Cueva del Gato, Benaoján, Ronda

Cueva del Gato, Benojan, Ronda

Cueva del Gato ligger i det andalusiske landskab ved Ronda og er et paradisiske område med pragtfulde naturlige pools. I modsætning til mange andre naturlige pools i landskabet, er det ganske nemt at få adgang til Cueva del Gato. Du kan køre lige til floden og parkere ved siden af.

Du skal ikke gå langt fra parkeringen til du ankommer til floden. Den lette adgang betyder dog, at der ofte kan blive overfyldt i sommermånederne, især i weekenderne.

Cueva del Gato

Vandet er krystalklart, meget rent og usædvanligt koldt. Det er et fantastisk sted til en picnic og til at blive afkølet efter en formiddags sightseeing. At vælge en ferielejlighed i Ronda vil være den perfekte måde at se en af ​​de mest besøgte byer i Spanien på.

Serrania de Ronda

Der er tre vigtige naturreservater, Los Alcornocales, ofte kaldet Europas sidste regnskov, La Sierra de las Nieves, et UNESCO-biosfærereservat og et af ​​de sidste resterende steder for den den spanske ædelgran “Abies pinsapo-træet” og Sierra de Grazalema, den region, der får mest nedbør i hele Spanien. Et faktum, der ofte kommer som en overraskelse for mange, at en by og område i det sydligste Spanien får mere nedbør end andre steder på halvøen.

For naturelskere er der alt i denne smukke region.  Få den fulde oplevelse ved at bo i en af ​​vores ferielejligheder i Serrania de Ronda.

Cueva del Gato, Benaoján, Ronda

Cueva del Gato er et af de mest unikke komplekser af grotter i Andalusien.

Den har to indgange, den ene mod nord i Hundidero og den anden mod syd i Cueva del Gato, som betyder “kattehule”. Den har angiveligt fået sit navn fra det katteagtige udseende, den har. Hulens udgang siges at ligne en kats ansigt.  

Guadiarofloden, Serrania de Ronda

Hulen blev dannet af nødvendighed. Gaduares-floden er blokeret af Sierra del Algarrobo (Algarrobo-bjergene), som følge heraf blev floden tvunget til at hugge sig igennem klipperne for at finde et udløb for sit vand. Det resulterende i dette hulekompleks, som er intet mindre end spektakulært.

Cueva del Gato er 17 meter bred og  25 meter høj, det giver et naturligt område, hvor floden Gaduares genopstår og slutter sig til Guadiaro-floden. Hovedpassagen er over 4 km lang.

I de tørre måneder er der 25 individuelle søer i komplekset. Den længste er kaldet Cabo de las Tormentas (tordenvejr) og er 114 meter lang. Søerne kan kun krydses ved svømning.

Hulen løber lidt over 8 kilometer med en hældning på 112 meter mellem indgangen ved Hundidero og Gato. Hulen er hjemsted for nogle unikke og smukke strukturer, såsom Sala de Los Gours (Gours sal), Gran Estalagmita (den store stalagmit) eller Cabo de las Tormentas - nævnt ovenfor. Andre spændende steder er Plaza de Tores (tyrefægtningen) med en diameter på 50 meter og Galeria de las Cabras (gedernes passage).

Svømning i Cueva del Gato

At besøge hulen kræver ekspertise og det rigtige udstyr. Du bør ikke forsøge at komme ind i hulen alene, da dette særlige hulekompleks er ekstremt farligt, meget kold og tilbøjeligt til at blive oversvømmet. Flere mennesker har desværre forsøgt sig og er ikke siden blevet set igen. 

Hvis du vil besøge hulen, så benyt et professionelt rejseselskab eller sørg i det mindste for at have et overblik over det komplekse system ved at besøge Centro de Interpretación Espeleológica, Montejaque (Montejaques speleology-center).

Hvordan kommer du dertil?

Cueva del Gato ligger cirka 2 km fra landsbyen Benaoján. 

Parking ved Cueva del Gato

Hvis du kommer fra Ronda så følg skiltene mod Sevilla. Efter ca. 5 kilometer kan du se et skilt med afvisning mod Benaoján / Monteque, her drejer du til venstre og følger denne vej. Efter yderligere 6 kilometer så skal du holde øjnene åbne efter et parkeringsområde på højre hånd - se billedet.

Afkørslerne er nemme at overse. Der er et lille skilt til hotellet / restauranten Cueva del Gato, men det er ikke særligt synligt, hvis du kommer fra Ronda-siden. 

Du kan parkere ved indkørslen eller køre længere ned og parkere ved siden af ​​hotellet / restauranten. Restauranten er et godt sted at nyde en frokost. Maden er meget god og priserne er rimelige. For mere information og oplysninger om priser på tlf 952167296

For de mere energiske er vandreture i dette område anbefalelsesværdigt. Der er en let og velafmærket rute fra Cueva del Gato til Benaojáns togstation (Estación de Benaoján), en rute som løber parallelt med floden - ca. 2 km.

En anden rute, som kan anbefales, er turen til hr. Hendersons jernbane, en tur på 9 kilometer, som forbinder Benaoján Estación med Jimera de Libar. Det er bedste at tage denne tur om efteråret eller foråret.

Her kan du finde yderligere information og flere ideer om, hvad du skal se og lave i Ronda.

To nærliggende landsbyer, der absolut er et besøg værd, er Zahara de la Sierra og Setenil de las Bodegas - et stop i Setenil gøres nemt, hvis man kører mod Malaga. Alt i alt en fantastisk dag i naturen!!

Kort