Verdens største krydstogtskib på visit i Malaga - Oasis of the Seas

Oasis of the Seas, verdens største krydstogtskib, lagde til kaj i Malaga 11. september.

Det blev et kort besøg i Malaga - ca. 8 timer efter ankomsten fortsatte Oasis of the Seas sin færd langs Spaniens kyst i retning af Barcelona. Den catalanske hovedstad er nemlig redderiets foretrukne holdeplads.

Oasis of the Seas kan rumme i alt 6300 passagerer og 2400 besætningsmedlemmer. Så der var travlt på skibet, da de mange passagerers pas skulle checkes.

Vi får endnu en chance for at se det enorme skib, som efter planen lægger vejen forbi Malaga igen d. 25. september. 

Krydstogtskibet Oasis of the Seas

Oasis of the Seas, Malaga

Oasis of the Seas, som tilhører Royal Caribbean Fleet, er hele 360 meter lang, har 16 dæk og vejer 100.000 ton.

Krydstogtskibet huser den dybeste svømmepøl nogensinde bygget på et skib. Derudover finder man fire øvrige pools, en 3D-biograf, en skøjtebane, spa-områder, butikscentre, fitnesscentre, et kasino, en minigolfbane, natklubber, forlystelsesområder og børnehaver.

Utroligt nok er der tilmed en park med over 12.000 naturlige planter og 56 træer! Parken er den første af sin slags i verden.

Når du har fået underholdning nok, kan du trække dig tilbage i din kahyt, og det er ikke den typiske klaustrofobiske affære - nogle af kahytterne er luksussuiter på over 150 m2!

Malagas havn

Malaga's port area - Muelle uno

Malagas havn var første stop i Europa for Oasis of the Seas. Omend de to planlagte besøg er kortvarige, har det stor økonomisk betydning for Malaga. Indtægten fra lejen af kajplads og de over 6300 passagerers forbrug vurderes at indbringe omtrent 800.000 euro for de to besøg.

Det er heller ingen skovtur at administrere et så flot besøg. Malagas toldmyndigheder har ovenikøbet haft ekstra travlt, fordi endnu et stort krydstogtskib lagde til kaj stort set samtidig med Oasis of the Seas. Der var tale om Marina fra selskabet Ocean Cruises, som havde i alt 1260 passagerer med. 

En sådan dag vurderes det at omtrent 11.000 passagerer fra de mange forskellige skibe i havnen et gået i land i Malaga. Det er en krævende opgave for havnemyndighederne at administrere, og faciliteterne i havnen skal være i tip top stand. Så der er ikke noget at sige til, at Malaga er stolt af sin havn, som undergik en gennemgribende renovering i 2011.

Video af Malagas havn

 

Få mere information om Malagas nye havn og se billeder af Oasis of the Seas på Pinterest.