10 Spanske Skove

Spanien er kendt for sine gyldne sandstrande - de findes overalt og er afbillede overalt. I rejsekataloger, på postkort, t-shirts osv. Men vidste du at Spanien har flere uudforskede skove end de har sandstrand? Ofte er skovene hundrede af år gammel og stilheden er lammende i forhold til resorternes hvinende og hylende børn.

Nationalparken Garajonay, La Gomera

Garajonay National Park, La Gomera

Når du tænker på de Kanariske Øer, forestiller du dig helt sikkert en hvid sandstrand, cocktails ved poolen og tykke bøger der bare venter på at blive læst. Men der findes også en anden slags ferie på øerne. Tag over til La Gomera, en af de mindst turistede øer. Her finder du nationalparken Garajonay. 70% af af skoven er Lauerbær Skov og hvis du er så heldig at være der, når tågen ruller ind findes der ikke ret mange mere magiske steder på jorden, hvor du hellere vil være. 

Nationalparkerne Ordesa og Monte Perdido, Aragon

Canyon de Anisclo in Ordesa y Monte Perdido Nationalpark

Har du nogensinde set en dal dækket af et grønt tæppe? I Ordesa og Monete Perdido Nationalparken ved de Spanske Pyrenæer finder du skove der kun består af bøgetræer og sølvfarvede graner. Smukkere fåes det næppe!

Nationalparken Caldera de Taburiente, La Palma

La Palma - Caldera de Taburiente

8 km bred, 2 km dyb - Velkommen til Caldera de Taburiente Nationalpark og de dybe kløfter. Det meste af denne park er dækket af tæt kanarisk fyrreskov og enebær træer og er knap 47 km på kryds og tværs.

Naturparken Serra de Collserola, Catalonia

Collserola Park i Barcelona, Catalonia

Med udsigt over Barcelona finder du denne bjergfyldte Naturpark Cerra de Collserola. Her finder du mægtige egetræer og små agern, skråninger og kløfter. Det er også her Aleppo fyrretræerne trives bedst, i det balsamiske middelhavsklima. 

Natur Parken Zona Volcànica de la Garrotxa, Catalonia

Fageda d'en Jorda, La Garrotxa - Girona

Den frugtbare jordi La Garrotxa Volcanic Natural Park har resulteret i en gigantisk vækst af både bøge-og egeskov. Hvis du tager en af de mere end 28 tilgængelige vandreruter i parken vil du blandt andet støde på nogle af de helt gamle tæer som er mere end 20 meter høje. 

Selva de Irati, Navarra

Irati Skoven - Navarra

Du vil se en masse smukke gamle bøgetræer i Irati Skoven i Navarra i det nordlige Spanien - og en masse gamle graner. Faktisk er området næsten lige så stort som Schwartzwald Skoven der ligger i det sydvestlige Tyskland, hvor de største bøge og ædelgraner i Europa står. Irati Skoven ligger ca. 30 minutters kørsel fra fæstningbyen Pamplona og består af ca. 17.000 hektar.

Los Reales de Sierra Bermeja, Andalucia

Algotocin, Sierra Bermeja, Malaga Province

Ahhh Costa del Sol! Blå himmel. Sol. Og ja, fyrretræer - men dem vil du kun opdage hvis du tager en tur langs Paseo de los Pinsapos ved Estepona. Hvis du tager et smut til en af de smukke små hvide landsbyer Algotocin og Gaucin langs kysten vil du også kunne se toppen af de enorme fyrretræer. 

Bosque de Muniellos, Asturias

Muniellos Skov og Reservat, Asturias

Hvis du vandre en tur i disse skove er chancerne for at du får en overraskelse ret stor. Den vilde brunbjørn lever nemlig frit i reservatet men er som udgangspunkt ikke farlig for almindelige mennesker hvis du blot respektere deres territorium. Selv hvis du ikke støder på en vild bjørn, er der med garanti mange andre spændene ting som du vil se og opleve i dette Biosfærereservat, der er den eneste af sin slags i Spanien. 

Las Montañas de Anaga, Tenerife

Anaga - Tenerife

Den nordøstlige del af Tenerife er meget vådere end den tørre sydlige del af øen, hvor langt de fleste restorts ligger. På grund af den fugtige og frodige jord er det også her du finder landet største Lauerbærskov. Det er som om tiden står stille heroppe, specielt landsbyen Chinamada ser ud som for hundrede af år siden og da den samtidig er berømt for sine huse der er bygget som små grotter ind i bjerget, er det bestemt et besøg værd - også hvis du bare trænger til at komme lidt væk fra de gængse resorts. 

Delta de l'Ebre, Catalonia

Ebro Floden

I Tarragona provinsen finder du Ebro-deltaet som er det største vådområde i det vestlige Middelhav. Nåletræerne vokser så tæt sammen at det næsten er umuligt for mennesker at vi imellem dem, hvilket har fået regeringen til at starte med at tynde ud i skoven, med henblik på at forebygge en af de berygtede og frygtede skovbrande i området. 

Husk at uanset hvilken skov du besøger i Spanien, så er myggespray og rigeligt med vand et must!