Malagas spændende gourmetmarked, Mercado de la Merced.

Vigtig information: Dette marked er i øjeblikket lukket og afventer genåbning under ny ledelse.
 
Málagas tiltrækning på både nationale og internationale turister vokser år efter år. Den amerikanske avis “The New York Times” har valgt Málaga som en af de "væsentlige destinationer" for året 2016. 
 
Det er nu ikke underligt, at Málaga tiltrækker turister fra hele verden. Byen kan nemlig prale af masser af vidunderlige steder fulde af liv, hvor byens gæster kan nyde alt fra imponerende fritidsfaciliteter, museer, gastronomiske markeder, fødevaremarkeder, de friskfangede og dernæst nystegte fisk fra Málaga til alternative kvartere som Soho-området og den spektakulære og travle nye havn Muelle Uno.
 
 
Endnu en attraktion er blevet tilføjet til byen i form af et nyt "gourmetmarked" eller "gastronomiske center" om man vil, nemlig "Mercado de la Merced." Det smukke gamle marked genåbnede den 26. september 2015 og er placeret lige ved siden af den berømte Plaza de la Merced.
 
Efter at have gennemgået en renovering fremstår Mercado de la Merced som en eksplosion af farver og dufte. Dette er et helt andet type marked end det, som Málagas borgere ( Los Malagueños) er vant til. Dette sted emmer af moderne restauranter og en kosmopolitisk atmosfære.
 
Dette skønne sted inviterer dig til at slentre gennem sine små boder og smage de små snacks, der alle er tilberedte med omhu, kærlighed og de bedste råvarer. En perfekt kombination mellem den traditionelle kogekunst og den eksperimenterende og mere kunstneriske, som gradvist vinder frem også her i byen.  

20 udsøgte gastronomiske steder står klare på Mercado de la Merced.

Los puestos que podrás encontrar son muy diversos y para todos los gustos, desde el clásico “pescaito frito malagueño", las mini hamburguesas, carnes al grill, vinos dulces de la tierra en la casa del Guardia, quesos exclusivos, sushi, un puesto especial para veganos, etc. 
 
Madboderne, som kan findes her, er meget forskelligartede, og her er noget for enhver smag. Alt lige fra klassiske stegte fisk fra Málaga, mini burgere, grillet kød, søde vine fra vinhuset Guard til eksklusive oste, sushi, en særlig bod til veganere og meget mere.

1. La Chesseria “Ostenes hus”

La Chesseria 
 
Hvis du er glad for gode oste, vil denne madbod hurtigt blive en af dine favoritter. Dens brede vifte af gedeost, oste fra får eller ko er alle 100% spanske og er blevet specielt udvalgte for deres specielle karakteristikas. Flere af dem er blevet præmieret ved den prestigefyldte World Cheese Awards.

2. Beher "Spanske skinker af høj kvalitet”

Beher Jamón Serrano
 
 
Dette er en af de største og mest spektakulære af alle boderne. Her kan du se, hvordan de spanske skinker skal skæres korrekt. Boden har nogle af de bedste og mest præmierede spanske skinker og et imponerende udvalg i produkter i det hele taget. En familievirksomhed, der har tilpasset sig tiderne.
 
Gå ikke glip af muligheden for at smage nogle af deres lækre produkter. De kan bestilles som en bocadillo (sandwich), racioner eller som kegleformede croquetas. 

3. La Croquetería “Spanske specialiteter”

La Croqueteria 
 
Denne madbod tilbyder et overflødighedshorn af den spanske specialitet, croquetas. Det er små friturestegte ruller, som normalt er fyldt med kartoffel og et andet produkt, ofte skinke eller ost. Her har de specialiseret sig i at udvide dette koncept til at omfatte alle mulige lækkerier.
 
Her er croquetas med skinke, oksehale, svampe, trøfler med spinat, gorgonzola, ratatouille, ost og kvæde foruden lokal pølse fra Málaga. Ideen kommer fra Albert Sotos hånd, han er til dagligt kok på en kendt spansk restaurant, Cepa 21, i Ribera del Duero i Nordspanien. Deres croquetas laves hver dag friske, og de er virkelige lækre!

4. Antigua Casa de Guardia “Et ikon for byen”

Antigua Casa del Guardia 
 
For at nyde de autentiske vine fra Málaga og de nærliggende områder behøver du ikke at gå væk langt. Dette hjørne af Mercado de la Mercedes har næsten alt foruden en opmærksom sommelier, der altid gerne informere dig om de mange vine. 
 
Du kan nyde vine som den skønne Pajarete, den fyldige Pedro Ximenez eller den søde Moscatel Dorado. Der serveres også adskillige varianter af vermut. Alle vine er hjemmelavede af druer fra egne stokke, og vinene er fremstillet efter de traditionelle metoder for disse typer af vine.     

 5. Paradita “Alt godt fra havet”

La Paradita  
 
Bodens iøjnefaldende plakat vil du helt sikkert lægge mærke til. Dette hjørne er for tilhængere af god fisk og velsmagende skaldyr. Hvis du godt kan lide tun, så husk at spørge efter det netop her. 

6. Dame la Lata “Dåsernes dronning”

Dame la Lata 
 
Denne madbod er meget interessant og ganske speciel for os danskere, for hvad får man mon ud af mad på dåse? Ganske meget faktisk og i meget høj kvalitet. Maden her er meget varieret og anderledes, og der lægges vægt på at frembringe de lækreste og mest originale retter på baggrund af konserves. Så lad dig ikke snyde af hverken navn eller produkter, resultatet er særdeles godt. 

7. Baga  “Kongen af hamburgeren”

Baga
 
 
Denne madbod er fantastisk for alle, som holder af kød! Her er små hamburgere af kalvekød fra Sierra de Guadarrama, og alt andet fra ged til oksekød er ligeledes meget velsmagende. Burgerne tilpasses personligt lige fra kødtype til brød og de krydrede saucer.

8. Carnes & Cía, Grill House “Argentinsk på spansk”

Carnes & Cia
 
 
Det er ofte sagt, at når det kommer til grill, så er den argentinske den bedste. Og denne bod gør sit for at leve op til dette renommé. Intet andet sted kan man få fat i så udsøgte stykker kød tilberedt på grill. Her er lækker kreolske pølse, stege, mørbrad, højreb og entrecote, alle udskæringer er en fornøjelse at sætte tænderne i.  Og glem endelig ikke deres hemmelige chimichurri sauce. 

9. POF  “Alt til den søde tand”

Pof Creperia 
 
Den gule farve på denne madbod tiltrækker sig meget opmærksomhed og det med rette. Her finder du de lækreste hjemmelavede kager og andre søde sager. 
 
Hvad ønsker du at forkæle dig selv med? Fristende mini crêpes med Nutella, en luftig tiramisu eller måske en fantastisk brownie. Husk at gem plads til denne bods lækkerier! 

10. Okami " Japansk forkælelse"

Okami

 
I dag har ethvert madmarked eller gastronomisk sted en sushi bar, her på markedet har de Okami. Denne restaurant præsenterer det fulde japansk køkken. Her er naturligvis sushi, men også niriguis, yakitoris, onomiyakis, japansk karry, te Matcha og dorayakis af chokolade. Variationen af produkter er stor og farverig og retterne udsøgte.

11. Cot-Cot "Med disse æg går man ikke sulten hjem”

Cot Cot

 
 
Hvis man ønsker en frokost af typiske produkter fra den spanske kultur og køkken, kan denne madbod med fokus på æg bestemt anbefales. Der anvendes æg fra 100% fritgående høns og kartofler af høj kvalitet kartofler. Sammen bliver disse to ingredienser til mange indbydende og lækre retter. 
 
Her kreeres en velsmagende gryderet med spejlæg og kartofler, lækre luftige tortillas med eller uden løg, bacon og ost, peberfrugter, asparges eller svampe. 

12. Arequipa “En Michelin-stjerne i Mercado de la Merced”

 
Arequipa

 

 

Diego Gallegos har fortjent en plads blandt stjernerne i den kulinariske verden for hans gastronomiske mirakler, som han dristigt udfører i køkkenet på sin restaurant El Sollo i Benalmadena - Málaga, og som helt berettiget har givet ham sin første Michelin-stjerne.

Denne rasende dygtige kok begiver sig på Mercado de la Merced ud på et nyt eventyr kaldet Arequipa. Han holder sig til sine principper og fortsætter med at producere ekstraordinære retter af flodens fisk: kaviar og økologiske stør, ål, ørred og laks i et køkken, hvor vi kan nyde ham fremtrylle retter med indflydelse fra det peruvianske køkken.

13. The Beer Experience "2 fingre skum"

The Beer Experience 

 
Har du lyst til en kold øl er du kommet til det rette sted. Denne bod har intet mindre end 34 forskellige internationale øltyper på hylderne. Så sæt dig godt tilrette i denne hyggelige bod og nyd en mexicansk Sol, en engelske cider eller en tysk Paulaner. 

14. Taninos "Mere end almindelige vine"

 
Tanino
 
Vinen har en naturlig plads i ethvert gastronomisk centrum. Tannin drives af vineksperter og sommeliers, som sætter en ære i at levere førsteklassesvine til kunderne. Der tilbydes mere end 60 forskellige vine fra både store kendte producenter men også fra små producenter, fra moderne projekter og nye regioner, og der vil hver måned introduceres nye vine. Vinene kan bestilles både pr glas og som hele flasker. 

15. Brochetería Stick "Alt på et spyd"

 
Brocheria
 
Dette sted har valgt at sætte alle deres retter - ikke på et bræt, men på et spyd. Boden lokker med alt fra den traditionelle teriyaki kylling, lammespyd eller bøf med mango på spyd til desserter med frugt eller søde sager. Sågar serveres her den traditionelle Málagasalat med oliven, appelsin, torsk og kartofler også på et spyd. 

16. VegetalMente "Dit veganske sted"

VegetalmMente 

Hvis du er vegetar eller veganer, er denne madbod et rent paradis. Her excelleres i slowfood med både varme og kolde supper, som er helt originale. Der laves blandt andet en suppe med majs, torfu og honning. Her serveres også kikærter med spinat, salater efter kundens ønsker og detox juice af både frugter og grøntsager.  

17. La fábrica de cerveza  “Friskbrygget øl”

 Cervecería Cruzcampo
 
 
Hos Cruzcampos bod “La fabrica de Cruzcampo” kan du nyde en helt friskbrygget øl.  Den leveres hver dag direkte fra fabrikken og er både upasteuriseret og uden kulsyre. Det giver øllet mere smag og markant mere friskhed. Øllet opbevares i to store tanke med en kapacitet på 16000 cañas dagligt. Med en opbevaringstemperatur på minus 2 grader skulle der være så godt som garanti for en kold øl her.

18. Vamos a la Rusa  "Skønne ris og russiske salater”

Vamos a la Rusa 
 
Denne madbod har alt, hvad man kan ønske sig inden for ris og russiske salat. Her kan du nyde både paella med kød eller vegetarisk, sorte ris med små blæksprutter og rejer og naturligvis helt specielle russiske salater. Bodens kokke laver smagsfulde salater med enten rejer, tun eller kylling med pickles. Alle kan bestemt anbefales. 

19. Pizzeria Da Toto “Little Italy”

Pizzeria Da Toto  
 
På dette eksklusive marked er der naturligvis også en skøn italiensk madbod. Her finder du calzones, fantastiske pizzaer og andre lækkerier fremtryllet af en kyndig hånd. Deres tomatsovs er helt himmelsk. 
  

20. Lemon “One for the road”

Lemon 

Efter adskillige tapas hos de forskellige madboder kan man måske trænge til en sidste drink, inden man forlader Mercado de la Merced. Lemon er en spændende bar, som tilbyder helt fantastiske cocktails, drinks og frisklavede juice kun af frugter og grøntsager. Baren er både moderne og hip.  

Åbningstider:

Madboder: Mandag til onsdag: kl. 11.00 til kl. 24.00. Torsdag: kl. 11.00 til kl. 01:00. Fredag og lørdag: kl. 11:00 til kl. 02:00.  Søndag: 11:00 til 24:00. 
 
For reservationer:
Kontakt Mercado de la Merced på telefon: 620 534 361 og 952 07 35 82
 
Her finder du Mercado de la Merced.