremet tomatsovs) og "Queso de cabra" (gedeost) er blandt vores favoritter.

Åbningstider: Mandag - søndag: 10.00-03.00. 

Adresse: Calle Granada 62, 29015 Málaga // 0034 952228990

Bodeguita el Gallo

Bodeguita el Gallo, Malaga 

Bodeguita el Gallo ligger i et af de mest hyggelige områder i Malaga, et stenkast fra Picasso-museet. Det perfekte sted at holde pause under sightseeing. 

Restauranten bestyres af Pepe Vega og hans familie, og maden er baseret på opskrifter som har været i familien i generationer. Der er fokus på simpel, smagfuld mad til rimelige priser.

Anbefaling: "Magro con tomate" (svin i tomatsovs), "Huevos rotos con jamón" (spejlæg med skinke og spansk tortilla), "Flamenquines caseros" (svinekød rullet sammen om forskelligt fyld), "Croquetas de puchero" (kroketter med fyld af kikærter) "Vinos de Málaga" (lokale søde vine).

Åbningstider: Mandag til lørdag kl. 12:00-16:00 og 20:00-24:00. Søndag kl. 12:00-16:00.

Adresse: Calle San Agustín 19, 2015 Málaga // 0034 654553963. 

Cerveceria Los Gatos

Cerveceria Los Gatos, Malaga

En udstoppet tyr, smukt malede lofter og et åbent køkken byder dig velkommen i Cerveceria Los Gatos. Denne bar er gang på gang udnævnt til at være blandt Malagas bedste. Servicen er i top og roses for at være både hurtigt og venlig. På Cerveceria Los Gatos får man også en gratis tapa med hver drink.

Cerveceria Los Gatos bestyres af Miguel, som efter at have drevet en succesfuld tapasbar i Madrid i over 30 år, valgte at tage konceptet med til Malaga i foråret 2012. Navnet "Los Gatos" er et kendt kælenavn for Madrids indbyggere, ligesom folk fra Malaga kaldes "boquerones".

Anbefaling: "Salmón con queso de cabra y cebolla caramelizada" (laks med gedeost og karameliseret løg), "Gambas con alioli" (rejer med hvidløgsmayonnaise), "Montadillos" (små sandwhiches - prøv f.eks. den med ansjos og tomat eller med svinefilet og peberfrugt).

Åbningstider: Alle dage kl. 11:00-01:00

Adresse: Plaza Uncibay 9, 29008 Málaga // 0034 952222340

Cortijo de Pepe

El Cortijo de Pepe, Malaga

Traditionel andalusisk mad, når det er bedst. Cortijo de Pepe ligger med udsigt til Plaza de la Merced og er en betroet favorit blandt de lokale. Der er ingen dikkedarer, "bare" rigtig lækre tapas til en rimelig penge! 

Cortijo de Pepe åbnede første gang i 1971, så det er et sted med erfaring og historisk ballast.

Anbefaling: Baren er kendt for sine "Montaditos de Lomo" (sandwhich med svinefilet), "Pimiento del Piquillo" (stegte peberfrugter), "Habas con jamón" (bønner med skinkestykker). Baren har et bredt udvalg af oste og iberiske skinker.

Åbningstider: Onsdag til mandag kl. 12:30-16:00 og 20:00-01:00. Tirsdag lukket.

Adresse: Plaza Merced, 2, 29012 Málaga // 0034 952224071

El Tapeo de Cervantes

El Tapeo de Cervantes, Malaga

El Tapeo de Cervantes ligger ved siden af Malagas store teater, Teatro de Cervantes. Det er en af Malagas mest populære barer, men også en af de mindste, med plads til knap 30 personer, så der er ofte fuldt hus. Det anbefales derfor at reservere bord, at komme tidligt (før kl. 20) eller væbne sig med tålmodighed, helt i den spanske ånd.

Bestyreren Gabriel Spatz er argentiner, ankom til Malaga i 2008 og taler adskillige sprog. Tjenerne taler alle engelsk (mere eller mindre) og elsker at prale med det. El Tapeo de Cervantes er derfor ekstra populært blandt udlændinge.

Der er senere åbnet en søsterrestaurant lige rundt om hjørnet, som har mere plads og fantastisk god stemning. Restauranterne har omtrent samme menu og vinkort, så hvis El Tapeo er fyldt, så gå om hjørnet til Calle Álamos og besøg El Meson de Cervantes.

Anbefaling: "Ibérico  y queso manchego" (iberisk skinke og den traditionelle manchego-ost), "Croquetas caseras de Pollo con mermelada de Piña" (kyllingekroketter med ananasmarmelade), "Porra Antequerana" (traditionel tomatsuppe fra Antequera), "Tostas de anchoas, salmón y sardinillas" (brød med ansjos, sardin og laks), "Revuelto de salmón y espinacas" (røræg med røget laks og spinat).

Åbningstider: 13:00-16:30 og 19:30-00:30. Søndag kun aftenåbent. Mandag lukket.

Adresse: Calle Cárcer, 8, 29008 Málaga // 0034 952609458

Kort