Fem Feriedrinks du skal prøve!

For at få den helt rigtige smag af Spanien, skal du smage et af landets mange national drikke! Der findes næsten en i hver region, hver egn af dette skønne land! Langt de fleste er af den kølige slags der for en stund kvæler varmen, lige så mange er med alkohol i. Her er vores anbefaling af fem flydende forfriskninger!

Sangria

Sangria

Spaniens favorit sommer drink - som drikkes hele året rundt i den solrige østlige og sydlige del af landet. Opskrifterne variere fra bar til bar, fra hjem til hjem men vinen der hældes i, er næsten altid rød. Det er pga. farven at drikken oprindelig fik sit navn - sangre betyder blod på spansk.

Hvis du vil lave en skøn Sangria skal du bruge rødvin, frugt - typisk appelsin, citron, æbler, jordbær, kirsebær og blåbær men alle frugter kan i teorien bruges. Bagefter hælder du saft i, her bruges normalt appelsinjuice og til sidst, isterninger. Og så, SKÅL!

Horchata

Horchata

Mens paella er Valencia's mest berømte mad, så er horchata helt sikkert den mest berømte drik. Lokalt er den kendt som Orxata De Xufa eller blot Orxata og den serveres iskold hele året rundt for at holde varmen på afstand - det er trods alt Middelhavsområdet! 

I Valencia tager de ofte tingene meget alvorligt, feks. er der nedsat en enhed under hvad vi på dansk kalder Fødevarestyrelsen, som ikke laver andet end at føre kvalitetskontrol med de forskellige beværtninger der servere netop denne berømte drik! Horchata fra Valencia er lavet af en skøn blanding af jordmandler, vand og sukker blandet sammen.

Cava

Cava

En Spansk fest, uanset om der er tale om en fødselsdag, konfirmation eller bryllup er ikke rigtig en fest uden mindst én flaske Cava! 

Cava er Spaniens svar på Frankrigs Champagne og er lige så smagfuld og fyldt med bobler og brus. Det meste af Spaniens Cava kommer fra vinmarker i Katalonien og er enten hvid eller rosé.

Coffee

Kaffe

De fleste mennesker forbinder Italien mere med kaffe end Spanien, men kaffen er lige så populær på den Iberiske halvø og naboøerne som den er blandt sine latinske aner i støvlelandet. Du kan endda finde verdens nordligste kaffeplantage i Spanien, på den kanariske ø Gran Canaria. 

Der findes rigtig mange forskellig slags kaffe i Spanien men en af de mest populære er Cortado som bliver drukket over alt, hele døgnet rundt. Kaffen består af et espresso shot med en lille smule mælk serveret i et glas. En anden populær kaffe er Café con Leche som egentlig blot er en mindre stærk kaffe end ovenstående da der er fyldt mere mælk i. Den serveres oftes i en kop eller i en lille kande på bordet. 

Rioja

Rødvin

Der findes to måder at drikke Rioja, Spaniens mest berømte rødvin på. Den ene er at bestille en flaske rødvin til din mad på restauranten. Det er klassikeren som næsten alle der har besøgt Spanien, har prøvet. 

Den anden måde er en smule mere autentisk og smagsløgssprængende! 

Besøg La Rioja regionen i det nordlige Spanien, tag til områdets hovedstad Logroño, hvor du på de fleste bar har mulighed for at bestille et glas Rioja vin sammen med en pintxos, Nordspaniens svar på tapas, ofte med en pind stukket igennem. Deraf navnet Pintxos. I Logroño er det muligt at gå fra bar til bar (der er mange!) og hapse en pintxos og et glas Rioja rødvin hvert sted. I løbet af en aften kan du nemt drikke dig et godt hak ind i Logroño's rødvinskort med et efterfølgende tungt hoved!