Bilferie i Malaga og Granada - Roadtrip rute 1

Andalusien er ideelt til bilferie, eller road trip, på grund af regionens udmærkede veje, en perlerække af bedårende byer og den smukkeste udsigt til både hav og bjerge!

Vi tog en tur langs kysten, fra Costa del Sol til Costa Tropical for at krydse et par ting af på vores ønskeliste.

Vi tager her udgangpunkt i Solkystens hovedstad, Málaga, hvor det er nemt at flyve til og der er gode muligheder for at leje bil. Derefter bevæger vi os østpå mod nogle af de yndige små landsbyer på Costa del Sol, for til sidst at køre op i højderne i Granadas bjerge, hvor vi udforsker områdets eventyrlige landskab.

1. Málaga

Man kan leje bil i Malaga lufthavn fra forskellige udbydere. Vær opmærksom på, at nogle udlejningsfirmaer, eksempelvis GoldCar, har lokaler et lille stykke fra lufthavnen, men altid har en repræsentant i selve lufthavnen som transporterer folk de få minutter i bil til udlejningsfirmaet. Disse selskaber kan i nogle tilfælde have lidt lavere priser end dem der ligger inde i selve lufthavnen.

Når bilen er i hus, er det tid til at komme på farten. Hvis I vil benytte lejligheden til at få et hurtigt kig på Malaga by, kan det anbefales at besøge et af Malagas lidt mindre kendte museer. Når energidepoterne skal fyldes, møder man den første udfordring: Det er ikke tilstrækkeligt at sige, at der ligger en tapasbar eller restaurant på hvert gadehjørne – de ligger side om side! Her finder I et udvalg af Malagas bedste tapasbarer.

Malagas havn - Muelle Uno

Udover museerne og det historiske centrum bør man slå vejen forbi det nyrenoverede havneområde, Muelle Uno, og gå den stejle vej op til borgen Gibralfaro. Disse er blandt de nogle af de smukkeste og stort set gratis fornøjelser i Malaga.

2. Rincón de la Victoria

Køreturen fra Malaga til første stop på ruten, Nerja, varer ikke mere end en lille time. Men det kan nu alligevel anbefales at man gør holdt i en af de små byer undervejs for at strække ben og på nært hold se nogle af de små landsbyer, der gør den spanske sydkyst så betagende.

Rincón de la Victoria er en lille, hyggelig by med en tilsvarende køn strand, og området er meget populært blandt både turister og spaniere i sommersæsonen.

Rincon de la Victoria

Strandens vestlige ende afskærmes af et enormt klippefremspring, som man har udnyttet ved at anlægge en gang- og cykelsti langs klippekanten. Man kan enten gå op ad trapperne og nyde en utroligt smuk udsigt eller begive sig ind gennem de imponerende klippetunneller.

3. Nerja

Nerja er særligt populær blandt briterne. Byen i sig selv er ikke enestående, men bevæger man sig ud mod kysten, finder man sig hævet hundrede meter over stranden og mødes af en storslået udsigt over Middelhavet. Særligt fra den halvmåneformede plads, Balcón de Europa, føler man sig som på kanten af verden.

Nerjas strand set fra Balcon de Europa

Den største attraktion i Nerja er de underjordiske grotter, Cuevas de Nerja, der ligger få minutter uden for byen.

4. Frigiliana

Fra Nerja kører man nordpå ind i landet ad MA-5105 og følger denne vej op i bjergene. Efter et par kilometer møder I en lille rundkørsel.Tager I den første afkørsel kører I ind i Frigiliana og kommer ikke langt, før det vil blive nødvendigt at parkere bilen.

Vælger I den anden afkørsel, kører I venstre om byen i retning af centrum og kan parkere et sted langs vejen eller lige på den anden side af centrum. Dette kan være det mest belejlige, hvis man gerne vil fortsætte videre mod Acebuchal (se punkt 5).

Frigiliana i Andalusien

Frigiliana er blandt de mest kendte landsbyer i Andalusien og dermed en af de største turistmagneter, men den er stornok til at have flere afkroge uden et væld af turister. Frigiliana er kendt for at være en af kystens smukkeste, hvidkalkede landsbyer. Udover de bedårende små, hvide huse, kan byens beliggenhed tage en stor del af æren for det gode ry.

Frigiliana

Frigiliana er bygget langs en klipperyg, hvilket giver bogstaveligt talt bjergtagende udsigter til alle sider. I byens østlige udkant ligger en fodboldbane, hvorfra man bestemt ikke ønsker at blive sendt ud efter en ”selvhenter”..!

Mod vest er der udsigt over en større dal og kig til havet. Men inde i centrums smalle gader og diminutive butikker opdager man knap, at man er omgivet af bjerge. De trange butikker med smukt keramikhåndværk er et besøg værd, men det kan også anbefales at besøge byens chokoladebutik. Her sælges chokolade med smag af alt fra kokos til olivenolie, samt forskellige cremer og smørepålæg.

5. Acebuchal

Fra Frigiliana fortsætter I ad den vej, der fører vest om byen. Den snoede bjergvej var til stor fornøjelse for vores køreglade chauffør! Efter omtrent 8 km ad den smalle bjergvej når I landsbyen Acebuchal, også kendt som Spøgelsesbyen (El Pueblo Fantasma).

Acebuchal

Det kan varmt anbefales at lægge besøget i Acebuchal omkring frokosttid, så I kan få fornøjelsen af sætte jer på byens restaurant og smage de lokale retter, lavet med kærlighed og lokale råvarer. Vi spiste henholdsvis vildt med hjemmelavetbærsovs og gedekid i mandelsovs. Det smagte fantastisk!

Husk at have kontanter med, da der ingen Dankort eller hæveautomater findes i den lille bjergby.

Læs mere om, hvordan I finder Den Skjulte By Acebuchal.

6. La Herradura

Efter Acebuchal vender I næsen tilbage i den retning, I kom fra. Ned forbi Frigiliana og ned til kysten, hvor I drejer østpå. Efter i alt en lille times kørsel kan I tage afkørslen mod La Herradura (hesteskoen, navngivet efter formen på denne kyststrækning). Det er en typisk, sandfarvet kystby med stejle gader og en fantastisk strand med tilhørende strandpromenade.

Marina del Este

Endnu mere charmerende end byen selv er den lille havn, Marina del Este, som ligger på den anden side af det enorme klippe fremspring lige efter La Herradura. Man er nødt til at køre dertil, men det er turen værd, hvis man foretrækker en mindre strand og nyder synet af dyre både, der ligger og skvulper side om side.

Marina del Este Herradura

7. Salobreña

På vej videre fra Nerja mod Granada kan man med fordel strække ben i Salobreña. Den lille by med den 6000 år lange historie er delt i en gammel og en ny bydel. I den gamle bydel kan man gå gennem de stejle gader op til det mauriske slot, Castillo de Salobreña, bygget i det 10. århundrede.

Salobreña

Man kan også bestige El Peñon, den enorme klippe der deler Playa La Guardia og Plada de la Charca. Er det spisetid, kan man prøve en gryderet med kartofler og pighaj eller de utallige varianter af fisk og eksotisk frugt, som er Salobreñas specialitet.

7. Alpujarras

Lidt længere mod vest, lige før Motril, drejer I ind i landet ad E-902 (bliver til A44) i retning mod Granada. Kør enten direkte til Monachil (ca 65 km) eller tag endnu en afstikker: afkørsel 75 ad A346 (bliver til A348) mod Alpujarras.

Alpujarras, Granada

Alpujarras er et helt enestående bjergområde, hvor du kan køre rundt til små landsbyer som Poqueira Valley, Trevelez (Andalusiens højest beliggende landsby), Murtas (kendt for sin musik) og Lanjarón – den ene mere bedårende og pittoresk end den anden! Alpujarras er også alletiders område at vandre i.

Her kan du læse mere om Alpujarras.

8. Monachil

Monachil er en lille bjerglandsby, der tjener som udgangspunkt for alverdens ski- vandreentusiaster, såvel spaniere som turister.

Bonus: Gå ikke glip af stenovnspizzaer og hjemmelavede empanadas i den hyggelige kældercafé La Chistera. Et ægte kosmopolitisk paradis,som vi blev meget overraskede over at finde i så lille en by! Da vi kom forbi,var der livemusik leveret af et tremandsband på violin, trommer og… ja, didgeridoo (australsk horn).

Cahorros Monachil

Om søndagen ligger mange spanske byer hen i stilhed, så hvis man ikke lige bliver inviteret på traditionel søndagsfrokost med spanierne, kan man med fordel ligge på stranden eller tage på vandretur.

Fra Monachil er der både en korte og længere ruter i området kaldet Los Cahorros. Den lange tur går gennem det smukkeste klippelandskab, langs et flodleje og over flere hængebroer. Det er som at være på togt gennem et eventyrlandskab!

Læs mere om vandreruten i Los Cahorros.

Cahorros Monachil

9. Granada

Er man i Granada-provinsen bør man naturligvis besøge Granada by. Der kunne skrives romaner alene om byens hovedattraktion, den mauriske borg Alhambra, så jeg vil ikke kaste mig ud i en længere turistguide. Alhambra er selvfølgelig et must-see, men er man ikke synderligt arkitektur- og historieinteresseret, kan man bruge det meste af besøget i den labyrintiske have Generalife.

Personligt vil jeg hellere slendre omkring i Albaicín-kvarterets stejle gader eller udforske sigøjnerkvarteret Sacromonte, som nærmest er bygget ind i klippevæggen. Hvis I vil se nogle sider af Granada, der sjældent bruges plads på i guidebøgerne, så find inspiration i denne lille guide til et lynvisit i Granada.

Granada - Sacromonte
Hjemturen fra Granada til Malaga kan selvfølgelig tages samme vej, I kom, men man kan også hoppe på motorvejen A-92 og være tilbage i Malaga på halvanden time.

I kan se flere billeder på Pinterest fra vores road trip i Malaga og Granada.

Har I spørgsmål, idéer, eller ønsker noget uddybet, er I altid velkomne til at skrive en kommentar eller kontakte mig direkte.

Rigtig god tur!