Feria Internacional de los Pueblos i Fuengirola

Alverdens kulturer og traditioner mødes hvert år i den populære ferieby Fuengirola. Her kan du prøve kræfter med forskellige danse, høre musik fra alle verdenshjørner og smage traditionelle retter fra f.eks. Latinamerika, Skandinavien og resten af Europa.

I år 2015 afholdes Feria de los Pueblos  d. 29. april til 3. maj. Alle dage er feriapladsen åben kl. 13-04.

Nedenfor kan du læse mere om, hvad du kan opleve på Feria de los Pueblos, men først tager vi lige et kig på, hvad Fuengirola ellers har at byde på:

Verden rundt på fem dage

Du kan nå verden rundt på fem dage, når Fuengirolas festivalplads prydes med casetas (små canvas-huse) og til lejligheden særligt indrettede lokaler. Her samles familie og venner til socialt samvær og en fejring af både mangfoldigheden og den enkelte nationalitets særlige træk.

Feriaen er en af de mest populære begivenheder i Fuengirola, og det vurderes at mere end en million mennesker besøger feriapladsen i løbet af de fem dage, festen varer.

Feria de los Pueblos Fuengirola

Historien om Feria Internacional de los Pueblos

Fuengirolas internationale byfest, Feria Internacional de los Pueblos, blev afholdt første gang i 1994 med otte deltagende lande. I årenes løb er den internationale festival blevet en af de vigtigste begivenheder på Costa del Sol, og nu kan man opleve traditioner og skikke fra over 30 lande.

Med en blanding af musik, mad og dans fra alle verdenshjørner byder feriaen på et bredt udvalg af underholdning med farverige opvisninger og gastronomiske eventyr. I år 2014 fejrede Feria Internacional de los Pueblos 20 års jubilæum.

Feria de los Pueblos Fuengirola

Hvad skal du lave i Fuengirola?

Et godt råd er at betragte festivalpladsen som en stor buffet - mere eller mindre bogstaveligt talt. Gå en tur på pladsen fra den ene ende til den anden og smag lidt på retterne hist og her. Tag ikke for meget i første omgang, så du bliver overmæt, men vend hellere senere tilbage til de casetas, der gjorde særligt indtryk.

Når sulten melder sig søger mange hen til det argentinske caseta, der disker op med grillpølser og kød af den bedste slags. Er man til dans, er særligt Cuba og Indien attraktive steder at besøge. Omkring midnat bevæger mange sig mod Hawaii, hvor der er tradition for at afholde opvisninger der bl.a. indebærer et ildshow.

Feria Internacional 2013Program for Feria de los Pueblos

I år 2015 afholdes Feria de los Pueblos  d. 29. april til 3. maj. Alle dage er feriapladsen åben kl. 13-04.
Årets program er i skrivende stund endnu ikke udkommet, men to af de største begivenheder er selvfølgelig åbningsceremonien og den store parade:

Onsdag d. 29. april  - 13.00: Officiel åbning af Feria Internacional de los Pueblos.

Lørdag d. 2. maj - 13.00: Traditionel parade gennem feriapladsen fra indgangen og op til Palacio de la Paz (Fredspaladset).

Gå ikke glip af de daglige opvisninger på scenen i den ene ende af feriapladsen. Her kan I opleve alt fra danseopvisninger til rockmusik.

Feria i Fuengirola med børn

Der er rigeligt med aktiviteter for både børn og voksne. Det store tivoli byder på et hav af forlystelser, bl.a. karuseller, pariserhjul og radiobiler. Tager man af sted med de små, er det en god idé at lægge besøget lidt tidligt på dagen; ud på aftenen, som regel fra kl. 22, bliver køerne længere.

Ferris wheel Feria Fuengirola

Feria Internacional de Muestras

Samtidig med Feria de los Pueblos afholdes Feria de Muestras. I et enormt telt ved indgangen til feriapladsen opstilles boder med alverdens produkter, fra lokale råvarer og kunsthåndværk til køkkengrej og mode.Teltet har åbent under hele feriaen kl. 11-24 og der er gratis adgang.

Feria de los Pueblos Fuengirola

Praktisk information

Det er gratis at deltage og overvære de mange opvisninger af folkedans, musik osv. Mad og drikke koster typisk omkring 3-8 euro. Det koster også lidt at prøve forlystelserne i det til lejligheden opstillede tivoli.

For at komme til feriapladsen, Recinto Ferial, tager man toget til Los Boliches og går 10 minutter videre i østlig retning.Det officielle program for Feria de los Pueblos vil blive udgivet på festivallens hjemmeside.