Billeje i Spanien og Malaga

At udforske Spanien i bil er en af de bedste måder at opleve landet på. Især i de bjergrige områder i Nord- og Sydspanien, hvor bedårende landsbyer og overdådige naturparker ligger side om side og bare venter på at blive opdaget.

Tænker du på at tage på bilferie i Spanien, kan du lade dig inspirere af vores road trip i Andalusien eller prøve et af disse forslag til roadtrips i Spanien. Du kan også tage forbi de mange landsbyer omkring Murcia eller gennem bjergkæden Picos de Europa i Nordspanien.

Du kan også finde inspiration i disse billeder fra vores road trip i Andalusien.

Landsbyen Mojacar ved Almeria

Billeje i Spanien er relativt nemt, og der er masser af biludlejningsfirmaer at vælge mellem. Man kan vælge at leje bil direkte gennem et konkret firma, eks. Helle Hollis eller man kan bruge en online søgemaskine der finder de bedste tilbud blandt en lang række biludlejningsfirmaer. Blot skal man være opmærksom på det enkelte firmas betingelser, når man lejer en bil.

Nedenfor finder du nogle af de aspekter, du bør være opmærksom på, når du lejer bil i Spanien. Vi tager udgangspunkt i Malaga Lufthavn, da Malaga er nem at flyve til fra Danmark, der er gode muligheder for at leje bil, og den spanske sydkyst er ideel til bilferie. De fleste oplysninger vil gælde biludlejning over hele landet, men det anbefales som nævnt altid at undersøge de specifikke betingelser.

Betingelser for at leje bil

Bil dokumentation

Alder: Man skal som regel være 21 år for at leje bil, og nogle steder skal man enten være fyldt 25 år eller have haft kørekort i fire år, hvis man vil slippe for ekstra gebyrer. Nogle steder kan man godt leje bil, hvis man er over 18 år, men så skal man købe en ekstra forsikring til unge førere.

Chauffører: Er man flere chauffører, skal hver enkelt chauffør anføres i kontrakten. Det koster som regel lidt at tilføje flere førere (omtrent 5-10 euro).

Kilometer: De fleste selskaber har ikke begrænsninger på, hvor langt man må køre i bilen, men enkelte udlejningsfirmaer kræver ekstra betaling, hvis man kører mere end et vist antal kilometer.

Forsikring af lejebil

Biludlejning i Spanien

Bilskadeforsikring: Når man lejer bil, er der som oftest en bilskadeforsikring (kaskoforsikring) inkluderet i prisen. Den kaldes eksempelvis Collision Damage Waiver (CDW) eller Collision Damage Insurance (CDI) og dækker skader på bilen med nogle undtagelser (se nedenfor under Fuld forsikring).

Personskadeforsikring: Denne forsikring (PAI) dækker, hvis føreren og evt. passagerer i bilen kommer til skade under kørsel eller ved udstigning.Ansvarsforsikring: I basisforsikringen er også inkluderet en ansvarsforsikring (Liability Insurance), til hvis man er involveret i en ulykke, hvor man forsager skade på andre (tredjepart).

Biltyveriforsikring: Derudover er der i de fleste basisforsikringer inkluderet en biltyveriforsikring (Theft Protection TP eller Theft Insurance TI), som dækker ved tyveri af bilen eller dele af bilen. Den dækker altså ikke lejernes personlige ejendele.

Selvrisiko: Ofte er der en selvrisiko (excess) på forsikringen, som i nogle dækkes ved afhentning af bilen i form af et depositum. Nogle udlejningsfirmaer tilbyder køb af en ekstra forsikring, der begrænser eller fjerner selvrisikoen.

Fuld forsikring: Vær opmærksom på, at basisforsikringerne som regel ikke dækker skader på eksempelvis undervogn, bundkar, kobling, glas, dæk og fælge. Det kan derfor anbefales at tilkøbe den fulde forsikring(Full Damage Waiver), særligt hvis man ikke er rutineret fører eller skal køre i bjergområder eller uden for de større byer og hovedveje.

Biludlejning i Malaga lufthavn

Malaga lufthavn

I Malaga Lufthavn findes omkring 20 biludlejningsfirmaer. Kun ni af dem har kontor i selve lufthavnen, mens resten ligger på hovedvejen Avenida Garcia Morato tæt ved lufthavnen.

I selve lufthavnen finder du udlejningsfirmaerne henholdsvis i stueetagen i Terminal 3 og i underetagen i Terminal 2 (et stort skilt i ankomstområdet viser ned ad en rampe til underetagen).

Lejer du bil fra et af selskaberne uden for lufthavnen, vil du blive hentet i bil eller minibus, en såkaldt courtesy bus, og kørt de få minutter ud til firmaets lokaler. Disse selskaber kan være billigere, men da der er stor konkurrence mellem biludlejere i Malaga lufthavn, kan man ofte finde et godt tilbud.

Afhentning af lejebil

Ved afhentning af bilen skal du som regel fremvise pas, kørekort og kreditkort. Betaling af selve lejen kan foretages enten på forhånd, hvis bilen forudbestilles, eller ved afhentnng. Eventuel ekstra forsikring, benzin og ekstraudstyr betales ved afhentning. De fleste selskaber accepterer kun betaling med kreditkort.

Nogle steder kan bilen afhentes og afleveres uden for åbningstid - vær dog opmærksom på, om det koster ekstra.

Alora-Malaga vejskilt

Aflevering af lejebil

Det anbefales at aflevere lejebilen senest halvanden time inden flyafgang. Nogle firmaer tillader, at man afleverer bilen et andet sted, end den er afhente - har du brug for dette, kan det være en fordel at anvende større selskaber (eksempelvis har Hertz kontorer i mange lande).

Afleverer du bilen i Malaga lufthavn kører du ad Avenida Garcia Morato og følger skiltene der henviser til aflevering af lejebiler, som foregår i parkeringshus P1.

Læs mere om biludlejning i Malagas lufthavn.

Tilkøb af benzin

Mange steder betaler du for en fuld tank benzin ved afhentning (ikke inkluderet i lejeprisen, ca. 70 euro) og får efterfølgende refunderet pengene for den benzin, der er tilbage når bilen afleveres.

Hvis du ikke betaler ekstra for benzinen, skal bilen afleveres med samme mængde benzin, som den blev udleveret med (typisk en hel eller halv tank). Nogle firmaer beder om at få leveret bilen med tom tank og giver ikke penge tilbage for resterende benzin.

Vær opmærksom på, hvor mange liter benzin der kan være i tanken, hvor mange liter, du reelt betaler for, og hvad literprisen er.

Bilferie i Spanien

Parkering i Spanien

Det er en god idé at sætte sig ind i parkeringssystemet i de byer, man kører igennem.

Parkeringsbåse: Som regel er parkeringsbåse, der er optegnet med blå maling, beregnet til offentlig parkering mod betaling, så kig efter et parkometer.

Tidsbegrænsning: Hold øje med, i hvilke tidsrum betaling er påkrævet, hvor længe man må holde parkeret etc. Det kan eksempelvis være, man må holde parkeret i to timer ad gangen i dagtimerne, men der ingen begrænsning er mellem kl. 20 og 08, hvor det ligeledes kan være gratis. Er kantstenen optegnet med gul, er der parkering forbudt.

Parkeringsbøder: Er man uheldig at få en bøde, kan den nogle gange annulleres eller reduceres, hvis man inden for et vist antal timer betaler for den ekstra parkering i automaten.

Gode råd om at leje bil i Malaga

- Bestil din udlejningsbil i god tid, særligt i højsæsonen hvor priserne presses op og ekstraudstyr som barnesæder o.lign. kan blive udsolgt.

- Tænk på jeres specifikke behov, f.eks.: Skal I køre i bjerge, skal bilen have en ordenlig motor. Er det sommer, er airconditioning nødvendig. Skal I køre rundt inde i byerne, er en lille bil nemmere at parkere (og der er ofte mangel på parkeringspladser).

- Vær opmærksom på, hvilket firma du faktisk lejer bil hos, hvis du lejer bil via en online søgemaskine med mange udlejningsfirmaer. Se efter om forsikringen købes hos agenten eller det konkrete udlejningsfirma.

- Undersøg det enkelte firmas lejebetingelser mht. afhentning/aflevering, forsikring, benzin etc.

Rigtig god tur!

Europas højeste vej