Gratis aktiviteter i Malaga

Malaga bliver mere og mere populær med årene, men for mange er det stadig først og fremmest et stop på vejen til mindre byer og strande langs Costa del Sol. Men der er nu rigeligt at tage sig til i Malaga! 

Vi har samlet en række gratis aktiviteter,du kan underholde dig med uden at vende vrangen ud på pengepungen.

Atarazanas marked

Marked Atarazanas Malaga

Malagas centrale marked, lige bag den store trafikåre Alameda Principal, stammer fra det 14. århundrede. Det blev oprindeligt bygget af maurerne som skibsværft – deraf det arabiske navn Atarazanas. 

Ud over dets fascinerende historie og smukke glasfacade (over markedets bagindgang) er markedet værd at besøge for sine farverige og spændende boder. Oliven i alverdens nuancer, tørret frugt, nødder, fisk og skaldyr, kød, ost, frugt, grøntsager…Det er en fest for sanserne!

Har du mod på at spendere et par euro kan det anbefales at besøge markedets eneste bar, beliggende i det ene hjørne af bygningen, til højre for bagindgangen med glasfacaden. Dér serveres den lækreste friske, lynstegte tun og rejer på spyd for ca. 4 euro/stk. 

Åbent hverdage ca. 8-14, lørdag 10-15, søndag lukket.Få mere information om Malaga’s centrale marked

Picasso-museet

Picasso Museet Malaga

Malagas mest berømte maler lægger navn til byens mest berømte museum. Sidste søndag i hver måned er der gratis adgang kl. 15-20. Museet rummer omtrent 230 kunstværker.

Du får ikke Picassos største værker at se, men får mulighed for at se nogle mindre kendte værker og få et bredere overblik over hans kunstneriske udvikling og den samtid, der prægede hans kunst.

For mere information om Malagas Picasso-museum

Malagas Center for Moderne Kunst

Malaga Center for Moderne Kunst CAC

Malagas center for moderne kunst (Centro de Arte Contemporáneo, CAC) indeholder en fantastisk samling af kunst fra det 20. og 21. århundrede.Samlingen består af værker fra kunstnere som Damian Hirst, Louise Bourgeois, Olafur Eliasson og flere andalusiske kunstnere. Derudover er der en midlertidig udstilling, som løbende skiftes ud.

Samlingerne provokerer, fryder, sætter tankerne i gang og er en stor oplevelse for øjet!

Åbent tirsdag til søndag kl. 10-20, mandag lukket. Om sommeren (omkring juli og august) dog kl. 10-14 og 17-21.Gratis adgang.

Museet ligger syd for Alameda Principal, ved siden af den udtørrede flod, der går gennem Malaga.

Få mere information om Malagas center for moderne kunst.

Alcazaba og Castillo de Gibralfaro

Gibralfaro, Malaga

De to borge er Malagas kendetegn, og ligesom de ligger højt i landskabet bør de ligge højt på din ønskeliste! Alcazaba byder på smukke haver, mens Gibralfaro byder på smukke udsigter og muligheden for at gå en tur rundt på borgmuren. Udsigten er ganske enkelt spektakulær! 

Gibralfaro ligger noget højere på bjerget end Alcazaba.Turen er stejl nogle steder, men tager ca. 15-20 minutter og der er flere muligheder for hvile og udsigter undervejs.Man kan også gå den lidt længere og lidt mindre sceniske tur på godt 1,6 km på asfaltvejen der snor sig tæt om bjerget og ikke er nær såstejl. Den tilgås på første plateau, ved siden af den lille tunnel.

Gratis adgang søndag eftermiddag til begge borgene.

Parador de Malaga Gibralfaro

Udisgt fra Gribralfaro Malaga

Nyd en drink på Hotel Parador og se solen gå ned bag Malagas bjerge. Uden tvivl den bedste udsigt over Malaga. Den samme som fra Gibralfaro, men uden den krævende gåtur.

Fra tyrefægterarenaen lidt øst for centrum kører man ad Paseo de Reding i østlig retning.

Telefon: +34 952221902

Få mere information om Parador de Malaga Gibralfaro.

Montes de Malaga

Montes de Malaga

Disse bjerge er kendt som Malagas åndehul. Montes de Malaga er bestemt turen værd! De ligger kun et par kilometer uden for Malagas centrum, men det føles som om man er trådt ind i en anden verden, langt fra byens trummerum. Adskillige vandreruter, naturskønne områder til picnic og traditionelle ‘ventas’ (restauranter) er alt du finder.

Det anbefales at prøve den lokale specialitet, ‘plato de los montes’, som oprindeligt blev serveret for områdets arbejdere.Plato de los montes består typisk af lomo (røget filet) med pommes frites, chorizo, æg og stegt peberfrugt. Den serveres bl.a. i‘ventas’ på Carretera de Colmenar og Carretera de los Montes. 

El Tintero, El Palo

Okay, det er en restaurant og derfor ikke just gratis, hvis du ønsker at spise eller drikke noget. Men atmosfæren er helt unik, og du får meget lækker mad til en rimelig penge. El Tintero ligger øst for Malaga by i området kaldet El Palo (bl.a. bus nr. 11 har endestation her).

Tintero er meget populær blandt spanierne og en lidt anderledes restaurant.El Tintero ligger helt nede på stranden, og for at bestille peger du bare på de retter, du ønsker, blandt dem tjenerne bærer forbi. Maden består for en stor del af fisk og salater. 

Officielt hedder restauranten Tintero Dos (to), da der er en Tintero Uno (et) oppe, der har specialiseret sig i kød.

Malagas parker

Estanque de la ninfa, Concepción Park, Malaga

Malaga har adskillige små, hyggelige pladser og parker,som giver rig mulighed for lidt ro i skyggen, væk fra de travle gader.

Paseo de los Curas er en smuk gåtur gennem Malagas have, som strækker sig langs havnefronten ved siden af Alameda Principal. Tropiske, velplejede haver, springvand og en duft af appelsinblomster danner den perfekte ramme om en slendretur. 

Derudover ligger der et par kilometer nord for centrum den botaniske have, Jardín Botánico-Histórico La Concepción, hvor man for alvor kan glemme byen rumlen og lade sig omslutte af eksotiske planter og rislende kilder. Her koster det dog 5,2 euro, eller 3,1 euro for studerende, børn og pensionister. Åbent 9.30 til 20 (dog oktober-marts kun til kl 18).

På stranden 

Malaga - la Malagueta

Vi kommer ikke uden om Malagas strande, og der er nok at vælge mellem. Blandt de mest populære er Playa Las Acacias, Playa de la Malagueta (i forlængelse af Muelle Uno, i den østlige del af centrum) og Playa de la Misericordia. Alle har gode faciliteter, legepladser, restauranter og barer.

For dem der har mod på at bevæge sig lidt længere væk eller foretrækker at dele sand med de lokale, kan strandene ved Pedregalejo anbefales (bl.a. bus 33 og 11). Det er et af Malagas ældste fiskeriområder, og der er rigelig underholdning for hele familien.

Se et udvalg af ferieboliger i Malaga og få mere information om byen i denne video om Malaga.