6 sjove familieaktiviteter i Pals - Costa Brava

Pals er en charmerende middelalderlandsby beliggende på en bakketop få kilometer inde i landet fra Costa Brava. For besøgende på strandferie i Girona er Pals et skønt udflugtsmål til lidt afveksling fra driverlivet. Her er en afslappende atmosfære og byen er fuld af smuk anderledes arkitektur, spændende kunstgallerier, hyggelige små butikker og god mad og meget mere.
 
Nedenfor har vi listet de bedste attraktioner i og omkring Pals, som du kan nyde sammen med hele familien.

1. En dejlig spadseretur og et godt måltid i middelalderlandsbyen Pals

Pals


Landsbyen Pals bør du simpelthen se, hvis du er på ferie i nærheden. Sammen med Peratallada, som kun ligger 10 km fra Pals, er den berømt for sin vidunderlige og meget velbevarede historiske arv.
 
Med sin spændende blanding af gotiske, romanske og barokke stilarter, tilbyder det historiske hjerte af Pals sine besøgende fantastiske overraskelser og arkitektoniske detaljer på hvert hjørne sammen med charmerende små butikker, kunstgallerier og hyggelige cafeer til glæde for både børn og voksne.
 
Pals, butik
 
Hvis du har børn med, som ønsker at lege efter spadsereturen, anbefaler vi dig at finde Torre Mora. Ved dette tidligere vagttårn fra det 15. århundrede er der lavet et skønt område med picnicborde, bænke og en fyrlund, som er den perfekte legeplads i skyggen.
 
Hvis du er sulten eller har lyst til at spise ude i Pals, bør du ikke gå glip af Arròs de Pals a la cassola, Pals’ traditionelle risret, som du kan nyde i restauranter i byen og i forbindelse med den gastronomiske byfest “Pals y la cocina del arroz” (Pals og dens risretter). 
 
Pals - Plaça Major

2. En afslappende familiedag på stranden

Selvom Pals er en lille landsby, så kan den alligevel prale af at have en af ​​de længste strande på Costa Brava. Platja de Pals er en 3,5 km lang strækning med fint gyldent sand, hvor de besøgende tilbydes en skøn strand foruden mange forskellige aktiviteter, fra strandvolley og snorkling til bådture og vandsport. Stranden er en del af en naturpark og med beskyttede klitter og en fantastisk udsigt over Medesøerne, er stranden et skønt afslappende sted. 
 
Platja de Pals
 
Platja de Pals er også fremragende til en dejlig familietur med børn. Der er nemlig en del af stranden, kaldet Platja del Grau, som har rent, klart og meget lavt vand, perfekt for børn at lege i. Eller du kan vælge den uspolerede og velansete nudistiske del af Platja Gran. Mere information herom finder du i vores Platja de Pals strandguide.

3. En tur langs rismarkerne

Vidste du, at der dyrkes ris i Pals? Ris har været dyrket her i næsten fem århundreder, og du kan tage en skøn tur gennem rismarkerne på enten cykel eller til fods
 
Rismarker, Pals
 
Fra april til oktober kan du også nyde en tur her i et turisttog, der går lige gennem rismarkerne, noget som både børn og voksne utvivlsomt vil nyde. Fra det lille tog har du en fantastisk udsigt ud over rismarkerne med det majestætiske Montgrí-bjerg i baggrunden.
 
Det sidste stop på turen er et besøg på en mølle, hvor du tæt på kan opleve maskinrummet og guidens demonstrationer (guiden vil enten tale spansk, engelsk, fransk eller tysk). Herefter tager toget dig tilbage til Pals. En anderledes tur, som både er sjov og lærerig for hele familien!
 
Turens varighed: ca. 1 ½ time.
Priser: børn 5,00 € og voksne 10,00 €.
Tidsplan og mere info: http://www.elxiuletdepals.com/en/route-of-pals-rice/ og +34 628 59 79 72
Bemærk: Der afholdes særlige risbegivenheder med unikke demonstrationer i forbindelse med såning og høst af risen i april og oktober. For mere information herom, spørg på turistkontoret. 

4. Et aktivt besøg i naturparken Montgrí

Basses d'en Coll, Pals

Pals er en del af naturparken Montgrí, les Illes Medes (Medesøerne) og El Baix Ter, hvor der er rigtigt mange muligheder for at tage en familieudflugt til fods, på cykel eller endda på hesteryg.
 
Du kan se, hvordan ris vokser i dette område med klitter og vådområder, men her er også smukke fugle, som du kan være heldig at få øje på. Der er en dejlig gåtur eller cykeltur ud til fugleobservatoriet. For at få det bedste ud af de dejlige omgivelser, stranden og landsbyen Pals, kan du bestille et komfortabelt sommerhus i Pals.

5. Sjov og adrenalin i Parc Aventura Costa Brava

Costa Brava Adventure Parc, Pals


Vil du opleve et unikt udendørs eventyr i løbet af ferien? Så må du ikke gå glip af Parc Aventura Costa Brava.
 
I denne eventyrpark kan du tilbringe en fantastisk dag i en fyrreskov med mere end 80 eventyraktiviteter oppe i træerne: svævebaner, reb, net, broer, tunneler, lianer som Tarzan og meget mere.
 
Costa Brava Adventure Parc, Pals
 
Selvom du medbringer meget små børn, vil de få en fantastisk oplevelse. For parken har en helt speciel legeplads for de 1- til 5-årige. Parken er på mere end 3 hektar og har noget for alle aldre og alle fysiske formåen. Lad dagen være en spændende test af dine evner eller blot en uforglemmelig oplevelse for hele familien.
 
Adventure Park er det perfekte sted at koble af fra dagligdagen på en aktiv måde omgivet af Costa Bravas smukke natur.
 
Costa Brava Adventure Parc, Pals
 
Parc Aventura Costa Brava ligger kun 5 minutter fra Pals. Parken har en parkeringsplads - også for cykler, hvis du ønsker at cykle dertil. (Hjemmeside: http://www.costabravaparcaventura.com)

6. Sol og rutschebaner i en vandpark

Vandland i Pals
Hvis du leder efter sjov i vandet, bør du tage til vandlandet Aquadiver Water Park i Platja d'Aro, som ligger ca. 28 km fra Pals. Børn og barnlige sjæle vil helt sikkert elske denne park, da der her er aktiviteter for alle aldre: et bølgebassin, en hydroterapipool, et børnebassin, legepladser til børn, et picnicområde mv.
 
Det vil være en ubekymret dag i solen, da parken også har faciliteter som udlejning af solsenge og skabe foruden brusere, butikker, restauranter og førstehjælp. 
 
Vandland i Pals
Hvordan kommer man dertil: Der går en bus fra Pals lige til vandlandet (telefon 972 82 82 83 for tidsplanen).
 
Åbningstider: Kun i sommersæsonen fra 9. juni til 11. september. Parken åbner kl. 10 og lukker kl. 19 i juli og august. Dog lukker den kl 18:30 i juni og september.
 
Vandland i Pals
Priser: Denne park er fantastisk til familier med små børn, da børn under 0,80 meter har fri indgang. Voksne og teenagere (over 1.2 meter) betaler € 33 for hele dagen, mens personer mellem 0,80 meter og 1.2 meter betaler € 19, hvilket også er prisen for +65. 
 
Hold øje med specialpriser som for eksempel kan være en familiebillet for to personer over og to personer under 1.2 meter, som indimellem tilbydes til € 85 for hele dagen. To-dages billetter og sæsonbilletter er også bedre prissat. Mere info på hjemmesiden (http://aquadiver.com/), som starter med en fantastisk video om alle attraktioner.
 
Hvis du er glad for vandparker, så er det  værd at vide, at Aquadiver og Waterworld (Lloret de Mar) er ejet af samme firma, og de har et tilbud, hvor du får gratis adgang til det andet vandland med køb af en billet til det første.
 
Læs mere om Water World i vores artikel om, hvorfor Blanes er en ideel familiedestination, foruden at være en smuk strandby kun en times kørsel fra Pals.

Map