10 Søer og Vandreservoir i Spanien

Vil du hellere ligge ved søbredden frem for stranden, så er her en guide til de bedste steder over hele Spanien! Selv i de tørreste områder i Andalucia og Extremadura er der søer og vandreservoir. Her er vores 10 favorit steder.

Embalse del Negratín

Lake Negratin, Granada Provins 

Beliggende i Freila, en del af Andalucia's Granada provins, finder du dette reservoire med den meste svimlende udsigt. Langs den koboltblå vandkant er det muligt at leje kanoer eller tage en tur med en af de små både og nyde synet af naturen fra vandsiden. Bliver du sulten kan du nyde din medbragte picnic eller spise på en af de små restauranter langs reservoirkanten. 

Lago de Sanabria

Sanabria, Zamora 

8 kilometer nordvest for Puebla de Sanabria i Castile y Léon provinsen i Zamora, finder du den Iberiske halvø's største iskold sø! Hele året rundt er vandet frysende kold, selv når luften er varm hvilket er grunden til at du helt sikkert bliver forelsket i det 368 hektar store område. Det er trods alt Zamora du er i.

Estany de Banyoles 

Banyoles, Barcelona Provins 

At være miljøbevist kommer helt naturligt når du står ved kanten af Catalonien's Banyoles sø. Hele området ånder af skønhed, stilhed og naturlig renhed på en måde som er ubeskrivelig! Søen er medlem af Pla d’Espais d’Interès Nacional, hvilket er en Fransk/Spansk organisation lavet for at beskytte naturområder med national interesse. I 2003 blev søen også medlem af Ramsar List of Wetlands of International Importance, som er en organisation hvis hovedmål er at beskytte vådområder på international niveau - her er i sandhed tale om en storslået sø!

Embalse de La Viñuela

Lake Viñuela, Malaga Provins 

I 1983 blev floderne Guaro, Velez og Seco inddæmmet. Tre år senere var dette spektakulære reservoir skabt. Er du ved at smelte væk i sommervarmen i Malaga, Marbella eller en af de andre større byer i området, så kør op i bjergene og tag en kølig dukkert i det turkise vand. Reservoiret er desuden fyldt med store tykke karper, der blev indført for at holde søgræs og alge bestanden nede, hvilket også gør området til et ideelt fiskeparadis!

Lagunas de Ruidera

Ruidera Naturpark, Albacete og Ciudad Real Provinsen

I Campo de Montiel finder du ikke kun én flod men et helt netværk af små floder der løber langs Albacete og Ciudad Real provinserne syd for Madrid. Her er sandsynligheden for at se en drøvtyggende bjergged og en travl odder stor, mens du går af de mange stier rundt i den storslået natur. Dette er Castille-La Mancha området når det er bedst og husk endelig kameraet!

Lagos de Covadonga

Asturias - Covadonga Sø - Picos de Europa

Tre er det magiske tal når du besøger bjergkæden Picos de Europa i Asturia provinsen. Uanset om du udforsker de naturskønne bjerge på cykel eller til fods, vil du ikke kunne undgå de 3 søer, Enol, Ercina og Bricial. Området er så smukt at du sjældent vil glemme dit besøg her!

Embalse de Ullíbarri-Gamboa

Ullibarri-Gamboa sø, Alava

Der findes få så maleriske områder som dette Baskiske vand reservoir, der servicere storbyerne Bilbao og Vitoria-Gasteiz. Alava reservoiret kan desuden prale med to strande, Landa og Garaio samt de perfekte forhold for både vindsurfere, dykkere, naturelskere og hikere.

Embalse de Navacerrada

Navacerrada, Madrid

45 minutters kørsel storbyen Madrid, finder du Navacerrada reservoiret der også huser Madrids eneste ski resort. Selve reservoiret er beliggende 1200 meter over havets overflade og såvel turen derop som rundt om reservoiret er en fryd for øjet.

Embassament d'Ulldecona

Catalonia - Ulldecona Sø, Senia Flod

Ulldecona dammen fik oprindelig sit navn fordi den blev gravet og financerede af landmænd fra Ulledecona. Hvis du vil se denne Valencianske perle helt tæt på, skal du køre til søen La Sénia der ligger i nærheden af dammens begyndelse. Er du virkelig på eventyr, skal du køre til den forladte landsby Mangraner i dammens nordvestlige hjørne. Du vil ikke fortryde det!

Embalse de Alange

Alange, Badajoz

Det er skønt at sidde i den larmende stilhed på kanten af Alange reservoiret og bare nyde nu'et, indtil du brat bliver rykket tilbage til det 21. århundrede af en springende karpe eller gedde som fanger insekter i vandoverfladen. Reservoiret er placeret 20 kilometer fra Mérida og danner udløb i Guadiana Floden.