En ferieboliglejers ønskeliste

Dagen er oprandt for den længe ventede ferie. Kufferterne er pakket og pakket om, flyveturen med for lidt benplads og grædende småbørn er endelig overstået, og NU skal der slappes af.

Når vi efter en udmattende rejse lukker os ind i vores nye, midlertidige hjem, skal der ikke meget til at give humøret et løft – eller det modsatte. De fleste feriegæster vil nok være enige i at ferieboligen, hvad enten der er tale om et hotel eller en villa på landet, har stor betydning for, om vi kan slappe fuldstændig af og nyde ferien i fulde drag.

Feriebolig-Spanien.dk har spurgt en række lejere, hvad de ønsker, der skal være i en feriebolig. Nedenfor kan du læse, hvad lejerne nævner som essentielle faciliteter og betænksomme detaljer, der kan være afgørende for, om ferien bliver et hit.

Varm velkomst

Ifølge rundspørgen blandt Feriebolig-Spanien.dk’s lejere er top tre over ønskede faciliteter i en feriebolig: Pool, air conditioning og god internetforbindelse. Herudover kan en række større og mindre bekvemmeligheder være afgørende for, om ferieboligen danner en tryg og hyggelig ramme om ferien.

Rødvin og tapas

Friske blomster på bordet og lidt drikkevarer i køleskabet kan gøre en verden til forskel og skabe en positiv stemning, som smitter af på resten ferien. En feriegæst fortalte, at der stod tapas og sangría klar ved ankomsten, til gæsternes store begejstring! Og en udlejer fortæller, at hun altid serverer te til gæsterne, så de føler sig taget godt imod.

I køkkenet

Et karakteristika ved mange ferieboliger, som de fleste lejere elsker at hade, er manglen på ordentligt køkkengrej. Bulede stegepander og sløve knive kan i den grad slå skår i glæden, når vi vil forsøge os med en hjemmelavet version af det lokale cuisine. En kogebog med lokale retter og et basisudvalg af typiske lokale ingredienser kan bringe stor glæde!

Derudover nævner mange lejere, at de gerne ser basisvarer som tebreve, kaffe, madolie, opvaskemiddel og affaldsposer i køkkenet. Ydermere ønsker mange en godkaffebrygger, elkedel og tekande. Familier med små børn sætter desuden stor pris på en høj stol til de mindste.

Hvis lejere virkelig skal imponeres, kan en god flaske lokal vin gøre underværker!

Migas, spansk gryderet

Gå glad i bad

En ting som langt de fleste lejere er enige om, at de ønsker at finde i ferieboligen, er noget så basalt som rigelige mængder toiletpapir. Gerne til mindst en uges forbrug! Udlejere med bolig i nærheden af strand eller pool kan gøre deres gæster en stor tjeneste ved også at stille strandhåndklæder til rådighed. Det sparer betydelig plads og vægt i bagagen. Det samme gælder en hårtørrer - når den ikke skal med i kufferten, er der plads til et ekstra par sko!

Sov sødt

En god, komfortabel seng, gerne med topmadras, gør alverden til forskel, når man tørner ind efter en lang dags sightseeing. Lejere fortæller, at netop topmadrassen har betydning for, om de vågner op med fornyet energi eller ender med at føle, at de har behov for endnu en ferie.

Soveværelse feriebolig Arcos ID 16959

Vær beredt

Flere lejere giver udtryk for, at de føler sig bedst tilpas i en feriebolig, hvor der er taget højde for uheld. Hvis strømmen går, kan en lommelygte og stearinlys redde dagen. Husk ekstra batterier og rigeligt med tændstikker! En røgalarm og førstehjælpsgrej bør også være synligt anbragt, så gæsterne føler sig trygge i boligen.

Underholdning

Til regnvejrsdage eller hjemmehygge efter en lang dags sightseeing, sætter feriegæster pris på at være godt underholdt. Bøger – både fag- og skønlitteratur på flere sprog – dvd’er, spil samt farveblyanter til børnene vil bringe lykke. Mange lejere bidrager gerne selv ved at efterlade læste bøger og blade i ferieboligen ved afrejse.

Adgang for alle

Handicapvenligheder endnu et tema, som Feriebolig-Spanien.dk’s lejere sætter på ønskelisten. Transport til og fra lufthavnen samt hjælp til leje af rullestol eller el-scooter er detaljer, der kan sikre, at alle gæster får en positiv oplevelse.

Vandski på Mallorca

En guide med information om handicapvenlige strande, restauranter og shoppingcentre samt detaljer såsom hvor der kan køres uden at møde høje kantsten og andre forhindringer, vil være en stor hjælp for feriegæster, som selv er eller rejser sammen med handicappede.

Har vi overset noget, som du som feriegæst ønsker at finde i din feriebolig? Så bidrag gerne med en kommentar nedenfor!