Spadsereture i Sevilla

Når det kommer til spadsereture, er der ikke mange byer, der er mere egnede end Sevilla i den sydspanske region Andalusien. Byens centrum er hovedsagelig en bilfri zone, hvilket gør det til et godt sted at gå rundt og beundre alle de smukke seværdigheder, som denne fantastiske by har at tilbyde. Vi har samlet alle de bedste steder at besøge i Sevilla og sat dem sammen i forskellige spadsereture med hver deres tema. Vi håber, du vil få mange gode ideer til dit besøg i denne pragtfulde by!

Spadsereture 1: Kunst 

Udsigt fra katedralen i Sevilla

Kunstelskere kan godt forberede sig på at blive forkælet i Sevilla. Med mange forskellige typer af museer og kunstgallerier er der noget for enhver smag. Så uanset om du kan lide moderne kunst eller foretrækker de mere klassiske værker; Sevilla har det hele. Byen har måske ikke helt så store og kendte museer som Prado og Thyssen-Bornemisza i Madrid, men Sevilla har på den anden side mange lidt mindre skjulte juveler.

 

 

Ruten

Metropol Parasol - Centro Cultural Flamenco - El Divino Salvador - Museo de Baile Flamenco - Katedral - Real Alcázar - Den royale tobaksfabrik - Plaza de España - Arkæologisk Museum

Tid: 3 timer

Den tid, det tager at gå denne rute, afhænger helt af den tid, du vælger at bruge på hvert sted. Nogle kunstelskere foretrækker at kigge på detaljerne i hvert enkelt kunstværk, mens andre foretrækker at tage et hurtigt kig og så fortsætte. Så hvis du f.eks. beslutter at bruge tid inde på museerne, bør du derfor være opmærksom på, at ruten vil tage længere tid at fuldføre. Efter Metropol Parasol kan du vælge at lave en afstikker til Museo de Bella Artes, som ligger godt 1 kilometer derfra. Det vil dog forlænge din spadseretur med mindst en time, selv hvis du går igennem museet i god fart. 

Bedste tidspunkt at gå turen

Da kunstruten hovedsagelig indebærer at besøge museer og gallerier, er årstiden ikke helt så vigtig som på andre spadsereture. Du vil dog stadigvæk bevæge dig rundt i byen fra det ene sted til det næste, så det er ikke tilrådeligt at gå denne tur midt på dagen om sommeren. Vi anbefaler at gå turen fra marts til maj eller i oktober eller november. I disse måneder er temperaturen stadig behagelig og lun, men ikke uudholdelig. Under ruten vil du sandsynligvis skulle vente i kø for at komme ind i katedralen og det kongelige slot Real Alcázar, så prøv at planlægge at besøge disse to steder enten om morgenen (eventuelt være der før de åbner) eller for eksempel, mens alle har frokost.

Du vil se...

Når du følger denne rute, vil du komme forbi så godt som alle byens højdepunkter i forbindelse med kunst. Fra samtidskunst til klassiske, realistiske kunstværker: Sevilla har det hele. Du vil opleve Flamenco-dansens indflydelse og alle de smukke, gamle såvel som nye bygninger, der gør byen til en fantastisk destination.

Vidste du?

Museo de Bellas Artes, Sevilla

  • Museo de Bellas Artes (Museum for kunst) har en særlig sektion, der er rettet mod synshandicappede. I denne del af museet har man valgt at udstille bearbejdede udgaver af flere berømte kunstværker herunder Mona Lisa af Leonardo da Vinci. De er her udstillet i en særlig 3D-version, hvorved kunstværkerne kan berøres og opleves af mennesker, der ikke kan se de almindelig værker. Museo de Bella Artes er markeret separart på kortet med lilla.
  • Flamenco-dansen med de farverige flamenco-kjoler stammer oprindeligt fra Sevilla. Derfor vil du se mange påmindelser af denne dans i hele byen; fra live shows til et museum om denne særlige udtryksfulde dans.
  • Alle de keramiske billeder på Plaza de España repræsenterer en provins i Spanien. Provinserne vises i alfabetisk rækkefølge og billederne viser den vigtigste episode i den enkelte provins´ historie.

 

Spadseretur 2: Kultur

Centro Cultural Flamenco

Der er kun få byer, der bevarer deres traditioner så fint og ærligt som Sevilla gør. Den vigtigste måned for byen er april, når den farverige byfest Feria de Abril finder sted. Gaderne fyldes med smukke andalusiske kvinder klædt i deres fantastiske flamenco kjoler. Overalt i byen kan du finde feststemte mennesker, traditionel mad, heste og smukt udsmykkede hestevogne og traditionel musik. I løbet af få dage ændres den festlige atmosfære i byen, når den næste byfest afholdes med imponerende processioner for at fejre Semana Santa (påsken). I september måned tiltrækker Sevilla flamenco-entusiaster, når byen er vært for den største flamencofestival i verden - Bienal Flamenco.

 

 

Ruten

Basilica de la Macarena - Plaza Los Terceros - Kulturcentret Flamenco dans "Casa de la Memoria" - Calle Sierpes - Plaza de San Francisco - Arabiske bade (Aire de Sevilla) - Katedralen- Mercado del Arenal - Keramisk center i Triana - Capilla de los Marineros (Sømændenes kapel) - Santa Ana Kirke

Tid: 3-5 timer

Bedste tidspunkt at gå turen

Vi anbefaler at starte ruten om eftermiddagen, da temperaturen i løbet af dagen kan blive meget høj, især i sommermånederne. Vi starter ruten i det ofte oversete kvarter La Macarena, og hvis du følger ruten, vil du ende i Triana-kvarteret, hvor du kan nyde en god middag i en restaurant med udsigt over floden. Du kan endda se et af ​​de mange flamenco-arrangementer, der organiseres her. 

Du vil se...

For virkelig at lære Sevilla at kende, bør du ikke kun se byen, men blive en del af den! På denne tur får du mulighed for at opleve, hvad Sevillas sjæl er lavet af: En blanding af arabisk arv, eksotiske flamenco-rytmer og religiøse traditioner i Triana-kvarteret. Tag dig tid til at få bord på en af ​​pladserne, prøv den typiske lokale gastronomi, den søde vin og observer de lokale sevillanos.

Vidste du?

  • Calle Sierpes er hovedgaden, hvor flertallet af processioner passerer under Semana Santa-festlighederne. At have en balkon i denne gade vil helt sikkert vække beundring og måske lidt misundelse hos påske-entusiaster.

Calle Betis, Triana, Sevilla

  • Det keramisk center i Triana - næsten alle keramikerne ligger i Triana, da dette område tidligere var den bedste beliggenhed for deres produktion. Det var der flere årsager til. Det var relativt tæt på byens centrum, og så skabte produktionen af ​​keramik giftige dampe, så de kunne ikke ligge i byens centrum. Samtidig var der nem adgang til potternes hovedbestanddele fra floden: ler og vand.
  • Triana-markedet er et af de få markeder i verden, hvor man kan købe frugt, spise sushi og deltage i en teaterforestilling i Casa La Teatro uden at forlade stedet.

Spadseretur 3: Historie

Plaza de España, Seville

 

Sevilla er fuld af historiske perler og steder at forelske sig i. Det er en by, hvor du kan fortabe dig i de hyggelige smalle gader, udforske skjulte pladser og føle den rige historiske arv overalt. Byen er lavet til historie-entusiaster, og når du følger denne rute vil du opleve alle de vigtigste seværdigheder i Sevilla!

 

Ruten

Plaza de España - Det Gyldne Tårn (Torre del Oro) - Sølvtårnet (Torre de la Plata) - Torre Abdel Aziz - Det Indiske Arkiv (Archivo de Indias) - Postigo del Aceite - Katedralen (La Giralda, Columbus´ grav) - Hospital de los Venerables - Slottet Real Alcázar 

Tid: 3-5 timer

Bedste tidspunkt at gå turen

Hvis du er en morgen-person, så skal du helt sikkert gå denne tur efter morgenmaden. En stille tur før byen vågner, hvor du kan besøge de vigtigste seværdigheder i Sevilla, og hvor du kan vælge at ende turen med en picnic i Maria Luisa parken. Før du lægger dig i skyggen for at slappe af, bør du lægge vejen en tur forbi den smukke Plaza de España.

Du kan også vælge at tage en tidlig frokost på en af ​​de bedste tapasbarer i Sevilla og derefter starte i centrum af byen. Når alle andre så fylder restauranterne til almindelig frokosttid, så kan du nyde de populære steder som La Giralda eller Real Alcazar, da de så vil være mindre overfyldte.

Du vil se... 

På denne rute vil du se det bedste, som Sevilla har at tilbyde: en fascinerende blanding af de katolske kongers arv, fantastiske mauriske slotte og charmerende gader i det gamle jødiske distrikt, som nu til dages hedder Barrio de Santa Cruz. Et andet højdepunkt på ruten er ​​Christopher Columbus´grav, som er placeret i katedralen. Ved siden af ​​katedralen finder vi Archivo de Indias, som indeholder alle vigtige dokumenter fra Spaniens koloniale fortid.

Vidste du?

  • Ifølge legenden var grundlæggeren af ​​Sevilla selveste Hercules!
  • Slottet Real Alcazar har flere gange optrådt i den populære serie 'Game of Thrones' som Water Gardens i kongedømmet Dorne.
  • Katedralen i Sevilla er den største romerske katolske gotiske katedral i verden og den tredjestørste romerske katolske katedral i verden, efter St. Peters katedralen i Vatikanet og Basilicaen i den brasilianske by Aparecida.

 

La Giralda, Sevilla