Hvor skal du bo på en ferie i Sevilla

Andalusiens hovedstad Sevilla indbyder året rundt til en skøn ferie i solen. Her på den andalusiske slette ved Guadalquivirflodens bred mødes nutidens moderne bygninger med fortidens vingesus under behagelige temperaturer. Læs vores guide og find dit ideelle sted at leje en ferielejlighed i Sevilla.  

Hvor skal man bo på en kulturel ferie i Sevilla?

Real Alcazar, Sevilla

Sevillas historie er i høj grad bundet sammen med sin smukke beliggenhed ved Guadalquivirfloden. Byen spillede en vigtig rolle i forbindelse med den kristne generobring af den iberiske halvø fra maurerne i midten af 1200-tallet.

Hvis du ønsker at opleve nogle af de bedste kulturelle tilbud i Sevilla, kan du vælge at leje en ferielejlighed i nærheden af Santa Cruz, Sevillas tidligere jødiske kvarter. Her finder du kongeslottet Real Alcazar, som stadigvæk benyttes af den spanske kongefamilie, når de er på besøg i Sevilla. Over for kongeslottet ligger byens fantastiske katedral, som er en af verdens største katolske katedraler. Disse to prægtige bygninger er sammen med “el archivo de indias” (det indiske arkiv) optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er helt fortjent nogle af Sevillas største turistattraktioner. Gå i Christoffer Columbus' fodspor og besøg den sidstnævnte bygning, som indeholder alle dokumenter fra Spaniens erobringer i Amerika og Filippinerne foruden Christoffer Columbus' dagbog. Det er gratis at komme ind.

Katedralen i Sevilla

Har du lyst til at komme tæt på byens rødder, så besøg Trianakvarteret på den venstre flodbred af Guadalquivir. Indbyggerne i Trianakvarteret har i generationer ikke følt sig ikke som “sevillanos”, men som beboere i deres egen by, Triana. Tidligere var det her kunstnere og fiskerne boede og Triana har også været fødested for mange tyrefægtere og mange af flamencodansens sangere og dansere. På grund af områdets lerholdige jord husede bydelen tidligere mange keramikfabrikker, hvor der blev produceret den berømte sevillianske keramik. I dag er der knapt så mange producenter, men de er her og deres lokale produktion sælges fra små hyggelige farvestrålende butikker i de små gader.

Mange steder i byen er husmurene også stadigvæk dekoreret med farverige tegl, en tradition som stammer helt tilbage til tiden under maurerne. Lej en ferielejlighed i Triana, slentre gennem de smalle gader og oplev den særlige atmosfære i dette kvarter.

Italica, Sevilla

Blot 10 minutters kørsel mod nordvest ligger den tidligere romerske by Italica, som i dag består af velbevarede ruiner. Tag bus nummer 0006 fra busstationen på Plaza de Armas og stå af i Santiponce. Herefter er der blot 1 km op til indgangen. Hvis du er interesseret i tv-serien Game of Thrones, så blev flere scener filmet her. Du kan også vælge at tage til den spændende by Carmona på den østlige side af Sevilla, en by som både rummer gamle mauriske bygningsværker og romerske ruiner herunder den bedst bevarede nekropolis i hele Andalusien.   

Hvor skal man bo på en familieferie i Sevilla?

Familieferie i Sevilla

Selvom Sevilla er en storby med mange kulturelle seværdigheder, så er det også muligt at finde sjove og spændende aktiviteter for børn. Blot ti minutters gang fra byens gamle centrum ligger Plaza de la Encarnación. Tidligere på denne plads lå Sevillas første fødevaremarked, men i 1973 var bygningen i så dårlig stand, at den blev revet ned. Planerne var efterfølgende at bygge en underjordisk parkeringskælder og en ny markedshal. Men under den gamle bygning lå der ruiner fra både romertiden og den mauriske besættelse, som nu kom til syne. Disse ruiner har man bevaret og er et spændende besøg for både børn og voksne.

Setas de Sevilla, Plaza de la Encarnación

Over de gamle ruiner er der bygget en fantastisk trækonstruktion, som har fået kælenavnet “Setas de Sevilla”, (Sevillas svampe) på grund af det meget avantgarde, moderne og anderledes design, som ligner 6 gigantiske svampe. Både fra museet under jorden og fra gadeniveau er det muligt at tage en elevator op på øverste etage, hvorfra der er en uforglemmelig udsigt ud over Sevilla og en 250 meter lang gangbro hen over “svampenes paddehatte”.

En af de bedste oplevelser for børn i Sevilla er forlystelsesparken Isla Magica, som kan levere underholdning til børn i alle aldre. Her er både rutschebaner, vikingeskib og karruseller foruden et stort vandland, hvor kan man blive kølet ned på varme dage. Hvis man ønsker at komme indenfor en tur, så vises der hele to forskellige 4D film for børn over 5 år.

Isla Mágica, Sevilla

To af de bedste steder at leje en familievenlig feriebolig i Sevilla er områderne Alameda og Macarena. Begge ligger i den nordlige del af den gamle bydel med under 1 km til “Las setas” og kun 3 km fra byens centrum. 

Hvor skal man bo på en gastronomisk ferie i Sevilla?

El Rinconcillo tapas bar, Sevilla

I det sydlige Spanien er det at spise forbundet med at socialisere og hygge sig sammen og et måltid kan godt tage mange timer, uanset om det er til frokost eller til aften. Enhver sydspansk restaurant og bar med respekt for sig selv har et udvalg af tapas, som er små lokale retter, der lige tager toppen af sulten. Gør som de lokale og gå på "tapeo", hvilket er ensbetydende med at gå fra bar til bar og spise sig mæt i disse små lækre retter. 

Sevilla er et mekka for tapas. Her findes et overflødighedshorn af steder, hvor man kan få stillet sulten både på barer med lokale traditionelle retter og restauranter med mere moderne retter med et spansk aftryk. De traditionelle retter er ofte relative simple og lavet af de råvarer, som Sevillaprovinsen kan levere, hvilket i høj grad er oliven, vin, grøntsager, appelsiner og mandler foruden naturligvis de dyr, som holdes på de andalusiske enge, herunder svin, får og geder.

Tapas - Gazpacho

Dette store udbud af friske råvarer har givet grobund for et imponerende udbud af lokale retter som både indbefatter supper, som den kolde grøntsagssuppe Gazpacho, jamon, (tørret skinke af høj kvalitet) og pringa (langsomt ovnstegt svinekød). Du kan også finde simple grøntsagsretter som papas aliñás (kartofler med olie og løg) og sammenkogte retter som huevos a la flamenca (flamboyante æg), som er en andalusisk specialitet bestående af stegte grøntsager som ovnbages med æg øverst. De mest almindelige desserter er appelsinskiver overhældt med olivenolie og de små kager Pestiño, som minder om danske klejner tilsat honning.

Lej en ferielejlighed i Sevillas gamle bydel for at være tæt på de mest autentiske barer og restauranter. Find El Rinconcillo på Calle Girona, 40, en af de ældste sevillanske taverner, der blev grundlagt i 1670 og meget anerkendt for sine traditionelle tapas fra gamle opskrifter. En anden traditionel bar i Sevilla, hvor det er almindeligt at spise stående er Bodeguita Romero. Den ligger i Calle Harinas número 10 i Arenalkvarteret tæt på tyrefægterarenaen. Her finder du et spændende udbud af tapas, hvor stjernen uden tvivl er "Montadito de Pringa" - en lille burger med lækker langtidsstegt svinekød.

Bodeguita Romero

Har du lyst til at sidde ned og nyde dit måltid mellem byens lokale indbyggere, så besøg Restaurante El Cairo, som ligeledes ligger i Arenal i Calle Reyes Catolicos 13. Her finder du traditionelle retter lavet til perfektion. Du kan vælge mellem baren, hvor der serveres tapas eller restauranten, hvor der serveres større retter.

I Alamedakvarteret på Calle Teodosio, 53 ligger restaurant Antigua Abacería de San Lorenzo, som er et meget charmerende etablissement. Bygningen er fra 1700 tallet og var tidligere områdets lille købmandsbutik. Før i tiden var det almindeligt, at købmanden lod kunderne smage på produkterne, og det er den stemning, som restauranten ønsker at gengive med sin inviterende atmosfære. Det smitter også af på menukortet, som har et ganske omfattende udvalg af både oste og vine, produkter som er nemme at spise ved baren.

Gå ikke glip af Spaniens ældste restaurant fra 1386. Efter sigende skulle mange kendte personer igennem tiderne have besøgt stedet, herunder Alexander Dumas i 1824. Den ligger i Sevillas centrum lige bag katedralen og serverer både traditionelle spanske retter og nyfortolkninger af ældre klassikere. Du finder Antigua Taberna de Las Escobas på c/ Álvarez Quintero 62. Lej en af vores skønne lejligheder i Sevillas gamle bydel og vær helt tæt på de mange traditionelle barer og restauranter.

Antigua Taberna de Las Escobas

I Sevillas Macarenakvarter ligger der også en stort udbud af gode barer og restauranter.  Tæt ved den gamle romerske forsvarsmur og kirken Basílica de la Macarena finder du på C/ Antonio Buero Vallejo El Colmao de Gascón Rubio, som serverer et bredt udvalg af både andalusiske og nordspanske retter, som ofte indbefatter torsk.  

Lidt uden for den gamle romerske bymur finder du Restaurante Yebra, som har eksisteret siden 1959. Her serveres traditionelle retter, som kokken formår på mirakuløs vis at tilsætte nye avantgarde ideer og stilarter. Restaurante Yebra ligger i calle Medalla Milagrosa.

Mercado de Triana

Lej en feriebolig i Sevilla og lav selv mad hjemme med frisk spanske råvarer. Find dine ingredienser på et af Sevillas spændende fødevaremarkeder. På Plaza de Encarnacion under “Las Setas” ligger et spændende og moderne fødevaremarked, og i Triana ligger et traditionel fødevaremarked lige til højre for Trianabroen, når du krydser Guadalquivir. Dette marked kan dateres tilbage til 1823, og selvom det fik en tiltrængt renovering i 1992 i forbindelse med verdensudstillingen i Sevilla, så har det formået at bevare sin charme og autenticitet. Bliver du for sulten af at gå på dette marked og opgiver tanken om hjemmelavet frokost, så køb ind til aften og kryds Trianabroen.

Når du krydser Trianabroen tilbage til Sevilla finder du “mercado lonja del barranco”, som huser 20 forskellige moderne stande, som serverer de lækreste retter. Vælg mellem friske blæksprutter fra Galicien, et stort udbud af lokale tørrede skinker, den lokale kolde sommersuppe Salmorejo og naturligvis paeller i alle afskygninger både med og uden kød og skaldyr.

Hvor skal man bo på en ferie på budget i Sevilla?

Santa Cruz kvarteret, Sevilla

Lej en budget ferielejlighed i Sevilla og besøg byens storslåede bygninger, der i sig selv et besøg værd også blot set udefra, hvis ikke du vil betale for at komme ind. Nogle af dem, så som "el archivo de indias" er heldigvis gratis at komme ind i.

Det samme gør sig gældende for den imponerende tidligere tobaksfabrik  “Real Fábrica de Tabacos”, som i dag er en del af universitetet i Sevilla, og som ligger syd for Santa Cruz kvarteret. Bygningen blev bygget i det 18. århundrede efter opdagelsen af Amerika og de efterfølgende gode år for Sevilla, hvor skibene blandt andet medbragte den værdifulde tobak til byen. Fabrikken var en af datidens største bygninger, og den dannede rammen om operaen Carmen, som er en kærlighedshistorie om en tobaksansat i Sevilla.

Real Fábrica de Tabacos, Sevilla

Fra tobaksfabrikken er der kun et stenkast over til Plaza de España og Maria Luisa parken, som ligeledes er to gratis oplevelser og seværdigheder i Sevilla. Nyd den smukke plads og slap af i parken ved siden af et lille springvand. I bunden af parken ligger byens arkæologiske museum, hvor der er gratis adgang for EU-borgere.  I den modsatte ende af byen ligger “Las Setas”, som nedefra er et imponerende syn i sig selv. Blot 850 meter derfra på den anden side Sevillas gamle bydel ligger kunstmuseet “Museo de Bella Artes”, som er gratis for borgere i EU, husk dokumentation.

Maria Luisa parken, Sevilla

Gå en tur rundt i byen, gå langs Guadalquivir-floden og omkring de smalle gader i den gamle bydel og nyd den sydspanske atmosfære gratis.

Hvor skal man bo på en luksusferie i Sevilla?

Sevilla er i høj grad en by, som emmer af storhed og luksus. Byen var tidligere meget velhavende, som følge af sit monopol på handelen med den nye verden. Det betød store bygninger, store og mange kirker, et af landets første universiteter og en af landets første tyrefægterarenaer, som stadigvæk ejes af en række adelsfamilier. I dag anvendes mange af disse gamle bygninger til både restauranter og wellness-centre foruden en del af dem udlejes som luksusferieboliger. 

Slap af med afslappende massage og spabade i et af byens termiske bade. Besøg Las termas de hispalis i Santa Cruz kvarteret og bliv forkælet med både tyrkiske og romerske bade. Hos Aire de Sevilla i samme område af byen kan du vælge kombinationer med termiske bade og massage, eller du kan vælge at lade dig nedsænke i vin fra Ribera de Duero i et par timer og mærke vinens antioxidanter  virkninger på din krop. Mulighederne er mange. Priserne ligger fra €59 til €129 alt efter det valgte produkt.

Aire Bade, Sevilla

Oplev Sevilla fra Guadalquivir og tag på en sejltur på floden. Her kan du vælge at leje en privat båd med bespisning. Du kan også leje en båd og tage ud på din egen udflugt. Hvis du lejer hos Guadaluxe starter priserne ved 110€ per time for båden, mens der er flere muligheder for valg af middag, hvor prisen varierer mellem €25-45 per person. Selskabet Andaluza de barcos tilbyder også ture på Guadalquivir, hvor det er muligt at få skræddersyet din tur, hvis du for eksempel ønsker en romantisk middag på Guadalquivir. Priserne starter fra €140 pr. time.

Guadalquivirfloden, Sevilla

Hvis du hellere vil nyde din aftensmad på fast grund og i luksuriøse omgivelser, så huser Sevilla flere fantastiske restauranter. En af dem er Abantal Restaurante, som ligger lige udenfor kvarteret Santa Cruz. Her er kvaliteten af maden så høj, at restauranten siden 2014 hvert år er blevet tildelt en stjerne af Michelin Guiden. Der kan vælges mellem to faste menuer, og restauranten fremhæver selv, at der lægges vægt på smagen, kreativitet og tekstur, foruden præsentationen og garneringen. Husk at bestil bord.

Ikke langt derfra i c/ Chaves Nogales ligger Restaurante Tribeca, som ligeledes tilbyder forrygende kulinariske oplevelser. Her tilbydes et omfattende menukort med spændende, moderne og avantgarde retter serveret i flotte og stilfulde omgivelser. Der er også mulighed for en fast gourmet-menu sammensat på forhånd af kokken. Restauranten benytter i høj grad årstidens produkter, som skal være højeste kvalitet, og kokken ønsker at kreere smagsfulde retter med respekt for de enkelte produkter. Husk også her at bestille bord.

Hvor skal man bo på en ferie i Sevilla med fokus på natteliv og byfester?

Alfalfa kvarteret, Sevilla

Et af de bedste steder at opleve en lokal fest Plaza de Salvador i Alfalfakvarteret, hvor der ligger adskillige meget små barer, hvilket betyder, at gæsterne står ude på pladsen. Det giver en helt speciel atmosfære. De fleste af byens barer serverer de lokale øl Cruzcampo, mens nogle steder også tilbyder øl fra små lokale bryggerier.

I Calle Perez Galdós og de omkringliggende gader ligger der et væld af loungebarer som Cabo Loco, Ruko N' Roll og Berlin. I Cuesta del Rosario ligger diskotekerne Culture Club og Santuario Sevilla. I Alamedakvarteret lige nord for den gamle bydel er der ligeledes et bred udbud af steder til en festlig aften og nat. Langs hovedgaden Alameda de Hercules ligger det ene sted efter det andet, enten lige på gaden eller i en af de små gader bagved. Her kan du gå på Jazzbaren Jazz Naima Sevilla, Loungebaren 1987 eller det rustikke sted Plan B.

Semana Santa, Sevilla

Om foråret fester Sevillas indbyggere ekstra meget. Først fejres påskeugen, Semana Santa med et væld af religiøse optog med udsmykkede opsatser, som bæres rundt i byen akkompagneret af store orkestre. Sevilla er kendt for at have den bedste og mest pompøse fejring af påsken i hele Spanien. Selvom det er en religiøs fejring, så er det også en fest, hvor familiemedlemmer, som er fraflyttet byen kommer hjem og man samles omkring familien. Da der er over 60 broderskaber (foreninger som hører til en specifik kirke, hvor de er med til at arrangere og afholde optogene) i Sevilla, som alle skal have deres procession gennem byen og katedralen, så er dette en begivenhed, som strækker sig over hel uge. 

Feria de Abril i Sevilla

Efter fejringen af Semana Santa, kommer den ultimative fest i Sevilla. Lej en feriebolig i Sevilla og oplev på første hånd kulturen og traditionerne forbundet med byfesten feria de Abril de Sevilla” Den afholdes på et stort området i kvarteret Los Remedios syd for Triana. Her opføres små huse, hvorfra der serveres både mad og drikke og på pladsen ved siden af opstilles et midlertidigt tivoli. Kvindernes påklædningen til denne byfest består af de farverige flamencokjoler, som alle uanset alder lufter og nyder at vise sig frem i. Folk fra hele Spanien besøger Feria de Abril de Sevilla, da det er en af de bedste fester i hele landet.

Hvor skal man bo på en romantisk ferie i Sevilla?

Plaza España, Sevilla

Sevilla er helt ideel til en romantisk ferie. Gå rundt i de smalle gader, hop ind og ud af barer og nyd romantiske måltider på en af de små pladser. Plaza de España er et af de mest ikoniske og romantiske steder i byen, hvor mange par kommer her for at tage billeder sammen. Lige bag gemmer en af Sevillas mest emblematiske haver sig, nemlig den smukke og meget romantiske park Maria Luisa, som huser de mest pragtfulde statuer og små springvand. Slå jer ned på et af parkens mange græsområder og nyd en picnic i skyggen af de imponerende træer. Eller sæt jer ved den romantiske statue Glorieta de Bécquer, hvis tre kvinder repræsenterer de tre former for kærlighed, den drømmende, den besatte og den mistede.

Glorieta de Bécquer statue, Sevilla

Flamenco er indbegrebet af lidenskab og kærlighed, Sevilla er et af de bedste steder af opleve det. Hvis i bliver grebet af stemningen og denne ikoniske dans, så kan i vælge at tage enten et weekendkursus eller nogle få privattimer på af byens mange flamencoskoler.

Er der noget mere romantisk end bare at gå rundt på egen hånd i kvarteret Santa Cruz og suge stemningen til sig? Her er mange små snørklede gader med charmerende bygninger og fortællinger. Forfatteren José Zorrilla benyttede således i 1844 en rigtig bygning som rammen for et af den fiktive person Don Juans møder i Sevilla. Bygningen ligger der endnu på Plaza de los Venerables i Santa Cruz kvarteret. Lige ved siden af ligger en af byens mest romantiske gader. Den hedder korrekt Calle Reinoso, men kaldes i daglig tale kun for “La calle de los besos”,”Kyssenes gade”. Årsagen hertil skyldes, at boligerne ligger så tæt på hinanden, at man kan stå på hver sin balkon på hver sin side af gaden og kysse hinanden.

Calle de los Besos, Sevilla

Gå en tur langs Guadalquivirfloden ved aftentide, når byen kommer til live efter siesta og oplev den charmerende stemning, når gaderne fyldes med mennesker, som nyder en drink og en tapa. Kryds floden over til det charmerende kvarter Triana. Med den tiltrængte renovering i begyndelsen af år 2000 blev Triana mere en del af Sevilla, og bydelen er i dag et af byens mest trendy og romantiske områder.

Her kommer både de lokale og de besøgende ned til Guadalquivir og slår sig ned på en af de mange hyggelige lokale barer langs flodbredden på Calle Betis, hvorfra du kan nyde en drink, mens solen synker og lyset over Sevilla langsomt skifter og efterlader denne storslåede by i mørke. Nyd aftensmaden på LEVEL 5th, som er en tagrestaurant lige ned til Guadalquivirfloden.   

Sikkerhed i Sevilla

Politi i Sevilla

Generelt er det meget sikkert at færdes i Sevillas centrum omkring kvartererne Barrio Santa Cruz, Centre, El Arenal, Macarena og Los Remedios i dagtimerne. Dog bør man være opmærksom på lommetyve og tricktyve. Særligt omkring katedralen tilbydes turister en rosmaringren, som først er gratis, men tager man imod den, forventer “giveren” dog alligevel at få betaling, hvorved deres kumpaner ser, hvor man gemmer sine penge. Et andet trick, som ofte benyttes er “ den hjælpsomme”, hvor en “lokal” gør ofret opmærksom på, at denne har fået en fugleklat på tøjet. “Den hjælpsomme” hjælper nu med både vand og renseservietter, som de “helt tilfældigt” har på sig. Mens man er optaget af at få fjernet fugleklatten, fjerner en medsammensvoren ofrets værdigenstande.

"Som i de fleste andre storbyer anbefales det at færdes i oplyste og befærdede gader om aftenen og natten og undgå uoplyste og tomme gader samt byens parker. Er du faret vild og endt i et område, hvor du ikke føler dig tryg, så tag en taxa. De kommer hele tiden og prisen er til at betale" fortæller skribent og lokalguide Christine Stranne