5 Spanske Vin Områder

Det er ikke svært at spise godt på din ferie til Spanien ligesom det heller ikke er et problem at drikke gode lokale vine, specielt ikke hvis du er tilhængere af vine fra en af de følgende 5 vinregioner. 

Rioja

 San Vicente de la Sonsierra Vin Mark - La Rioja

Rioja er den spanske vin's oldefar. Som en af de ældste spanske vine har Rioja et ry, der kan få de fleste vin kritikere til at blive mundlam. Der sælges mere end 350 millioner flasker Rioja vin om året, hovedsaglig er området en rødvins produktionsregion, men der produceres også hvidvin og enkle rosé-sorter. 

La Rioja, hvorfra området har fået sin navn, er en lille provins beliggende i det nordlige Spanien. I provinsens hovedstad Logroño, kan du på gågaden Calle Laurel reducere dine eventuelle tømmermænd med mere vin og de berømte pintxos - Nordspaniens version af tapas, bare med en pind igennem. 

Ribera del Duero

Ribera del Duero vinmarkere

Hvis du er mere til en vin, med et sofistikeret finish, så er Spaniens anden vin region, Ribera del Duero et besøg værd. Regionens karakteristiske smag kommer på grund af områdets temperatur. I løbet af sommeren kan vinstokkene blive udsat for varmegrader helt op til 38-40 grader mens temperaturen om natten kan falde til 8-10 grader, hvilket resulterer i en anderledes aroma.

Ribera del Duero er også en af Spaniens mest fantastiske vinmarker, med den mest unikke udsigt. Placeret 850 meter over havets overflade og beliggende lige ved Duero flodens bred, er vinmarkerne enhver fotografs drøm.

På kalk klipperne, der tilhøre en af Spaniens mest berømte vinmarker finder du Vega Sicilia der blev grundlagt i 1864, af en spansk bonde, der studerede vinfremstilling i Frankrigs Bordeaux område. 

Penedés

Vinmarker ved Penedes i Catalonien.

Cava er Spaniens champagne og produceres hovedsagelig i Pendés regionen hvor landets største producenter har sine marker. Men det er ikke kun boblende drikke de gør sig i, heroppe hvor nogle af Spaniens ældste vin marker befinder sig. De laver også rødvin som de hælder på egetræsfade for at give den en ekstra smagfuld karakter. Det solrige middelhavsklima gør naturligvis også sit til at vinen bliver så god som den gør. 

Tager du turen herop, skal du stoppe i Vilafranca del Penedés, hovedstaden i Alt Penedés regionen som er beliggende mellem Barcelona og Tarragona. Her er næsten dagligt gastronomiske markeder med et væld af vin og mad ligesom de lokale har deres egne markeder med frugt, grønsager og mikro vin producenter. Byen har også et vin museum som er værd at se nærmere på, når du alligevel er i byen. 

Jerez

Jerez de la Frontera - Byen der laver Sherry!

Alle der er noget, har signeret en tønde på en af Jerez de la Frontera's berømte bodegaer. Dog har det været nødvendigt at dække autografen fra Spaniens tidligere fascistiske dikatorer Francisco Franco til med en glasramme - spytklatterne fra de traditionelt venstreorienterede lokale fik træet til at gå i forrådnelse! 

Sherry er regionens mest berømte eksportvarer og det er tydeligt at de lokale her i Andalucien også nyder et glas eller tre, for ankommer du om eftermiddagen er byen forvandlet til en spøgelsesby og der er ingen mennesker nogen steder. Hvorfor? De holder allesammen Sherry-Siesta!

La Geria

Lanzarote - La Geria Vinmarker

Blot 20 minutters kørsel fra Arrecife Lufthavn på Lanzarote og du befinder dig i hjertet af øens vigtigste vinområde, La Geria. Besøg museet på El Grifo som er et af de ældste i Spanien - museet står nøjagtig som da det blev oprettet i 1775. 

La Geria er ikke en normal vinregion, vinstokkene er plantet direkte ned i øens størknede lavasten, herefter er hullerne fyldt op med Picon, vulkan aske som hjælper med at bevare morgenduggen i løbet af dagen og gør at jorden er overraskende svampet.