De smukkeste øer i Spanien

Spanien tiltrækker hvert år mange turister og særligt de pragtfulde spanske øer er nogle af de mest populære rejsemål for turister. Selv med de mange turister, er det dog ikke svært at finde en skøn spansk ø, hvis du leder efter ro og fred. De spanske øer har det hele.

Mallorca

Mallorca - Son Marroig, Sa Foradada, Valldemossa, Deia

I generationer har turister valgt at holde deres ferie på Mallorca. Mange danskere tænker måske på grisefester og Simon Spies eller de unges legeplads Magaluf, når tankerne falder på Mallorca. Men Mallorca har meget mere at byde på. Her finder du øgruppes smukke og glamorøse hovedstad Palma de Mallorca og et væld af pragtfulde skjulte bugter.

El Hierro

Velkommen til det vilde vestlige i kanariske stil. El Hierro, som er den mest fjerntliggende af de kanariske øer fra den afrikanske kyst, er den mest grønne af alle de kanariske øer. Der vokser mange enebærtræer her, som dog skal holde godt fast i jorden, da der ofte blæser en kraftig vind på denne ø.

Fuerteventura

Fuerteventura, playa Cofete

Tænk på Fuerteventura, og du bør tænke på kilometer efter kilometer af sand ved kysterne. Øens indre er derimod bjergrig og med masser af geder, som i antal overstiger antallet af mennesker på øen. Området er et fantastisk sted at udforske på mountainbike, i fald du skulle blive træt af at ligge på en hvid kanarisk sandstrand med indbydende klart turkist hav. Det er altid noget at give dig til på Fuerteventura.

Gran Canaria

Gran Canaria er en ø med mange ​​kontraster. Den sydlige del af øen er veludviklet, og det er her, hvor flertallet af feriestederne ligger. Den nordlige del er mere rå, uberørt og klippefyldt og minder lidt om Caribien med de mange bananplantager, som ligger ud til Atlanterhavet.

Den østlige del huser nogle af de vigtigste arkæologiske rester af canariierne, som var den første berberstamme, der besatte øerne før det spanske invasion i det 15. århundrede. Mens den vestlige del af øen mest er kendt for sine mange isolerede og uberørte strande som Guigui. Trænger du til at røre kroppen på din ferie til Gran Canaria så er øens indre perfekt til vandreture med skønne ruter, hvor du kan komme tæt på seværdigheder som Roque Nublo (Tåget klippe).

Ibiza

Ibiza - Eivissa udsigt

Ikke alt på Ibiza handler om at feste hele natten og sove hele dagen. Du kan også rejse rundt for at se de elfenbenshvide postkort-smukke landsbyer, lang væk fra festerne i San Antonio. Det er ikke uden grund, at folk kalder Ibiza "Den Hvide Ø".

La Gomera

Alojera, La Gomera

Højdepunktet for en tur til den mindre kendte ø La Gomera er at besøge Parque Nacional de Garajonay, der med sine 40 kvadratkilometer minder om en sydamerikansk regnskov. Her har træerne vokset i fred i mindst 11 millioner år kun forstyrret af lejlighedsvise skovbrande.

La Palma

La Palma landskab

Besøg La Palmas verdensberømte Observatorio del Roque de los Muchachos om dagen og tag med på en astronomitur om natten. På en god aften er omkring 3.000 stjerner synlige med det blotte øje. For nylig blev La Palma verdens første “Starlight Reserve” og samtidig blev øen udnævnt til en “Starlight Tourist Destination” grundet det gode forhold til at se stjernehimlen. For de, som ikke interesserer sig så meget for stjernehimlen, kan en vandretur Caldera de Taburiente anbefales.

Lanzarote

Lanzarote - Playa de Pozo - Papagayo

Forbered dig selv på en dag på månen på Lanzarote! Når du besøger den fantastiske Parque Nacional de Timanfaya, vil du opleve et landskab, som er goldt og råt som månens, og som ikke minder om andre jordiske landskaber. Prøv den lokale vin fra den berømte La Geria vinregion og få endnu en himmelsk oplevelse.

Menorca

Menorca, Cala Tortuga

Hvis Mallorca er lige for hektisk for dig, hvad så med at besøge dens mindre nabo, Menorca? Menorca minder meget om Mallorca men er mindre og derfor også meget nemmere at komme rundt på, hvilket gør den særlig egnet til familier med børn, som ikke ønsker at køre langt. Der er også flere strande at udforske på Menorca end på Ibiza og Mallorca tilsammen.

Tenerife

Landsbyen Masca, Tenerife, De kanariske øer, Spanien

Tenerife har det hele og tilbyder alt, det er blot om at vælge til og fra. Hvis du ønsker fest og farver, så lej en villa på Tenerife og besøg natklubberne i Las Américas og Los Cristianos. Hvis du vil have noget mere roligt, så er den fantastiske landsby Masca, som er en af ​​de mest maleriske byer på alle De Kanariske Øer, bestemt et besøg værd. Og hvis du gerne vil op i højderne, eller har en interesse for vulkaner, så besøg Spaniens højeste bjerg, vulkanen El Teide.