Ikke bare strande: 12 skønne dagsture fra Costa del Sol

Hvis du er på ferie på Costa del Sol , og du har lyst til at tage en pause fra de smukke strande, det forfriskende hav og det vilde natteliv, vil du opdage, at der er så meget mere at opdage og udforske i dette område. Denne del af Andalusien har en lang og spændende historie foruden betagende landskaber og hyggelige landsbyer, som fortjener at blive udforsket, bare en lille smule.

Vi har nøje udvalgt 12 af de mest interessante steder, som alle er indenfor rimelig kørselsafstand, når du bor på Costa del Sol , og de er dermed perfekt til en dagstur.

1. Acebuchal

Gade i Acebuchal

Acebuchal er også lokalt kendt som "den glemte landsby". Den ligger blot fem kilometer fra strandene i Nerja og er omgivet af naturparken Sierra Tejeda, Almijara og Alhama. Landsbyen er en af de mest maleriske, skjulte skatte i hele regionen.

Achebuchal

Denne lille by var skueplads for nogle forfærdelige episoder under Francos undertrykkelse i Andalusien. Byen blev opgivet i slutningen af 1940'erne, men siden er indbyggere vendt tilbage. I dag er der atter liv i landsbyen, som kan tilbyde de besøgende en skøn oplevelse. Acebuchal er et fascinerende eksempel på en typisk andalusisk landsby, hvor tiden bogstaveligt har stået stille.

Læs mere om landsbyen Acebuchal.

2. Frigiliana

Frigiliana

Et par kilometer fra Acebuchal ligger en anden dejlig landsby - Frigiliana. Den betragtes som en af de smukkeste "Pueblos Blancos" (hvide landsbyer) i Andalusien og ligger oppe på toppen af en lille bakke, hvor dens beboere kan overse et fantastisk drømmelignende landskab. Landsbyen er et populært udflugtsmål for både de lokale og for de turister, som ønsker at forlade de smukke strande i nærheden af Nerja i et par timer for at nyde anderledes gastronomi, smukke landskaber og en spændende historie i denne landsby og dens omgivelser.

Frigiliana ligger i det smukke område af Axarquia, et landområde præget af bølgende bakker, marker og enge. Det er kendt for at være et af områderne i Andalusien, hvor økonomien stadig er baseret på produktion og handel med naturressourcer ved hjælp af traditionelle dyrkning- og forarbejdningsmetoder.

3. Ronda

Ronda

Historie, natur, gastronomi og kunst. Den smukke by Ronda har en rig historisk og kunstnerisk arv, romerske og mauriske monumenter, en frodig natur, nogle af de mest eftertragtede og værdsatte spanske vine og en bjergtagende dramatiske beliggenhed, en fantastisk palet som samlet bidrager til at gøre Ronda til en af de mest besøgte og fotograferede byer i Andalusien.

Ronda

Ronda ligger mindre end en times kørsel fra Marbella, hvorfra turen går op igennem den fantastiske naturpark Serrania de Ronda, som er oversået med pueblos blancos (hvide landsbyer) og spændende steder. Oppe på toppen i næsten 800 meters højde ligger maleriske Ronda med udsigt over den fantastisk dal. 

4. El Torcal

El Torcal, Antequera

El Torcal er en af de mest unikke og vigtigste naturparker i Andalusien. Parken ligger blot et par kilometer fra Antequera, i provinsen Málaga. Naturreservatet er fuldt af fascinerende klippeformationer, hvoraf nogle af dem er blandt de ældste i Europa. Landskabet har en helt speciel surrealistisk atmosfære, som vi varmt kan anbefale at opleve. 

Bjergged i El Torcal, Antequera

Området er også hjemsted for mange arter af flora og fauna, såsom stenbukke, kongeørn og grif samt større arkæologiske udgravninger, hulemalerier og stendysser. Der er også et astronomisk observatorium og spektakulære ruter for vandrere og naturelskere.

5. Granada

Alhambra, Granada

Simpelthen et uundgåeligt besøg. Lidt over en times kørsel fra solen og strandene på Costa del Sol, kan du besøge en af de smukkeste og mest fascinerende byer i Spanien, nemlig vidunderlige Granada.

Arabisk marked i Granada

Granada er meget mere end den berømte og pragtfulde borg Alhambra. Her finder du det charmerende arabiske kvarter Albayzin, flamenco og hule huse i Sacromonte-kvarteret, de fascinerende bjerge i Sierra Nevada foruden kunst og kultur på nærmest hvert gadehjørne. 

6. Caminito del Rey

Camino del Rey

Camino del Rey var indtil for nylig kendt som "den farligste vej i verden". Nu er den blevet helt nyrenoveret og sikker at færdes på. I løbet af blot et par måneder er stien blevet en af de mest besøgte attraktioner i hele Málagaprovinsen.

Camino del Rey, El Chorro

Stien er bygget i begyndelsen af det 20. århundrede som en servicevej for bygningsarbejdere, som arbejdede på kraftværket i slugten af El Chorro. Selvom det at krydse Camino de Rey nu udgør langt mindre fare end tidligere, kan stien stadigvæk tilbyde et alvorligt adrenalinsus og en utrolig udsigt, når man går i 100 meters højde. En oplevelse man bestemt ikke bør gå glip af!

7. Mijas Pueblo

Mijas Pueblo

Mijas Costa er en meget populær landsby på Costa del Sol, den ligger kun få kilometer fra stranden og besøges af mange turister. Den ligger på en stejl bjergside med en fantastisk udsigt ud over kysten. Den gamle bydel - Mijas Pueblo - en af de mest velholdte hvide landsbyer i området.

Gå ikke glip et besøg på de arabiske mure og i de arabiske haver, som tilbyder nogle af de smukkeste udsigter ud over Costa del Sol. Læg også vejen forbi det lille smukke Virgen de la Pena kapel. De bjergrige omgivelser tilbyder også mange muligheder for udendørs entusiaster, mens der i landsbyen er masser af muligheder for hvile og smage for dem, som foretrækker en ferie af denne art.

8. Comares

Via Ferrata Puerta de la Agua, Comares

Hvis du søger natur og adrenalin, kan Comares være stedet for dig. Denne bjerglandsby, som ligger i Málagaprovisen, har et væld af klatreruter, vandreture og vandrestier og en af de længste ziplines i Europa.

Comares, Axarquia, Málaga

Dette her hotel har en fantastisk restaurant, hvor du kan smage den berømte ret "migas" ledsaget af et glas sød vin. Byen byder på smukke naturlandskaber og interessant lokal kulturarv. Det menes, at byen blev grundlagt omkring det 7. århundrede f.Kr., og fra det 8. århundrede f.Kr. og frem var byen hjemsted for en maurisk fæstning. Byen emmer stadigvæk af at være en gamle andalusisk landsby i landdistrikterne, på disse egne er det en værdsat kvalitet.

9. Grotterne i Nerja

Grotterne i Nerja

Drypstensgrotterne i Nerja Caves er nogle af de mest imponerende naturskabte attraktioner i Spanien. Siden de blev opdaget ved en tilfældighed i 1959 af en gruppe drenge, har hulerne afsløret mange vidundere for forskere gennem årene.

Fra den længste kalkstenskolonne i verden, til hulemalerier fra neandertalerne, der levede for mere end 42.000 år siden, Nerja grottesystem skjuler utallige, imponerende og vidunderlige arkæologiske og geologiske skatte. Et besøg her er en fortryllende oplevelse. 

10. Naturparken Los Alcornocales

Los Alcornocales, naturpark

Denne smukke park tager sit navn fra de mange "indbyggere",  korkegetræerne eller "Alcornocales" i spansk.

Denne par ker utrolig rig på biodiversitet, den er således hjemsted for mere end firs forskellige arter af planter samt høge, ørne, gribbe, og mange arter af pattedyr. I parken findes også talrige arkæologiske aflejringer fra Alolitica og neolitiske epoker og også bronzealderen . Inde i parken vil du finde smukke mauriske landsbyer såsom den utrolige Castellar de la Frontera.

Naturparken Los Alcornocales (Cadiz)

Parkens mest karakteristiske træk er helt sikkert landskabet, som er utrolig frodig hele året rundt takket være den konstante strøm af fugtige briser fra Atlanterhavet. Det er en spektakulær park, perfekt til at tilbringe en dag, hvor man kan spotte dyrelivet og her er gode muligheder for både gåture, cykling, ridning eller nyde en guidet tur i jagten på parkens eftertragtede lokale svampe.

11. Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas, Cadiz

Landsbyen, som holder et bjerg oppe! Den smukke pueblo blanco Setenil de las Bodegas har et helt specielt fænomen, som har gjort den berømt i hele Spanien: mange af de boliger i Casco Antiguo (den gamle bydel) er blev bygget direkte ind i et bjergs klippefyldte side.

I denne region er der andre byer med huse skåret ind i klipper (som for eksempel Guadix eller Sacromonte kvarteret i Granada), men ingen andre steder i Spanien er denne konstruktionsmetode udnyttes så spektakulært som i Setenil de las Bodegas.

Setenil de las Bodegas, Cadiz

Hvis du ønsker at tage postkort-perfekte billeder, så er Setenil stedet for dig. Glem ikke at tage en gåtur gennem byen for at nyde landskabet og naturen i området. Og forlad ikke byen uden et besøg på en af landsbyerne dejlige restauranter, hvor du kan smage nogle af de lokale hjemmelavede specialiteter.

12. Málaga 

Málaga

Hovedstaden på Costa del Sol bør bestemt besøges. Byen byder på en imponerende palet af museer, romerske og arabiske monumenter, en livlig havn, gastromarked, strande, natteliv og restauranter.

Katedralen i Málaga

I modsætning til mange andre kystnære feriesteder, foregår der noget i Málaga hele året rundt, hvilket gør byen og omgivelserne til et livligt og interessant sted. Der er masser af arrangementer at vælge imellem, herunder Semana Santa i påsken, den årlige filmfestival og Feria i august, plus flamenco shows og koncerter af alle typer ... hvis du tager til Málaga, så forvent at blive forkælet!

El Pimpi

Kort