De bedste ting at lave og se i Santa Pola

På den smukke sydøstlige spanske kyst på Costa Blanca finder du Santa Pola, som er det perfekte feriemål til en afslappende ferie i solen. 

Video af Santa Pola

Selv om det er et ret roligt sted, tilbyder Santa Pola alligevel en bred vifte af aktiviteter for alle aldersgrupper, uanset om du vil se på museer eller opleve et adrenalinfyldt eventyr. Her er de bedste ting at lave og se i Santa Pola!

Slap af på en af ​​de mange lokale strande

Strand ved Santa Pola

Santa Pola er et sandt strandparadis med lange sandstrækninger og intime, maleriske bugter. Mange af disse strande ligger tæt på byens centrum, så du ikke behøver at gå eller køre langt fra din lejlighed i Santa Pola, når du vil tilbringe en dag på stranden.

En strand, der er værd at nævne, er Playa Levante, som er blevet tildelt det blå flag. Her kan du slappe af og nyde alle de bekvemmeligheder, du ville forvente af en fantastisk strand. En anden strand med mange faciliteter er Playa de Varadero i den mere urbaniserede østlige del af Santa Pola. Begge strande er perfekte steder til en dag på stranden med børn på Costa Blanca.

Strand ved Santa Pola

Hvis du foretrækker mere rolige og mere uudforskede steder, så bør strande som Playa de la Ermita, Playa de la Gola, Calas del Cuartel og Calas de L'Aljub helt sikkert være på din liste. Andre strande, der fortjener et besøg under dit ophold, er Gran Playa, Playa Lisa, Playa Tamarit, Playa del Pinet og Calas Santiago Bernabeu.

Vandsport, Vandsport, Vandsport!

Kitesurfing ved Santa Pola

Santa Pola er et fantastisk sted for vandsportsentusiaster. Ofte er vindforholdene på de lokale strande helt ideelle til windsurfing og kitesurfing, hvorfor verdensmesterskabet i windsurfing er blevet afholdt i Santa Pola. Der er også mange lokale, som udnytter de gunstige forhold, så der er gode muligheder for at lære nogle af de lokale at kende på din ferie på Costa Blanca.

Windsurfing ved Santa Pola

De bedste strande til windsurfing ved Santa Pola er Gran Playa, Playa Lisa, Playa Tamarit og Playa de la Gola. Du kan finde flere klubber ved disse strande, hvor du kan leje udstyr og tilmelde dig undervisning, hvis du ønsker det. Andre muligheder for vandsport i Santa Pola omfatter sejlads, paddle boarding, kajakroning, dykning og snorkling.

Udforsk de berømte saltvandslaguner ved Santa Pola

Saltvandslaguner ved Santa Pola - Torre de Tamarit

Vest for Santa Pola finder du Salinas de Santa Pola (saltvandslagunerne ved Santa Pola), som er et naturreservat og et særligt beskyttet område til bevaring af vilde fugle. Saltvandslagunerne dækker et område på 2.496 hektar. Man begyndte helt tilbage i det 14. århundrede med at udvinde salt. I dag udvindes der stadigvæk salt fra lagunerne men ikke i samme grad som tidligere. I naturreservatet finder du Museo de la Sal (Saltmuseet), hvor du kan lære mere om saltudvindingsprocessen og dens historie. Det store saltbjerg, som minder om et isbjerg, er en påmindelse om den tidligere unikke saltindustri i Santa Pola.

Flamingoer er ved saltvandslagunerne ved Santa Pola

Saltvandslagunerne er et godt sted at slappe af og tilbringe en dag i naturen med børn. Der er adskillige vandreruter, der fører dig gennem parken, hvor du kan udforske den unikke og varierede flora og fauna samt de ubestridte stjerner ved saltvandslagunerne, de elegante lyserøde flamingoer. Glem ikke kikkerten, fordi der findes mange flere fuglearter ved saltvandslagunerne.

Besøg slottet / fæstningen

Santa Pola castle/fortress

På Plaza de la Glorieta i centrum af Santa Pola finder du slottet / fæstningen Santa Pola, som er en bygning af “høj kulturel interesse” (Bien de Interés Cultural). Det er bygget i det 16. århundrede og er et godt eksempel på militær renæssancearkitektur. Slottes hovedformål var at beskytte lokale søfolk mod de hyppige piratangreb.

Santa Pola slot / fæstning

I dag bliver slottet brugt som et kulturcenter, hvor der afholdes både kulturelle og religiøse begivenheder. Det huser også Museo del Mar (et maritimt museum). Du kan komme ind i Santa Pola-fæstningen via den store port, som fører ind til en stor gårdhave kaldet Patio de Armas. Sørg for at nyde en drink eller noget at spise på den travle Plaza de la Glorieta, mens du nyder udsigt ud over slottet.

Sjov i Pola Park

Hvis det skal være en sjov dag i Santa Pola, så tag en tur i Pola Park, som er en forlystelsespark på 24000 m2 med 30 attraktioner herunder rutsjebaner, flyvende stole, en rutsjebane, en piratbåd, karts, minigolf og så meget mere. Pola Park tilbyder en række aktiviteter og attraktioner for alle aldersgrupper, og den ligger kun et stenkast fra Santa Polas centrum. Parken har også mange muligheder for at spise, så du behøver ikke bekymre dig om at medtage din egen frokost.

Pola Park er det perfekte sted for en sjov familiedag. Priserne starter fra € 3 for en attraktion. Vi anbefaler at konsultere Pola Parks hjemmeside for åbningstider.

Undervisning på det kommunale akvarium

En anden spændende mulighed for en familieaktivitet er et besøg på Acuario Municipal de Santa Pola (det kommunale akvarium i Santa Pola), som er det største saltvandsakvarium i hele Valencia provinsen. Akvariet tjener både et uddannelsesmæssigt formål såvel som et ønske om at give de besøgende mulighed for at lære de lokale marine liv at kende og forstå vigtigheden af at beskytte og bevare truede arter. Der er i alt 9 store akvarier er fyldt med interessante dyr og elementer af deres habitat.

Tag en bådtur til Isla Tabarca

Santa Pola er den nærmeste by til Isla Tabarca (Tabarca øen), da kun 9 kilometer adskiller de to steder. Isla Tabarca er den mindste ø i Spanien, hvor folk bor hele året. Befolkningen på denne ø er omkring 80 mennesker, men i sommermånederne er øen meget besøgt af turister og ikke overraskende er turismen den vigtigste indtægtskilde for øen.

Øens historie er som en eventyrroman med pirater, der søgte tilflugt på øen indtil slutningen af ​​det 18. århundrede. Senere omkring 1760 led tunesiske søfolk skibbrud nær øen, de blev reddet og slog sig efterfølgende ned på øen. Kong Karl den 3. af Spanien (Carlos 3.) besluttede at sætte en stopper for pirater ved at befæste øen Tabarca, og disse rester kan stadig ses i dag.

I dag behøver du ikke frygte piraterne længere, hvis du vil besøge Tabarca. Der er flere virksomheder i Santa Pola, der dagligt sejler ud til øen med besøgende. En af dem er Tabarbus, der organiserer bådsture til øen, en tur der blot tager 15 minutter!

Når du ankommer til Tabarca, vil du bemærke, at øens vegetation er ørkenlignende. Det er et økologisk interessant sted, som er blevet erklæret et maritimt naturreservat kaldet Reserva Marina de la Isla de Tabarca, og det er et fristed til beskyttelse af fugle. Glem ikke dit udstyr til snorkling, de de mange strande og maleriske små bugter er helt ideelle stedet at snorkle. 

Nyd udsigten fra Faro de Santa Pola

I det nordøstlige Santa Pola står Faro de Santa Pola (fyrtårnet Santa Pola) midt i en fantastisk natur med strålende udsigt ud over Middelhavet og Isla Tabarca. Det er et godt sted at udforske kystområdet til fods eller på cykel og nyd en familiedag ude i naturen. Sporadisk vil du kunne se paragliders og parasailere, som svæver rundt i dette område. Medbring mad og drikke, da der ikke er nogen restauranter eller butikker i nærheden.

Santa Pola er en destination, der giver uendelig mange muligheder for at nyde din ferie til fulde. Med smuk natur, behagelige strande, en forlystelsespark og masser af muligheder for vandsport foruden de prægtige saltvandslaguner. Bo i Santa Pola og holde en skøn ferie på Costa Blanca. 

Kort