Road Trip på den Spanske måde

Der er nogle fantastiske veje og udsigter i Spanien. Her fremhæver vi vores favoritter - så start bilen og sluk GPS'en!

Barcelona til Valencia

Tarragona 

Spaniens anden og tredje største byer er begge beliggende tæt på landets Østkyst - det eneste som skiller dem ad er 351 km sydpå via motorvejen AP-7. Pas på vejafgifter, ofte køre der parallelle gratis-veje ved siden af afgiftsvejen. Husk at stop i Tarragona, hovedstaden i det tidligere Romerske Emperium i Spanien.

Madrid til León

Salamanca Katedralen og Tormes Floden 

Selvom A-6 efterfulgt af en kort tur på A-66 er den hurtigste vej til Léon, så vil vi helt klart anbefale at du drejer af på A-66 så hurtigt som muligt, for at se noget af den storslået natur som ligger via denne vej. Kør af A-6 og tag AP-51 til Avila, følg herefter skiltene til Salamanca, hvor du finder byens katedral med udsigt over Tormes floden. Det er også her Spaniens ældste universitet ligger. Forsæt nordpå af A-66 til Zamora og videre derfra til din endelige destination, Léon.

Málaga til Huelva

Cadiz 

I Málaga og Huelva ligger to af Spaniens største havne, men de ligger på forskellige kyster. Du finder Málaga på Costa del sol kysten mens Huelva ligger på Costa de la Luz kysten. Netop pga. deres placering er den mest logiske vej fra den ene havn til den anden, at køre tværs over Spanien. Vi anbefaler dog at du tager den mindre direkte vej og følger kysten rundt. På den måde vil du også få mulighed for at se Cádiz, en by flere berømte britiske og franske forfattere har beskrevet med store ord, bla. pga. lyset fra havet, himmelen og Afrikas kyster i baggrunden. 

Seville til Granada

Alcazar og Mosken i Cordoba

Hvis det er svært for dig at forlade Sevilla, skal du blot tænke på din næste destination. Granada... Med den by i tankerne kan du kun få lyst til at køre videre! Hvis du har lyst til at stoppe på vejen, skal det være i Córdoba. Tag E-5 frem for A-92 og besøg den gamle Mauriske by Córdoba, frem for at stoppe i Antequera. 

Zaragoza til Oviedo

Burgos

Dette er noget af en gourmet tur - især hvis din rute tager dig forbi den nordspanske by, Burgos der i 2013 er udråbt til Spansk Hovedstad for Gastronomi. Byen er bla. berømt for sin særprægede bløde ost, Queso de burgos og den skønne sorte budding, Morcilla de Burgos. Så find et skønt sted i den gamle bydel og nyd din mad!

Alicante til Almería

Cabo de Gata - Monsul Stranden

Flyv ind til Alicante Lufthavnen, som er Spaniens 5. travleste lufthavn og mød den larmende kontrast ved at køre til Parque Nacional de Cabo de Gata-Níjar. Det er Andalusien's største fredede kystområde med smukke strande og storslået natur.

Santander til Santiago de Compostela

Gijon Asturias

Santander er en populær indgangshavn til Den Iberiske Halvø, hvor mange af de største krydstogtskibe lægger til. Kør mod vest gennem Cantabrien, Asturien og op til Galicien, hvor du møder det grønne Spanien. I Galicien ligger Santiago de Compostela som er kendt for at være målet for de mange hundrede tusinde pilgrimme der hvert år går på pilgrimsruten Camino France.